Kako obleči otroka?

Ali oblečete vašim dojenčkom doma, v stanovanju, tudi žabice? Jaz jih moji desetmesečni hčerki ne dam. Obute ima nogavičke in volnene copatke, pa bolj tople hlače. Danes sem srečala neko mamico in je bila vsa zgrožena, kako to, da jo tako “malo” oblečem. Pa saj imamo v stanovanju skoraj triindvajset stopinj in mislim, da res ne rabi žabic. Ko pa sem ji omenila, da imamo v spalnici 17 stopinj in da ne kurimo, me je pa semo čudno gledala…
Kako pa ve oblačite svoje ptičke?

Mi imamo 11,5 mesečnico in tudi nad mano so se vedno zgražali, saj je imela do sedaj mogoče 3x oblečene žabe (pa še to v lanski sezoni). lani je itak nosila tako topel kombinezion, da so bile žabe čisto odveč. Letos jih pa tudi še ni imela. Ima zdaj za ven malo toplejše hlače in dvoje nogavičke, v vozičku pa je še pokrita.

Za v stanovanje pa žabe sploh niso, vsaj po mojem mnenju…potem so pa otroci tako občutljivi na mraz, da jih vsaka sapica podre…

Mi jo zdaj oblečemo v body brez rokavov, čez majico z dolgimi rokavi (za noter), za ven pa čez še zgornji del trenirke ali tanjši bombažni pulover in bundico.

Naš triletnik nosi doma sp. majčko, tanko mikico z dolgimi rokavi, hlače trenirka in nogavičke; štirimesečnica pa body dolg rokav in pličast pajac z naramnicami, pa nogavičke, da so nogice tople. V stanovanju imamo 23 stopinj. Ko je bolj mraz pa sinu oblečem le dolge gatke, pa še to samo za ven ali v vrtec.

LP, Serga

Naša (8,5m) ima oblečen body na kratke rokave, čez tanjšo majčko na dolge rokave, spodaj jo imam pa kar v samih žabicah.
Ponoči ima oblečen body s kratkimi rokavi in čez pižamico iz celega, spi v žakelčku.
Ko greva ven, ji pa še čez oblečem hlače, štumfke, čevlje, še en pulover, bundo, kapo, šal in včasih (če sva dolgo zunaj) še rokavičke!
Pokrita ni razen čez noge in spodaj ima odejico.

Jaz se vprašam, če ljudje pri 23 stopinjah julija tudi v žabah letajo okoli oz. otroke tlačijo vanje? Ne, ker piše na kalendru JULIJ, torej smo takrat v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Ampak zdaj piše NOVEMBER in je treba tudi pri 23 stopinjah navlečt nase pol preveč cunj.

Te logike nikoli nisem razumela. Jaz oblačim sebe in otroka po temperaturi in NE PO KOLEDARJU! 23 st pomeni: en dolg rokav+sp. kratka majčka, hlače od letne trenirke in ABS štumfi ali copati. Pa konec.

Zunaj je bila pri nas danes nula, pomeni, da sem mu oblekla žabe, hlače, srajčko in pulover ter bundo in kapo. Pa tople čevlje.

Jaz razumem, da imajo “plazilčki” eno plast več, ker so veliko na tleh, torej tanke žabice pod hlačkami. Ali pa nekaj toplega po tleh, kjer se največ zadržujejo. Naš je že ugotovil, da je v rito hladno, odkar ni plenic (poleti tega ni opazil) in zvesto vlači za sabo en “povšter”, da se usede nanj.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Jaz mu jih tudi za v vrtec ne oblačim, ker je notri toplo, pač pa mu čez trenerko navlečem ene velur hlače, ki jih pustiva v garderobi. Žabe doma? No way, še sama jih oblečem, če je 20 pod ničlo. Mi grejo ful na živce pa vse me srbi.

Mi našega osem mesecev starega otroka v stanovanju oblečemo v bombažne ali plišaste hlače, zokne abs, tanek bodi z dolgimi rokavi in tanko majčko čez. Zunaj, če je zelo mrzlo, pa v žabice, tople pliš ali žamet hlače, bodi z dolgimi rokavi, čez to še toplo majčko z dolgimi rokavi ali pulover, bundo in kapo, na nogice pa zokne in tiste pliš “čevlje”. V vozičku ima toplo podlogo, po potrebi pa še koco za čez noge.
Spalnice tudi mi ne ogrevamo pretirano, tam nekje okrog 18-20 stopinj.
Lp

Živjo,

se strinjam s tvojim ravnanjem. Moj problem pa je, da mame od mojega fanta ne morem prepričat, da bi ji slekla žabice, pa kurjio tudi že od zjutraj. Že spomladi sva imele boje glede žabic in ni pomagalo čisto nič, če jih jaz nisem dala zraven, je ona enostavno šla in kupila nove v trgovini ;-(

živjo,

naša trimesečnica je doma v majici z dolgimi rokavi in žabicah – veliko jo nosim, pa jp itak malo grejem. ko greva ven pa ji dam čez hlače in dve jopici, potem pa jo dam v žakelj in če se mi zdi hladno jo v žaklju še pokrijem ven pride vedno topla.

čao

Jaz 11m za doma oblečem v žabice, sp.del trenirke, body z dolgimi rokavi, brezrokavnik ali zelo tanka majčka in copate.
Zdaj je non-stop na tleh, kjer je okoli 20-21 stopinj in mu je ok, ker je vedno normalno topel na prsih in hrbtu. Če pa kaj več divja in mu postaja vroče, ga slačim zgoraj.

Podobno kot Dada. Mojemu oblečem žabice in hlačke povrh, saj imamo cca. 21 stopinj, na stopnišču pa še manj, pa še veliko je na tleh. Tudi sama nosim žabe, saj jih včasih nisem marala, pa sem dobila vnetje kolenov. od takrat jih redno nosim. lp

Mi naša oblačimo kot Serga – sta tudi enako stara. V stanovanju imamo 23 stopinj.
Triletnik ima obute nogavičke z bremzicami, pri babicah, ki sta v hiši in je na tleh hladneje pa ima obute copate.

A.

New Report

Close