kako naprej v najemniškem stanovanju kjer ne moremo več plačevati???
Smo družina v najemniškem stanovanju, zaposlen je samo mož, pričakujemo drugega otroka in smo že precej obupani. Težko je. Otrok je še majhen in ne ve kako je. Vsaj to. Včasih bi človek kar obupal in ko te pogledajo tiste nežne očke otročička veš da moraš upati in živeti za boljši jutri. NE VEM VEČ KAJ NAJ STORIMO???
dr.Obup
In zakaj imate še enega otroka, če že zdaj komaj preživite? Potem sigurno niste taki siromaki kot pišete.
joj, joj, joj, nesramnica1, ne sodimo no dokler ne poznamo problema ok?
obup2x, še pripravljam odgovor.
NIKOLI nisem nikomur sodila zaradi otrok, ker sem sama zelo težko prišla do njih.Tudi jaz bi še imela enega otročka, a vem, da bi ga zelo težko preživljala. In kakšen problem naj tukaj prepoznamo? Da bo na svetu še več otrok živelo v revščini? Da bi se morala obupanka v 21. stoletju znati zaščititi? No, svašta. Vsak čas bo ena mamica, ki jo poznam , rodila že 5 otroka, pa so že zdaj v zelo veliki materialni stiski. Nikoli ne obsojam nikogar, če hoče otroka, a najprej je treba premisliti, kako ga boš preživel, kajti materina ljubezen ga ne bo nahranila, mu plačala knjige v šoli, prehrano… Oprostite, ampak takšno je moje mišljenje.
Nesramnica1, se strinjam z vami! (jaz bi vam bolj dala vzdevek realistka; čemu tak nick?)
Hotela sem samo reči, da je škoda energije za obtožbe, kajti najbolj bo trpela gospa in njeni otroci, mar ne?
No sedaj pa k obupanki2x.
Manjkajo mi podatki, kje živite (manjši/večji kraj – zaradi sistema pomoči, občina ipd.), najbolj pa v kolikšnem kv. najemniškem stanovanju in koliko plačujete zanj. Pa ne zato, da bi vam solila pamet ampak zato, da vidim, ali ste v več-sobnem in imate možnost iti v manjšega, prav tako pa z najemnino, ali je visoka in se dobijo tista stanovanja z nižjo, ali pa ste v občinskem stanovanju, kjer manjše najemnine ne boste dobili kot jo ponuja občina (razen v izjemno redkih primerih seveda!).
Kajti, če ste v občinskem stanovanju, vedno in ob vsaki priliki, ko je govora o plačilu občinske najemnine poudarjam ljudem, da naj plačajo prvo to, potem šele drugo, kajti občinska stanovanja so ponavadi za ljudi z nizkimi dohodki tudi temu primerne najemnine, poleg tega so v prednosti družine, ko privatni najemodajalci ne marajao ravno družin z majhnimi otroci ipd. In ko enkrat izgubiš to zlato priliko, potem gre res samo še navzdol! Pomislite, brez stanovanja ali vsaj sobe…! Obup.
V bistvu iz vašega pisanja ne razberem kaj želite od mene oz. kateri del težave naj bi se razreševal; ali s plačilom najemnine kot je sicer edino razvidno iz naslova ali glede zaposlitve – namreč, ne vem ali ste vi zaposleni ali ne? No, sedaj kmalu ne boste morali, vendar ker ne poznam dohodkov vašega moža niti ne vem kako bo s starševskim dodatkom/DSP/ali celo drugo vrsto denarne pomoči (pomoč ob rojstvu otroka ipd.). Možnosti so tukaj še pomoč preko Karitasa (hrana, obleka) ali Rdečega Križa, nekje imajo programo pomoči družinam na domu,…
Ne vem, res ne vem, kaj bi vam še povedala, upam pa, da sem vam vsaj malo osvetlila vaš položaj! Upam!
Vseeno je lepo vedeti gospa Tina, da ste vendarle pripravljeni pomagati človeku, pa četudi je sam kriv za nastalo situacijo. Ja, veliko Tin bi moralo biti po vseh CSD, pa bi bilo tudi ljudem lažje pri srcu, ker bi naleteli na vas. L.P.No, konec koncev pa upam, da se bo vse uredilo.
Forum je zaprt za komentiranje.