Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kako oblačite dojenčke v teh dneh?

kako oblačite dojenčke v teh dneh?

Očitno je poletje in s tem visoke temperature tu. Zanima me, kako vi oblačite svoje sončke?
Imam punčko, staro 2,5 meseca in jo za ven oblečem: bodi brez rokavov, čez majčko z dolgimi rokavi in spodaj tanke hlačke in nogavičke. Ne vem, ne morem se odločit, da bi jo oblekla v kratke hlačke in kr. rokave, saj večino časa spi in imam občutek, da bi jo zeblo (ko sva zunaj, se skrivava v senčki).

Prev to sem mislila jaz vpr. za svojo 1-mesečno punčko! 🙂) Jaz svojo oblečem podobno kot ti, sam, da ji dam še bombažno kapico. Pa se mi zdi, da bo to počasi preveč … ne vem. Danes je res že vroče!

jaz bi na vašem mestu otroka oblekla v rtanek bodi z dolgimi rokavi, čisto tanke hlače in kapico. Čim manj slojev saj so verjetno še široko povijani. Zeblo jih pa ne bo. Če vas je strah vzemite s seboj kako tanko bombažno dekco. Sicer pa starši otroka večino prekuhajo, zelo redko ga pustijo da ga zebe. Pri temperaturah za ta teden v Lj jih zagotovo ne bo zeblo tut če bi bili goli in pokriti s plenico!

Jaz se za nasega 9 mesecnika stalno gruntam a je zadost oblecen ali ne. Zaenkrat mu dam bodi brez rokavov, majcko s kratkimi rokavi, potem pa dopoldne tanke dolge hlacke in nogavicke, popoldne pa samo kratke hlacke in sandalcke. obvezno klobucek.
No potem pa danes vidim sosedovega fantka (ki ima sicer res ze skoraj 2 leti), da se na balkonu ze dopoldne nag kopa v skafu… Pa tudi ni bilo videt, da ga kaj zebe…

Moj 5 mesečnik ima samo bodi z dolgimi rokavi in bombažne žabice. Ko se bolj otopli pa tanke štunfke in bombažne hlačke, ki se mu same zavihajo tja do kolen.
tina

Pozdravljene!

Ne boste verjela kaj sem danes videla na trgu?Mamica je imela dojenčka v vozičku spodaj ovčka,ja ovčka,oblečen je bil pa v flis(pajac).Na glavi pa kapo ne bombažno ampak volneno.Groza!?
Ali se vam zdi to normalno.
Tako,da se na vašem mestu ne bi sekirala,kako jih boste oblekle,tako cefinitivno ne.

Lep vroč pozdrav vsem,seveda brez ovčke…Ha,ha…

tiara

nasa je bla danes ob 12h le v bodiju(kratek rokav, spodaj kot kratke hlacke) in nogavicke.sva bli pozni z vozickom, ampak ni jo prekuhal, klobucek seveda in pokrita z tetra plenicko.
Kaj pa ponoci?moja je bla cist mokra ponoci, tanke zabice in majcka z dolgimi rokavi in pokrita z ne tako debelim kovtrckom. V kaj naj jo sploh oblecem?
Aja, ponoci imamo okno zaprto, ker ona spi pri oknu. A je boljse, naj okno odprem?

Mi imamo okno odprto, spimo pa v spodnjih gatah (hčerkica pa samo v bodiju brez rokavov). Bo pa treba kovtre vsak čas stran dat.

Tiara, čisto mimogrede- ovčka oz. volna je zelo fajn izolator- poleti hladi, pozimi greje, tako da niti ni panike 🙂

Jaz sem se tudi to spraševala,

našo 12 tednov staro punčko sem tako danes oblekla v bodi brez rokavov, žabice z naramnicami (bolj tanke), nogavičke, čevelčke, majčko s kratkimi rokavi in zelo zelo tanko krilce.
In ji je bilo v naravni senci hladno, zeto sem ji dala prek še zelo tanko jopico, ki sem jo imela zraven. Torej, mislim da bo morala še nekaj časa nositi dolge rokave.
Danes ji prvič nisem dala nič na glavo, ker ni nič pihalo, prej pa je v sončnih dnevih nosila rutko s šiltom. Pri kapici je imela mokre laske.

Sicer pa, verjetno so tudi naši otroci različni, tako kot mi. Nekateri lažje, nekateri pa težje prenašamo vročino. A če bi danes videla dojenčka v flisu, se verjetno ne bi mogla zadržati, da ne bi ogovorila mamice.

Lepe sprehode za nocoj pa nočko,
Skaana

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

Naša je sicer starejša – 9 mesecev pa je bila na koncu samo v majici 8kiklo je polulala)

Spi pa v bodiju pri odprtem oknu, potem okoli 24 ih pa jo pokrijem, ker je v sobi potem kar sveže.

kaj pa vem.

čao

Jaz se to sprašujem vsak dan…
V glavnem mojo 3,5 mesečno hči oblečem tako kot sebe, eno plast oblačil, še vedno kar dolge rokave. Danes npr. bodi z dolgimi rokavi, tričetrt lanene hlačke in nogavičke, na glavo pa rutico, ker po PST-ju piha. Čeprav mislim, da pokrivala (razen klobuček na sončku, lahko mirno spustimo). Pooči pa pižamica-čisto tanka, široka plenica in kovtrček. V sosednji sobi immo odprto okno, da je malo lufta. Ni nam še vroče.

kar se ovcke tice, sem slisala, da je zelo dobro za poleti: pozimi greje, poleti pa bojda hladi.kar nekaj jih je to napisalo.
seveda pa ne bi komentirala volnene kapice…

Naš pikec je star 7 tednov in je zunaj v tanki majčki z dolgimi rokavi in tankimi hlačkami s stopalci. Kapice nima, imam pa dekico, s katero ga po potrebi odkrivam in pokrivam.
LP Punček

Hojla! Midva (3,5 mesece) sva kar v kratkih hlačah in kratki majci oz. body. Ponoči pa v pižamici s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami (H&M), pa je bil včeraj zjutraj še poten za glavo. Zunaj imava samo kapco na šilt.

Pozdravljene!

Jaz 2,5 mesečnika ta teden dopoldne, ko je vroče oblečem v bodi (kratek rokav), majica s kratkimi rokavi, spodnji del trenirke, nogavičke, čevlje.Brez kape smo že kar nekaj časa, razen proti večeru, ko se shladi jo damo gor in oblečemo še zgornji del trenirke. Ko zaspi in sva v senci ga pokrijem s tanko bombažno odejico. Res pa je, da imava na vozičku košaro.
Ponoči spi v bombažni pižami, v vreči brez rokavov n je še pokrit s kovterčkom. Moram reči, da mu ni vroče, ker se pri nas še kar shladi.

Pozdrav!Jenny

našemu 4,5 mesečniku smo včeraj oblekli kratke rokave, tričetrt hlače in nogavičke – je bilo ful vroče. sicer sem skoz preverjala, ali je topel in ni bilo problema. in tudi danes zjutraj ko smo šli ven, sem ga tako oblekla.
saj je pa zunaj tako zjutraj kot zvečer vroče – da bi pa med 11h in 17h-18h ven rinili si pa sploh ne predstavljam.
drugače je, če si v hiši, kjer imaš navadno kakšno teraso v senci, kjer se lahko hladiš.
sicer se poskušamo na sprehodih držati sence, samo vedno to tudi ni mogoče.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- "True to life, true to me The way it's got to be So simple, so simple, so simple Live to love, love to be Absolutely free" Stacie Orrico, So simple

Draga tiara!

Volna je najboljši toplotni izolator, kar pa ne pomeni, da nas nujno greje – vzdržuje našo telesno temperaturo.
Morda poznaš saharske beduine – ti so oblečeni v volnena oblačila. Pa tam podnevi res ni mrzlo.

Volna je “pametna” – pozimo nas greje, poleti hladi.

Kar se tiče oblačenja – flis res ni primeren za tople dni.

Kar se tiče ovčke v vozičku – pozdravljam odločitev mamice, saj je svojemu otroku omogočila boljše zračenje tudi ob hrbtu. Otrok verjetno ni bil nič moker po hrbtu, kar pa bi brez ovčke skoraj sigurno bil.

Kar se tiče oblačenja poleti – opazujte svoje otroke – če postanejo lička bolj rdeča, kot ponavadi, je čas, da jim odstranite del oblačil, pa četudi bo v samem bodiju.
Za zunaj uporabite tanke platnene strajčke in dolge ali 3/4 hlače (da ne bo opeklin) ter klobuček s šiltom.

Če pa otroka slučajno skuhate – dajte najprej dol nogavičke (če ste že dale dol dolge rokave) in TAKOJ v SENCO!!! Po možnosti na kavico v kak klimatiziran lokal (to pa verjetno ni tećko najti).

Jaz sem svojo 3,5-mesečnico predvčerajšnjim in včeraj (in v teh vročih dneh jo bom še naprej) oblekla v tanek bodi s kratkimi rokavi in kratke platnene hlače z naramnicami. Na glavo nič, ker ima bogato grivo, na nogice nič nogavičk, da se lufta. Jo pa čez nogice pokrijem z pleničko, da je ne dobi sonce. Naj povem, da ji je bilo prijetno, cel čas je dremala.
Sicer pa prihaja ohladitev, pa bo malce bolje.

Star 2,5m, ima čez 7kg, rad se poti, oblečen samo v body kratek rokav in nogavičke. Kapico z šildkom samo, če ga nosim vzunaj, kjer ni enakomerne sence.

New Report

Close