Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kako izgleda anafilaktični šok pri dojenčku?

Kako izgleda anafilaktični šok pri dojenčku?

POZDRAVLJENI,
PRED 3 MESECI (STARA KOMAJ 2 MESECA) JE NAŠA DEKLICA DOŽIVELA DOGODEK, KI BI JO SKORAJ STAL ŽIVLJENJA. VSE SKUPJ JE SOVPADALO Z GRDIMI IZPUŠČAJI PO OBRAZU (RDEČI, SUHA KOŽA, KI SE LUŠČI), ZARADI KATERIH SMO 3 DNI PRED NAPADOM ŠLI NA MLEKO ZA ALERGIJE. NAPAD JE BIL PRECEJ GROZEN..ZAČELA JE BRUHATI, POTEM PA KOT DA NE BI PRIŠLA DO ZRAKA…ŠLA JE V KRČ IN MORALI SO JO DATI NA KISIK. ZDRAVNIK (NA SREČO SE JE TO ZGODILO V ORDINACIJI) JI JE DAL NEKO INEKCIJO ZA KRČE IN POTEM JE BILO BOLJE…SUMILI SO VSE MOGOČE, DOKAZALI NIČ…NISO PA NIČ REKLI ZARADI ALERGIJ…BRALA SEM NEKAJ O anafilaktičnem šoku IN ME ZANIMA KAKO IZGLEDA PRI TAKO MAJHNIH? JE MOGOČE V NAŠEM PRIMERU ŠLO ZA TO? RAZLOG, DA SEDAJ SPRAŠUJEM JE, KER SO SE NAM SEDAJ PRI 5 MESECIH PONOVNO POJAVILI IZPUŠČAJI PO OBRAZU IN ME JE MALO STRAH, DA JE MOJA PRINCESKA MORDA TAKRAT PREŽIVELA KAKŠEN TA ALERGIJSKI ŠOK IN DA SE NE BI SLUČAJNO PONOVILO?
PROSIM ZA OPIS IN KAKŠNO INFORMACIJO.

HVALA IN LEP POZDRAV,

Dogodek kateri opisujete izgleda kot aspiracija izbruhanine ter manjak kisika v možganih zaradi tega posledično je šla v krč.
Svetujem pregled pri alergologu zaradi ev. alergije in suma na atopijski dermatitis.

Pozdravljeni,

Bili smo pri alergologu, toda testi za mleko in jajca so bili negativni. Težave pa ostajajo.
Potem menite, da to ni bil anafilaktičen šok?
Kako sploh izgleda pri dojenčkih?
Prosim za kratko pojasnilo, ker me je res strah, da se bo zopet ponovilo kaj podobnega (ponovno je dobila alergijo, pa ne vedo na kaj) in ne bom znala prav ukrepati doma.

Hvala.

Anafilaksija zaradi intolerance na kravje mleko se dogaja redko, vendar je dobro opisan dogodek. Dojenček je v sekundi bled, poten z mrzlimi okončinami. Uobičajeno je pristona urtikarija, angioedem (otekline) in gre v šok zelo hitro po ingestiji mleka.
Entitet ki je tudi znan pod imenom takojšnja gastrointestinalna prebčutljivost (Immediate GI hypersensitivity). začne se v parih minutah ali 2 uri po obroku. Vidna je slabost, bolečine v trebuhu i bruhanje, po dveh urah se opaža driska.

New Report

Close