Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kako odstraniti indigo z blaga

Kako odstraniti indigo z blaga

Pisala sem že v “starševski čvek”, pa nisem dobila odgovora. Morda bo tukaj, ko ste bolj na ročna dela naravnane(i) padla kakšna ideja.

Vzorec za vezenje sem si prerisala s pomočjo indiga, izvezla (beli vez), zdaj pa je ima trdovraten svetlo moder navdih. Oprala sem na roke s navadnim pralnim praškom, Vanishem, namakala, v stroju… uspeh je pa pičel.

Vnaprej hvala za ideje!

se bojim da je škoda nepopravljiva 🙁
indigo je sicer zelo dobra potuha za tiste ki ne znamo risat(pri nas ga uporabljamo za risanje na tekstil). samo ko je enkrat na tkanini pa na žalost ta vrag ne gre več dol…vsaj jez še nisem pogruntala s čim bi se ga znebila. samo pri risanju je drugače…tam dodaš kakšno rožico ali pa obrobiš s črnim flomastrom

http://tina-irena.moj-album.com/ http://irena-nena.blogspot.com/ http://sl-si.facebook.com/people/Nena-Mali/1564431660

Živijo,

poizkusi z arielom profesional ( tekočino). Madež namaži s tekočino, zmencaj in speri oz. normalno operi. Upam, da bo vrsta tkanine to prenesla. V bistvu ne bi smelo biti težav. Pa poročaj kako je šlo , morda še komu pride prav.

Veruška

http://veruska.moj-album.com/

Hvala. Zaenkrat sem kar precej spravila dol z Opalom. Je že skoraj v redu. Ker je vezenina na rokavcih – del folklornega kostuma in so zdaj že na turneji, bom poskusila še ko se vrnejo.

Lepo pozdravljene
Circara,ko sem zasledila vprašanje,sem pomislila,to je včasih tudi moj problem in da vidimo odgovor drugih.Nažalost to kar ste napisale tudi jaz že sem probala a včasih pomaga-včasih pa ne ,dodala bi samo še,če je vezenina čist bela,jaz uporabim varekino,pustim petnajst minut (prej razredčim z vodo)in vezenino, pol dam v pralni stroj.
http://mmrose.moj-album.com/

jaz si tudi vedno risem vezenino z indigom pa moram povedat da nisem se nikoli imela problemov tem-ze trkam po lesu=)

ko prt zvezem ga skuham in to dobesedno=) pa se nikoli nisem imela ostankov indiga

edino imam iskusnjo da SVINCNIK pa nikakor ne gre dol!!!

New Report

Close