Kako naj doumem?
ljudje pravijo,da je normalno,da moski/zenska gledata tudi druge moske/zenske in da s tem ni nic narobe.jaz pa tega nikakor ne morem prevzeti za svojo misljenje,saj sem nehote zelo posesivna in ne prenesem,da moj moski kdaj pogleda tudi za drugim dekletom.sem lepega videza in tudi njemu sem zelo vsec; skupaj sva 4 leta in pri nama se je vse zacelo z vizualnim,tako da s tem nimava problemov.
Povejte mi,ali je normalno,da moski pogleduje za drugimi zenskami kdaj pa kdaj – vprico mene.vcasih se mi zdi,da se se spogleduje,da bi dokazal,kako dober je (v mladosti je bil zelo nesamozavesten,zdaj pa samozavest kar bruha iz njega) – ali pa sem ze tako paranoicna zaradi tega,da si mnoge stvari ze kar domisljam.
prosim,kako naj se sprijaznim,da je to normalno?? ker jaz sem misljenja,da me vsakic,ko pogleda katero drugo,nekako prevara.Kako naj se odvadim biti tako posesivna in obcutljiva?
Prosim,ker sem ze cisto na koncu.
J.Lo,
naj bi bilo to normalno, da si nekoliko posesivna in ljubosumna in naj bi bilo tudi to normalno, da sem pa tja kakšno pogleda in ti kakšnega pogledaš.
če pa je vajina zveza začela delovati ssamo na vizualni ravni, potem pa bo vsakdo rekel, nimata prihodnosti. Kar seveda ne drži, vsak govori o tistem česar misli, da nima. Bistvo pa ni ne v vizualnosti, ne v lastnostih posameznika, ampak v celovitosti. Najprej moramo sprejemati sebe, če se sprejmemo, bomo vse ostale okoli sebe z lahkoto. Kaj pravzaprav je samozavest? Mogoče to, da je dobil lepo žensko in sedaj misli, da lahko vse? Ne lepo, ampak tisto za katero pravijo, da so manekenske lepote, tisto kar večina poveličuje. Veš za vsakegaa je lepota nekaj drugega, če pa fant gleda za drugimi zaradi lepote in samozavesti, češ, da jih lahko dobi, potem pa je zgrešeno pri obeh.
če koga pogledaš, ga ne zato, ker ga želiš imeti, ampak zato ker izstopa, tako ali drugače. Nekateri iztopajo z energijo, drugi z lepoto, nekateri z govorjenjem, nekateri pristopom, vsak po svoje in jasno je, da vsak pogleda če izstopa. če pa vse to gledanje opravljaš z samo enim razlogom, potem pa lahko pridemo do zaključka, da ne ve kaj bi v življenju rad. To pa pomeni, da bo smisel življena še dolgo iskal, prav tako ti, kajti posesivnost in ljubosumnost le ni smisel življenja, niti dobra lastnost za katerokoli zvezo.
malo se pogovorita, kako vidva vidita te stvari, vsak iz svojega zornega kota. vprašaj ga, mogoče boš pa presenečena, zakaj?
primož
Nisi posesivna in preveč občutljiva, ampak popolnoma normalna. Če si fant očitno in vpričo tebe ogleduje druge ženske, te s tem žali, še posebej, če ve, kako te to prizadene. Torej te sploh ne upošteva kot človeka in seveda tudi ne kot partnerja. Ko to počne, očitno dokazuje svojo veliko nesamozavest, saj resnično samozavestni ljudje ne potrebujejo potrditev od zunaj.
Zdravo!!
Midva z zensko imava svetovn odnos,ko vidi kacga lepotca-nabildanega…ga pogleda ter mi v sali rece(bos kaj fitnes obiskal)….
Ce si zaupata nebi smela imeti problemov,ce te hoce prevarat te itak da bo…!ce se zenske spogledujejo z njim,to na bo problem,temvec ti je to lahko v ponos,da imas dobrega tipa…!
Hja, kaj naj rečem. Ne razumem, kako te lahko moti, da se mu je samozavest obrnila na bolje. Morda si mu pri tem pomagala celo ti in če ti je do njega kot do človeka in kot partnerja, bi morala tega biti celo vesela.
Če pa ne potrebuješ partnerja, temveč podložnika oz. cunjo, potem pa mu teži vsak dan. Po določenem času ti bo morda celo uspelo, da mu samozavest ubiješ. Samo takrat utegne v glavi kliknit tudi tebi in boš ugotovila, da sence od dedca pa že ne potrebuješ.
Jaz bi začela tako.
Imam svoje telo, ki lahko zazna zunanje lepote. To je dar. Zato bi ga cenila.
Zaradi bolezni, ljubosumja in drugih težav, bi bili oropani tega čustva.
Lahko pa ta čustva v sebi tlačiš. Vendar s tem tlačiš tudi čustvo lepote ljubezni. Torej se prikrajšuješ za lepote, ki jih na drugi strani povdarjaš.
Bodi odkrita sama s sabo, koliko teh lepot želiš užiti. Jih privoščiš samo sebi ali imaš fanta tako rada, da jih privoščiš tudi njemu. Potem bosta s fantom lahko skupaj gledala veliko lepega in pri tem uživala.
Če pa njemu ne privoščič tega, je v tebi dvom v iskrenost. Zakaj? Na vprašanje boš našla odgovor nekje v preteklosti tvojega življenja. Kdo je v tebi vzbujal to lastnost? Je kdo to počel, da bi s tem okrnil tvoj pogum? Te na ta način lažje lastil? Posesivnosti si se od nekoga naučila.
LP
Ali se ti ne zdi, da imamo oči, zato, da gledamo? Če ne bi bile namenjene gledanju, bi oslepeli, takoj, ko bi si našli partnerja/ko?!
Punca, malo več si zaupaj, ne gre za njegovo samozavest, ampak za tvojo.
Lahko bi bila ponosna, da si ravno ti njemu všeč in on tebi, ne pa da ga naravnost vzpodbujaš, da naj si najde drugo. Ali ga imaš sploh rada, ali ga imaš samo zato, ker je lep in ker “paše” k tebi????
LP