Kako naj ji pomagam?

Pozdravljeni.

Nekako bi rad pomagal prijateljici, ki ima v svoji zvezi hude težave, pa ji ne znam pravilno pomagati – in ker ji ne bi rad kakorkoli škodoval, se obračam na vas za nasvet. Prijateljica je malo dlje kot leto in pol v zvezi s svojim fantom, živita sicer ločeno, tako da se videvata v povprečju na dva tedna, a mu je vseeno ona zvesta. Na žalost vem, da z njegove strani zadeva ni taka, ter jo vara kjer jo le more – vendar ji tega ne morem povedati, ker mi je jasno, da bi s tem izgubil njeno prijateljstvo (vsi vemo, kako gre zgodba, če je nekdo nesmrtno zaljubljen, pa mu nekdo drug poskuša razjasniti situacijo). No, prejšnji teden sem potem še od nje izvedel, da jo fant tepe, kar me je pošteno šokiralo. Sedaj me zanima, kako ji lahko pomagam, da uvidi da tak fant ni zanjo. Na žalost ima prijateljica dobro srce in si venomer ponavlja, da ga ima tako hudo rada, pa da ni vedno tak, in da ima tudi svoje nežne strani. No, da skrajšam …. Je kaj, s čimer ji lahko poganjam?

Najlepša hvala za vaš odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani Negotov,
govorite o odrasli osebi, zato morate tudi odločitve o njeni čustveni zvezi prepustiti njej.

Dragi kolega

Predlagam, da svoje vprasanje preselis na forum srednja leta najlepsa leta. Bodo ljudje povedali kaj vec iz svojih izkusenj. Bi bilo zanimivo slisati, ko bi odgovorila tudi kaka zenska, zakaj hoce biti pretepana. Tako kot pravis ti, tudi jaz ne vem kako storiti, pa je situacija se veliko bolj kriticna kot samo pretepanje in tudi dekletova mama mene kot nekdanjega prosi za nasvete, ne more pa ji direktno pomagati, ker je dalec dales proc.

No, malo sem vseeno premišljeval, če kaj napišem v odgovor ali ne … pa bom vseeno napisal (saj imam že itak po naravi dolg jezik 🙂). Najprej hvala za vaš odgovor, vendar si na žalost ne morem z njim absolutno nikakor pomagati. Morebiti bi moral še omeniti, da si punca sama želi prekiniti zvezo (oz. se odloča za in proti prekinitvi zveze), rabil pa sem le vašo pomoč pri vprašanju, kako ji naj pri tem stojim ob strani. Mislim, da je itak jasno, da se nimam pravice vmešavati v njeno zvezo … kak nasvet pa ji bo verjetno koristil.

Lep pozdrav še enkrat.

1. Absolutno ji ne smeš nič povedati.
2. Bodi ob njej, kadarkoli bo rabila pomoč, ji stoj ob strani, vendar se ne vmešavaj v njen odnos s tipom in ga ne komentiraj.

Nisem prepričan, da se z vsemi vami strinjam!Mislim, da je dolžnost dobrega prijatelja, da te opozori na napake!Ne v smislu, da prijateljico stalno opozarjaš kakšno napako dela s tipom s katerim je trenutno v vezi, ampak, da ji daš na znanje kakšna so dejstva, potem pa naj se sama odloči ali bo to sprejela ali ne!
Osebno bi vsekakor zameril prijatelju ali prijateljici, če mi ne ne bi povedala, da je moja partnerica nezvesta!Seveda, je moj problem, če potem nočem nič o tej stvari slišati!Bi pa moral biti zelo nezrela oseba, da bi to potem prijatelju zameril!

V primeru, če te prosi za pomoč ji povej, pa tudi, če se vajino prijateljstvo takoj razdre. V primeru, da te za pomoč ne prosi, jo pusti pri miru. Vsak je svoje sreče kovač. Če sama sebe ne ceni in ne more iz takega odnosa proč, če ne išče pomoči – ji ni pomoči. Pravzapravm kakšna veza pa je to, če se vidita na vsaka dva tedna enkrat. Halo???

LP

Darja

Vsak je svoje sreče kovač! Če te pa prosi za nasvet ji pa ga seveda lahko daš!

Darja je pisal/pisala:

> V primeru, če te prosi za pomoč ji povej, pa tudi, če se
> vajino prijateljstvo takoj razdre. V primeru, da te za pomoč
> ne prosi, jo pusti pri miru. Vsak je svoje sreče kovač. Če
> sama sebe ne ceni in ne more iz takega odnosa proč, če ne
> išče pomoči – ji ni pomoči. Pravzapravm kakšna veza pa je to,
> če se vidita na vsaka dva tedna enkrat. Halo???

Morebiti taka, kjer dve osebi živita 400 km narazen? No, kakorkoli že. Kolikor mi je znano, je tipa dekle sedaj končno pustila, se je pa v tem zvezi najin odnos zelo poslabšal … Rabi pač čas zgolj zase, da si postane jasna glede svojih čustev.

Hvala vsem.

lp, d. (ex- Negotov 🙂)

New Report

Close