Najdi forum

kako naj se odvadim od tramala

Stara sem 47 let približno dve do tri leta sem uživala tramal (s podalšanim delovanjem) po 400 mg na dan, v zadnjem letu mi je zdravnik predpisal tudi: lyrico 150mg enkrat na dan in zadnji mesec še oxycontin 20mg dvakrat dnevno (tramal sem jemala kljub temu 200 mg na dan).
Sedaj sem šla na operacijo in sem po operaciji doživela velik šok- odtegnitveni sindrom (bolečine po operaciji so bile neznosne, tako da so naredili kup preiskav – uz, ct, mr, rentgen,… ker so bili vsi izvidi brez posebnosti so prišli do zaključka da gre za odtegnitveni sindrom). sedaj so mi zdravila ponovno vključili v terapijo in sprememba je bila takoj vidna (boljše počutje, zmanjšanje bolečin).
Težave ki se pojavijo ob pomanjkanju so: potenje, krči, neznosne bolečine, tresenje, tresenje rok, nespečnost,…
Zanima me kako naj se lotim odvajanja od tramala, ko pridem v domačo oskrbo, kaj mi svetujete (ali obstaja kakšen antidot tramala)? Kaj je po vašem mnenju bolje: hitro ali postopno razstrupljanje, ker so izkušnje drugih bolnikov različne? Kako dolgo bom potrebovala, da se rešim te nadloge?
Ali mi lahko svetujete po kakšnem postopku naj se odvadim?

Lep pozdrav in hvala za Vaše odgovore

Prilagam link v katerem je nekdo že govoril o odvajanju od tramala.

http://med.over.net/forum5/read.php?15,7136505

Navlekla si si legalne droge.
Učinki tramala so skoraj identični tistim od metadonaa in HEROINA.

No, preberi si vse kar lahko, o odvajanju od heroina in ti bo vse jasno.

Nekaj dni boš trpela kot hudič, nato pa se bo znormaliziralo.

Lahko, boš še kdaj vzela kak tramal, vendar samo enkrat, nato boš morala pavzirati nekaj dni, če ne tednov.
Sedaj ko si navlečena, in če se boš odvadila(ha ha ha ha); in ga boš slučajno vzela dva dni zapored boš spet enako odvisna kot si bila.

Zame si enakam tistim đankijem, ki kradejo in ropajo stare mame za to da dobijo za svoj odmerek.
Ti imaš pač to srečo, da ti ga dohtarji predpišejo in če se ne motiš, dobiš bel recetp(ki ga nekaj plačaš).

Aja, 400 mg je kar lepa dozica. Če bi vedel še tvojo težo in višino bi lahko vedel še več. To so 4 stotke (a so še vedno bele); ali pa dve dvestotki(a so še vedno lahko oranžne), ali pa pedesetke (so še vedno v kapsulah)?
Prosim, če mi lahko kaj poveš o tem. Nekaj let jih že nisem jemal.

Jaz imam raje metadon in heroin. Samo sem eden zelo redekih, ki v svojih 12 letih uživanja ni nikoli postal odvisen. Zato je treba delati pavze med drogiranjem.

Lahko te kdo naserje, da se lahko heroina hitro navlečeš. NE. Za psihično odvisnost je sicer dovolj samo enkrat; a za fizično odvisnost pa moraš VSAK DAN se zadevati, in to okoli enega meseca ali več. Tudi odvsino od doz, ki jih jemlješ in kolikokrat na dan.

Jaz osebno sem enkrat 27 dni zapored se zadeval s horsom in metadonom; samo nikoli preveč. Pa me ni nič “fukalo”; kot se temu reče. Nato sem imel dva meseca pavze in nato spet;
Če to počneš dvakat na teden, ne moreš postati telesno odvisen.

Verjetno se bo oglasilo nekaj ljudi, ki bodo zatrjevali da to ni možno; vendar to je to.

SI NARKOMANKA IN TEŽKO SE BOŠ SPUCALA TRAMALOV, KI SE ENA HUDA SVINJARIJA. Reč dohtarju naj ti da metadon; je veliko bolj zdravo kot pa tramali; pa tudi proti bolečnima nuca.

nova
Uredništvo priporoča

Oja…te domače lekarne.
Poznam kar nekaj osebkov ko jejo to poceni robo, od tramalov, apavrinom, lexavrinov, sanavalov in kaj še vse ne.
Sam te osebe so zavestno šle o to, so pa ljudje, ki zapupajo zdravniku, in v smislu ” sej je na recept iz lekarne, to je zdravilo” se potem navlečejo te svinjarije.
Sam sem enkrat pel k zdravniku ker me je bolel križ, dav mi je inekcijo ter predpisal apavrine…Z tistim receptom sem ga skoraj na gobec….
In oseb ki slepo verjamejo zdravniku je 90%, sploh starejših…
Grešv zdravstveni dom in vedno srečaš enake stare gospe, navidez zdrave…nič jim ne manjka, le recpt hočejo..pol se pa naj kdo čudi zakaj ni denarja v zdravstvu..Katastrofa je z temi tabletami in recepti. Gre pa en zdrav človek 1x na leto k zdravniku ga pa je**** pa nočejo kakšne napotnice dat itd..sam to je druga tema.
Zgoraj omejen Zvonček, je pač bil-je-naiven..slepo vrjet zdravniku…Le pejdi do svojga dohtarja, pa njega vprašaj kaj glede tramalov, pa za popotnico ga daj še enkrat čez kepo!

New Report

Close