Problem z alkoholom je star 30 let. Zdaj smo na točki, ko je prišlo od prepovedi vožnje za nekaj mesecev zaradi alkohola. Odločil se je za zdravljenje, predvsem zaradi pritiksa zdravnika, ki je dejal, da dokler ne opravi stacionarnega zdravljenja, ne bo izdal potrdila za vozniško. Jetrni testi so katastrofalni, CDT niti ne tako zelo. Da pije, ne zanika, logično pa, da ne pije “toliko”. Treznost je sposoben vzdrževat, v teh 30 letih je večkrat trezen po 2 leti in več. Svoje prispeva poklic, saj je ogromno v stiku z ljudmi in pogosto izpostavljen provokacijam, ki se jim ne zna upret. Pijan ni nikdar nasilen, nasprotno. Tudi sicer ni nasilen človek, je zelo čuteč, empatičen, mehak človek. V glavnem, zdaj je padla odločitev, da gre na zdravljenje v bolnišnico in glede na razmere in dolge čakalne vrste, sva se nekako odločila za Begunje, ni pa nujno. Jaz bom njegova spremljevalka. Ob bi rada dobila zdravnika, ki se ne bo omejil na predpisovanje prishoaktivnim “pomoči” (tablet!), ki bodo eno odvisnost zamenjale z drugo. Želiva si zdravnika, ki zna prisluhniti, ki se je sposoben vživeti v pacienta, ki ne vidi samo telesa in razuma, pač pa tudi dušo in srce človeka in ki spoštuje željo, da gre skozi proces zdravljenja s čimmanj kemije.

Lahko morda kdo kaj/koga priporoči iz prve roke? Vem, da je najpomembnejša odločitev – ta je sprejeta. Zato si želima ustrezno strokovno pomoč. Hvala že vnrapej!

Zdravnikov ne poznam in upam, da vam se kdo napise kakšno vzpodbudno izkusnjo iz te bolnisnice.

Bi vam pa samo cestitala in zazelela srecno zdravljenje tako njegove bolezni kot vajinega odnosa, ki ga je 30 let posebnih okoliscin prav gotovo zaznamovalo.
Zdaj bo tudi marsikaj ven prislo. Bodite potrpezljivi in ljubeci do sebe in moza.

Lep dan.

Pozdrav vsem. predvsem pa Spremljevalki. Moj odgovor bo kratek. Meni so pomagali iz pekla alkohola Alkoholiki, med katerimi nisem še spoznal nobenega zdravnika, hvala Bogu. Čeprav je na začetku, pred 85. leti, našega Duhovnega programa bil tudi zdravnik v brezishodnem položaju in mu je pomagal Alkoholik , borzni posrednik. Zato obstaja rešitev tudi za vaju. le pokukajta v prostore Anonimnih Alkoholikov in AL-Alanona- svojci Alkoholikov, ki so v vseh večjih krajih po Sloveniji.
Srečno

psihiater dr. kastelic ljubljana.

jaz ti dam najboljši nasvet, kar je mogoče. ti si raje najdi enega doktorja, ki se bo osredotočil, tudi nate malo. saj razumeš. brez zavor. preden še tebe obdržijo v gebnah. evo ti zastonj najboljsi najbolj iskren nasvet.