Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Kako naj ujamem?

Kako naj ujamem?

Danes zjutraj sem zgožena opazila, da imamo v hiši nepovabljenega gosta. Ko sem odprla vrata je iz kopalnice hotela miš ali pa podgana, sem bila tako zgrožena, da niti dobro videla nisem. Bolj verjetno je bilo tisto drugo. Vrata sem zaprla in zdaj že celo dopoldne premišljujem kako naj se zadeve lotim, da mi ne pobegne in se “zgubi” kje v hiši. Bi prosila za pametne predloge.
Hvala in pozdrav!

No, to je pa res fajn. Kaj pa, če mačka noter spustiš. Možno tudi je, da je podganca že šla nazaj v školjko in domov. Fuj. Dobro počisti.

Na žalost mačka nimam, sposodit si ga pa tudi nimam kje.

nova
Uredništvo priporoča

Kako velika pa je bila?

Kaj pa če bi nastavila mišelovko? Tiso, v katero se živa ujame..

Podgana ni noben fuj, dokazano je da so prav pametne. Nastavi kakšno škatlico z hrano in tiho čakaj da pride, potem pa jo zaperi. SEveda jo potem odnesi ven nekam daleč da odide. Ali pa mišolovko v katero se ulovo, vendar se ne rani. Potem je nekam odneseš da odide.

Ti samo pazi da se ne rani.
ja fak no:)))))

Oracena is back!

Juhu, še bo perje letelo….sam najprej ti želim, da se podgane losaš.

aja, kr podganciiiiiiiii jo nes, se bota družle.

Jaz sem ji dala nasvet, kao naj poskusi. Odgovorila sem na vprašanje. Zakaj ap vidve pišeta? da si polnita svoj ego ali sta tako uboge da se zabavata na račun drugih? Oracena zate je itak znano, da uživaš ko pišeš in provociraš o živalih. Ampak nehaj. PIši tam kjer so teme zate in te zanima tema.

Džizus, zdaj me bo pa še strah postalo, no!
Živaloljubke, jest se podgan bojim, majke mi. Recimo, jaz pazim, da se žvalca ne rani, potem me bo pa mesarsko ugriznila,brrrr.

Ugriznila pa te bo zato, ker se ona tebe boji še stokrat bolj, kot ti nje. Predstavljaj si de gledaš velikana, ki te lovi. Tako ona gleda ne tebe.
SEm jih že nekaj ulovila, tudi mišk, pa me še nobena ni ugriznila. Včash sem ji dala celo košček hrane pa je poglodala.

Kako pa jo ti uloviš?
Jaz bi se bala podgane, miške pa ne.
In kaj ji daš za glodat? Kruh, recimo?

Nastavila sem škatlo, ko je šla notri sem jo na hitrooooooooo zaprla. Ampak tisto mi je pomagala prijateljica narediti. Potem pa tiste čudne mišolovke, ki se takoj za njo zaperejo. Če jo ima mačka in je še živa ji jo vzamem. Dam pa ji marsikaj. Od kakšne sladkarije do sira. Potem pa jo enkam dam da gre. Ampak mi je lepo gledat kako tisto gloda. POje čisto vse.
Enkrat mi je uspelo polha ulovit, ki je ružil po podstrešju. Ta pa ni hotel nič jest, ampak je le tekel kolko so ga nesle noge, ko sem ga spustila.

nalimajte lim na kakšne lesene dile ali pa karton, pa dajte one vrečke strupa, pa se bo enkrat ujela…

Ko k nam pride kakšna posebno pametna miš se je lotimo kar po srednjeveški metodi. Zdaj jeseni najbolj silijo noter.

Eno desko spodaj, eno desko navrh, na zgornjo daš en težak kamen, zgornjo desko dvigneš tako, da jo na eni strani podpreš z eno komaj dost močno palico in na to palico navežeš vrvico, na drugo stran vrvice pa neko hrano, past je zelo težko uravnotežit, da stoji pokonci.

Miš mora samo malo potegnit za vrvico, ko zacne glodat in jo spešta!

Ali pa maček tut Ok, samo včasih je potreben timski pristop, pa tut eni mački glih nimajo dost filinga za miši.

S podganami nimam izkušenj.

New Report

Close