kako odvaditi od dude

Zanima me kdaj so se vaši malčki odpovedali dudi, ozirom ali ste jih odvajali in kako? Naš je star 22 ,esecev, j eže pravi čas? Ima jo večinoma samo ponoči.

okoli 3. rojstenga dne. Dva večera sva govorila o muci copatarici, ki pride pospravljat nepospravljene copatke, včasih pa tudi igračke. Glej ga zlomka, enkrat je pa odnesla tudi dudo, ker je..nevemvečkaj storil. Pa je kar začudeno gledal. Sva pogledala skozi okno, če je muca še spodaj…pa je ni bilo več, je že odnesla dudo svojim dojenčkom.
Parkrat je še pojamral, da bi jo imel (imel jo je zgolj za zaspat), potem pa ni bilo o njej več ne duha ne sluha.

Našo dudo je pri treh letih pojedla riba na morju. Zelo uspešno!

Mi smo našega odvadili pri dveh letih. To nam je priporočala zobozdravnica, ko je videla da ima zgornje enke malo naprej. Odvajanja smo se lotili še isti večer. Dudo smo mu namočili v domači kis, s tem da smo mu že prej povedali, da je duda že stara in da ni več okusna. Dudo smo takrat rabili le za uspavanje. Ko jo je pred spanjem probal (že namočeno v kis) je bil najprej jok in po pol minutah joka se je umiril, se nekako sprijaznil ter lepo zaspal. Naslednji dan pred spanjem jo je pogrešal, nato sem ga spomnila kaj se je zgodilo. Tretji večer se ni več spomnil…

ko smo šli pri 2 letih gledat malega mucka, ki smo ga potem prinesli domov, ga je mali podaril njemu.

lp, ewy

Tole sem napisala pred 2,5 leti:

Re: Kako naj nasega malcka odvadim od dude
Napisal: Asja
Datum: 29.11.2007 11:15

Moje mnenje in izkušnje so, da se morajo odločit starši in ne otrok. Pri sinu smo nekaj mesecev poskušali, vse od tega, da smo jo pustili v trgovini na polici sin pa je vzel igračko…do rezanja 1 mm (je čisto znorel), prigovarjanja, da je prevelik in metanja čez ograjo v grmovje, ker je en dojenček tam čez jokal…
Nekega večera jo nismo našli in sem se v hipu odločila – dosti je dude! 2 noči je malo slabše spal, potem pa je bilo ok.

Hčerko (2,5 let) smo ravno ta vikend odvadili. Prej smo jo pol leta prigovarjali, ji nekaj dni prejšnji teden še malo bolj govorili kako je velika punca (to ji je strašno všeč)… in v soboto zvečer sem ji na poti iz kopalnice v spalnico rekla, da je res velika punca in da dude pa danes ne bo imela, a ne? Pa rekla sem ji, kako bo njen dedi (na katerega je čisto nora) vesel, ko bo slišal, da nima več dude. Istočasno sem ji vzela tudi magični lonček z vodo. Priznam, magični lonček je bil tam le zaradi naju, da nama ni bilo treba ponoči vstajat, ker sva se bala, da se bo polila.
Tudi naslednji večer je šla spat brez dude, brez pregovarjanja… še celo rekla je, da ne rabi dude. Nato smo se nekaj noči zbujali 2x pa ne vem ali zaradi dude ali zato, ker ni imela magičnega lončka. Takrat sem ji prinesla nekaj vode v kozarčku in je nazaj zaspala.

Torej, pri nas najbolj velja volja staršev 🙂))

Pravzaprav je vzet dudo enostavno, vzameš, ali daš rožici, muci sosedoveu dojenčku ipd., samo nekateri otroci ne pozabijo v dnevu, dveh.

Starejši sem vzela (pustimo nači, je v enem postu nižje) malo pred tretjim letom. Navidez nobenih težav, ker jo je pač dinozaver požrl… Dva dni me je pač prosila, naj grem po lovca, da mu bo trebuh odprl in dudio ven vzel, potem nič več. Toda… dobre tri tedne ni spala ne ona ne jaz. zaspala je, toda ponoči se je zbujala, čula po 1-3 ure, ob 5.00 najkasneje pa bila pokonci. No, zdaj je skoraj vse po starem.

Malima sem vzela pri 22 mesecih. Mislim, da sem bila prehitra, a zdaj je, kar je. Tega je že 10 dni, pa podnevi potrebujeta vsaj pol ure, da zaspita, zvečer od pol ure do ene ure. noči so katastrofalne, ker ju nimam več s čim umirit, ko se konstantno zbujata. Pokonci sta pa kar ob 4.30. Tečni, neprespani, čeprav, začuda po dudi ne sprašujeta več, le če vidita rožico, kateri sta dudi dali. Podnevi sta pa OK in jima brezdudje dobro dene, le noči…

Pri nas okrog tretjega leta. Po hiši je začel hodit zajček, ki je vzel to kar ni bilo pospravljeno. Na žalost je enkrat vzel tudi dudo. Dudo smo takrat rabili samo za uspavanje. Nobenih problemov ni bilo, samo malo žalostna je bila hči tisti večer.
Povem je vsem govorila, da je dudo nesel zajček, ker je ni pospravila.

he he he zajčki, dinozavri in miške! pri nas.

bil je bolan, kašljal je in dude ni mogel imeti celo noč v ustih, pa sem skoristila priložnost (ko je ležala tam nerabljena), da jo je neki večer odnesla miška piška in jo dala malim miškam, ki so hudo jokale. še danes po celih treh mesecih se včasih spomni na dudo, pa povem, da jo imajo male miške, in takoj obrnem temo. cunjico pa sem mu kar pustila, tako, da se stisne k njej, ko zaspi.

glede flaške pa……nam glih ne gre. star je 2,5 leti. ponoči se zbuja in je žejen, itak vstajam (sem že pred dudo) in mu tisti čaj ponujam….se mi zdi če bi še z lončka pil, bi se še dlje zadržali pokonci? kaj menite?

aja pa še to: nikar hiteti z dudo….če je otrok ful navezan….ma počakaj…bi rekla, da tja do 3 leta, če samo spi z njo ni panike. pa pa

Tri leta in nekaj mesecev. Vrgla jo ne Nemotu v morje. Brez težav. Pomembno je, da se otrok odloči sam. Pred tem smo bili skrajno neuspešni, saj je bila na dudo prav bolestno navezana.

mi smo v živalskem vrtu v lj odstopili dudo mladi opici. uspešno!

Mi smo jo dali palčkom, da so jo nesli majhnim otrokom v porodnišnico. Smo vse dude (imel jih je prek 10, pa še zdaj najdem kakšno v raznih predalih, avtu …) dali v škatlico in jo postavili na okensko polico, zjutraj pa ga je namesto dud čakalo darilo (bruderjev traktor, ki si ga je ful želel). Brez problema, niti ne reče več zanjo, edino sestrici (1 mesec) jo včasih sune in se malo pocrklja. Star je pa 2,5.

pri nas so se v vrtcu ucili da je duda bek, vsi so hlrati nehali z dudami za opoldansko spanje, doma s,o pa nehali par dnni kasneje. Se vedno se spomne nanjo; pravi; duda……. Bek!

New Report

Close