Kako ohraniti težo?

Pred kratkim sem drugič rodila. Vedno sem bila bolj “suhe sorte” (pa zelo rada jem), kar pa pri 174 cm ni ravno prijetno. Po prvem porodu sem se počutila odlično, zadovoljna sem bila tudi s svojim novim videzom, saj sem postala ravno prav okrogla. Po treh mesecih dojenja, pa je vse odšlo in pristala sem na 60 kg, visoka suhica, z nekoliko preveč vidnimi kostmi. Sedaj po drugem porodu imam 68 kg in ponovno se mi zdi, da je to tisto pravo. Naša punca veselo pije mleko in lepo napreduje, mene pa malo skrbi, da se jaz ne bom kar “posušila”. Je imela katera podobne izkušnje? Imate kak pameten nasvet kako ohranit težo ali jo povečat? Jaz ponavadi zasledim le nasvete o hujšanju, dietah… lahko pa je izgubljanje teže tudi problem, mar ne? Lepe praznike, pa veliko, veliko zdravja in časa drug za drugega, vam vsem želim v prihajajočem letu. Hvala!

še enga dojenčka
pa đe enga
pa še
🙂))
pol se pa z leti itak metabolizem upočasni … so they say:))
srečno:)

No, pri 174 cm tudi 60 kg ni ravno preklasto in pretirano suho, se mi zdi. Jaz sem blizu temu pa veljam prej za normalno kot pretirano suho.

veliko kalorij in hkrati zdravja dajejo banane, avokado (lahko jih poješ tudi več naenkrat, če ti teknejo), potem na primer suhe fige imajo kar precej kalorij, lahko poješ za večerjo 10dag oreškov, npr. mandeljev, ki imajo veliko kakovostnih maščob (skupaj z minerali in vitamini), na solate si lahko streseš sončnična, sezamova semena, da bodo bolj kalorične

je pa seveda tukaj še veliko drugih manj zdravih možnosti, o teh pa ne bi

Jah, pri meni je podobno. Pravzaprav ni recepta, ker imaš suhost v genih. Pazi na redno prehrano, pa tudi sladkarij ne šparaj:-)

Ja, dekleta, hvala. Zgleda, da res ni kaj dosti za pomagat. Lep dan, pa pobožajte svoje sončke!

New Report

Close