Spoštovani,

Rada bi vam povedala svojo zgodbo. Z možem sem poročena 7 let in imava čudoviti hčerki (4 in 1 leto). Tudi ko z možem še nisva bila poročena sva se občasno kregala, toda ker sva se ljubila sva tudi prepire premagala.Enkrat je sicer mož vse cunje spakiral in odšel k svoji mami, pa sem šla za njimin ga prosila, da se pogovoriva in tako sva ostala skupaj.
Približno štiri leta nazaj so se začele težave slabšati, saj je bil mož ob prepirih občasno tudi nasilen (do mene). Toda veliko bolj kot fizično nasilje me je motilo psihično nasilje. Govoril mi je, da je z mano samo zaradi otroka, da sem finančno odvisna od njega (kar tudi sem, saj ima veliko boljše prihodke kot jaz) in da če bi bil sam bi se že zdavnaj ločil. Nekaj časa sem zdržala, potem pa je v življenje prišel drugi moški, ki mi je posvečal pozornost in približno en mesec sva se skrivaj srečevala, toda do intimnih odnosov ni nikoli prišlo.
Kasneje sva se z možem odločila, da bova poskusila rešiti zakon in sva se pogovorila in jaz sem mu tudi povedela za tistega drugega, saj sem želela biti iskrena z njim. To je vzel dokaj dobro, saj je rekel, da me je on na nek način prisilil do tega.
Toda stvari so se spet poslabšala. Komunikacija med nama ostaja samo še tista nujna, glede otrok ipd. Spet je začel govoriti, da bi bil raje sam. Začel mi je metati naprej tistega moškega. Stvari so nasploh obupne. Moj problem zakaj ne spokam stavri je v tem, da finančno sama ne bi mogla preživljati mojih punčk. Sicer delam tudi na tem, saj sem se dve leti nazaj vpisala na faks in imam tako do konca še nekaj izpitov. Po drugi strani pa bi rada rešila zakon, saj ga poznam kot dobrega in ljubečega moža, ki pa mi je postal popoln tujec. Problem v vsem tem pa je, da sploh ne vidim problema zakaj je tak do mene. Sigurno pa je eden izmed odgovorov ta, ker mu to dopuščam.
Kaj je vaš nasvet glede vsega tega. Ali mislite, da je vredno vztrajati in na kakšen način? Ali imate vi tudi posvetovalnico, kamor bi, če bi želel prišla na pogovor, saj mislim, da predvsem rabiva nekoga nevtralnega, ki je strokovnjak na tem področju, saj se najini pogovori vedno končajo s prepirom ter kričanjem.
Hvala za vaš odgovor.

New Report

Close