Pozdravljeni!

Sem mlada mamica (no relativno mlada..32 let) in imam cudovitega otroka in partnerja. Pred tem pa je bilo moje zivljenje vse prej kot cudovito (zlorabe v otrostvu, partnerja, ki je z mano ravnal zelo grdo)… prakticno 30 let sem trpela, bila vmes tudi na antidepresivih, vedno pa sem mislila, da sem jaz kriva za take odnose, da sem pac taksna, da si to zasluzim… ko sem dobila zdajsnjega partnerja sem se zlomila, kajti spoznala sem, da sem vredna ljubezni in da bi lahko pri 18.letih sla proc.. kljub temu, da sem inteligentna in izobrazena sem bila tako nemocna, da sem vse to dovolila.. zdaj sem na intenzivni terapiji… zanima me, ce je kdo med vami dozivel kaj podobnega in ce je s casom res lazje…

Pozdravljeni,
vsi od nas nosimo v sebi potlačene občutke, ki se jih zavedamo zelo malo, občasno, skoraj nič,… Imajo pa ogromen vpliv na nas, na naše odločitve, ovire, depresije, tesnobe,… Na terapiji pride do čiščenja teh občutkov. Na začetku ponavadi boli, je težko, saj prihajamo v stik z občutki, čustvi, pred katerimi smo bežali oz. se jim izogibali. Na terapiji naredimo ravno obratno, kot je nagon, dovolimo, da občutimo bolečino, da iz sebe damo težke občutke. Sčasoma pa postane lažje, ker gredo stari iz nas, ker se predela. Koliko teh potlačenih občutkov je v nas, se ne ve. Nekaj jih tudi podedujemo tudi od naših staršev. Pomebno je, da gremo na to pot v svojem ritmu/tempu. Terapija je najboljša naložba, osvobaja in širi naša obzorja življenja. Srečno!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Uboga… Tudi jaz sem dala to cez. Se zgrozila ob dejstvu, da bi na vsak nacin morala pobegniti pri 18h od doma, pa nisem zmogla tega, ker sem se cutila dolzno poskrbeti za mlajse sorojence. Nisem mogla zbezati, njih pa pustiti v peklu… Odpustite si. NISTE KRIVA NICESAR. Imate kvecjemu sreco, da ste ob pravem partnerju spoznala lastno vrednost. Imate pa se mnogo ran, ki se morajo zaceliti. Nujno pripprocam psihoterapijo. Jaz hodim.Mi je stokrat lazje sedaj. Vredno je vsakega denarja. Ampak pazite, da ne padete v roke kaksnemu sarlatanu! Lahko je samo psiholog, klinicni psiholog ipd. Ker je pri nas lahko “psihoterapevt” vsak, ki to zeli. Da vam ne bodo nekih caker merili, se sli “zdravilnih seans”. Vse dobro vam zelim, vse se bo uredilo.

Hvala za vase besede… na psihoterapijo ze hodim in to k odlicnem psihiatru, rabis pa cas… koliko casa ste vi potrebovali, da ste se pobrali?

New Report

Close