Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kako kvalitetno preživeti počitnice

kako kvalitetno preživeti počitnice

Imam dva fanta,ki obiskujeta prvo trijado OŠ.Rada bi, da bi počitnice preživeli karseda lepo kvalitetno in nepozabno. Nekaj idej že imam; peka peciva,družabne igre,kino,obisk prijateljev/sorodnikov ipd. Pa vendar me zanima, če bi lahko kam šli, kaj obiskali,…
Kako boste vi preživeli naslednji teden s svojimi mladički?
lp,

če bo vreme, bomo naredili kak pohod, če bo kaj snega, pa še kakšno smuko/sanjkanje na bližnjem bregu; pa sobe se bodo mal bolj pospravile, če bo odjuga bomo še okna spucali; sicer pa 1 teden tako hitro mine, da vsega itak ne bo uspelo spelat

Poglejte kakšne vodnike, se da kaj zanimivega najti. Pa toplice – otroci so konec koncev najrajši v vodi, a ne?

Pri nas gresta v smučarski tečaj in nasploh se bo vrtelo vse okoli smučarije. Če pa nebi šla, potem bi početi tisto, kar jima je itak najljubše – branja in družabne igre skupaj s starši. To imata najraje. Vmes se seveda veliko pogovarjamo in hecamo in predvsem smejimo. Tudi sama se počitnic najbolj spominjam, ko smo se doma šli razne igre. To so mi najljubši spomini.

Aja pa kuhata rada (pa sta dva fanta), tako, da sigurno bosta tudi kaj pekla in kuhala.

Druače pa še kakšen sprehod, knjižnica in igra s prijateljčki iz ulice.

To sem še želela dodati. Da ni nujno, da ju voziš na nevem kakšne izlete, da bi počitnice preživela kvaitetno. Pomembno je, da jih preživiš (!!!) z njima, ne da si le njuna varuhinja, verjemi, otroke ne moreš preslepiti.

A si mogoče v svoji vnemi, kako bi svojima sončkoma organizirala super kvalitetne počitnice, pomislila, da bi najprej njiju vprašala kaj si želita počet? Mogoče bi pa rada en dan miru, da ju noben nikamor ne tera in imeta ljubi mir in čas, da počneta tisto, kar si želita…..pa tudi če je to en dan samih risank ali igric na računalniku…

Moja dva, prvošolka in tretješolec bosta sama doma. Jaz imam službo in ne morem imeti dopusta za vsake počitnice, babic nimamo.

če bi imela čas zanju, bi našla precej načinov za kvalitetne počitnice. Tako pa….bosta imela res počitnice.

Moji sončki imajo najrajši, če spijo pri babici in dolgo v dan lahko poležavajo in potem delajo kar hočejo. In če se spomnim sebe v oš in pomislim, da bi me kdo kar naprej nekam na ene dejavnosti in aktivnosti teral, bi mu rekla, naj me prosim pusti pri miru … aktivnosti imam dovolj med šolo … pa še med vikendi me kar naprej nekam vlačite …

Tako da, ja, otroka vprašaj, kaj hočeta počet …

Najbolj nepozabne so spontane pustoloviščine, ne pa neke splanirane počitnice. Ne preveč pričakovat od peke peciva in obiskov, če boš hotela izsilit, da se otroka noro zabavata ob mešanju testa, jima boš šla samo na živce in se boste skregali.

Jaz sem dobila samo 2 dni dopusta, tako, da….
En dan bomo šli smučat – če bo le vreme.
En dan pa v Postojnsko jamo.
Kakšen dan bi šli še plavat -mogoče čez vikend.Tudi drsali letos še nismo, smo bili kar naprej bolani, no trenutno (trkam po lesu) smo celo vsi v kompletu OK.
To se moje variante za preživlanje počitnic, samo sem premalo frej za vse izkoristit.

Ostale dni bosta imela pa tako mal za “poluftat”. Zjutraj dolgo spita, potem imata pa počitnice, tiste ko lenobo paseta. Samo je problem, če sta sama doma, bi bila samo pred TV in računalnikom. Zato mi je faj če sem doma in se gremo kakšne igrice, pa malo na sprehod.

naše bodo imele tudi počitnice v pravem pomenu besede. Sam sem med počitnicami pa vedno v dilemi – ali naj vadi klavir ali gre lahko za cel teden k babici in pozabi za en teden na klavir. Kaj bi ve storile?
Lp,

pustiti otroka pri šestih letih samega doma z malo starejšo sestro ali bratom.Hm…mene bi bilo strah,ni dolgo tega, ko se je sinu (7 let) poleg mene zataknila tabelka z ameriškim slamnikom v grlu – če me ne bi bilo doma, ne vem kako bi se izteklo.

New Report

Close