Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kako dolgo ste široko povijale?

Kako dolgo ste široko povijale?

Baje je pri nas tak zakon, a če so kolki 1A, ni potrebe več kot kakšen mesec. Vsi pa pravijo do prvega pregleda kolkov – to je 3 mesece.

Kako je pri vas?

Kolki so bili o.k. in so mi rekli, da ni treba široko povijati. Smo mu pa potem doma dali eno plenico in previjalno čez pampersko, da smo imeli več za prijet. Bil je med lažjimi 2,8 kg.

Naša sta rojena v poletnem času,tako da sem ju samo za čas spanja široko previjala.Čez dan pa samo v pampersko.

Če so kolki vredu,ga lahko pustiš samo v paperski,za spanje pa ga le široko povij.

Na prvem pregledu, pri otrokovem 1 mesecu starosti te pediater pošlje na slikanje kolkov. Če so kolki vredu slika takoj pove, zdravnik pa, da široko povijanje ni več potrebno. Vsaj pri nas je bilo obakrat tako. Ne vidim pa razloga, zakaj bi široko povijali, če je vse ok, saj je tudi za otroka moteče.

Lp, Serga

Do prvega pregleda (ki je bil pri starosti en mesec, ker nas je zdravnica pač takrat poslala) smo široko povijali ves čas, od prvega meseca do šestega meseca (ko je bil še en pregled kolkov) samo ponoči, zatem pa normalno.

Mi pri dobrih dveh mesecih še vedno široko povijamo. Slišim, da je ta moda samo še na Primorskem, drugje po Sloveniji se široko povijanje opušča.
Nameravam pa povijati do pregleda kolkov pri treh mesecih, ker so pri nas vsi strokovnjaki takega mnenja (s kolki je bilo sicer vse v redu).
Pozdrav.

Do tretjega meseca

jaz tudi do 3. meseca

nas soncek bo jutri star 2 meseca in ga bomo povijali siroko-do 3 meseca, ko ima UZ kolkov!

Prvič, ni nobenega zakona, ki bi predpisoval široko povijanje.
Mislim, da je Slovenija ena redkih zahodnoevropskih držav, ki široko povijanje sploh še prakticira, povsod drugod so ga ukinili. Res pa je, da narediju ultrazvok kolkov že v porodnišnici, pa potem pri treh mesecih in pri šestih.
Sama sem med nosečnostjo prebrala kar nekaj knjig in široko povijanje ni omenjeno niti v eni.
Svojega otroka sem široko povijala do prvega ultrazvoka pri približno 6 tednih.

Zdaj sem se spomnila. Če je imel samo pampersko je nogice vedno zbrcal ven iz hlačnic in je izgledalo prav smešno, kar naprej smo mu popravljali nogice, pa sploh ni imel prevelikih hlačk in pajackov. Če smo mu dali še eno planiko je bilo pa boljše.

Pri nas že v porodnišnici slikajo (pregledajo kolke). Če je 1A potem ni potrebno širokega povijanja, sicer ti že pediater v porodnišnici pove, kako in kaj.

Ko je prišla patronažna sestra domov, je pregledala izvide iz bolnišnice in takoj rekla da ni potrebe za širokim povijanjem (nekako podzavestno sem to delala). Samo čez pamperske sem dajala povijalno plenico, da mu majčke niso lezle narazen.

Lp, Ela S

Vprašala sem prijateljico – pediatrinjo, ki je nato vprašala kolega, ki se ukvarja prav z ortopedijo dojenčkov: široko povijanje se priporoča (je nujno?) do takrat, ko se z UZjem vidi, da so kolki v redu. Problem je v tem, da UZ baje do cca dopolnjenega drugega meseca starosti ne pokaže, ali so kolki v redu, ali ne.

Na tej podlagi smo mni široko povijali do UZja kolkov, ki je bil pri 3. mesecih (šele tedaj smo bili naročeni).

Živjo,

Jaz sem mojega sicer na široko povijala do 3 mesecev, do uz kolkov.tam so rekli da je ok in da lahko neham.Je katera od vas gledala Čez planke, ko je bila Irska na tapeti? Gostja je bila Irka, ki živi pri nas in je rekla, da ko je šla pri nas rodit in so ji otroka povili da je kar gledala in ji ni blo nič jasno!!Klicala je pol domov na Irsko eno kolegico, babico v bolnici, in ona tudi ni imela pojma kaj mi delamo in zakaj zaboga povijamo dete na široko.To tam sploh nikoli ni bilo v praksi.Pamperska pa basta. In z Irci ni nič narobe! Tako da se mi postavlja vprašanje, a to samo mi tok kompliciramo?

Prvi pregled kolkov je moja punčka imela 1 teden po rojstvu- kolki so bili v redu, zato nam od takrat naprej široko povijanje ni več potrebno.

Lp

Do 3.meseca.

če je kaj več tudi na škodi!

lepo se imejte

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Nekaj čez 3 mes.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

mi smo povijali na široko do šestega meseca

Pri nas je bilo tudi vse O.K., pa smo jo kljub temu povijali do 3.5 meseca, ko je imela spet UZ kolkov!
Ni nujno, je pa priporočljivo ( in to je dokazano )! In zato se mi zdi smiselno, da ta čas naredimo še nekaj več za svoje otročke!
Pozimi je pa sploh to še dodatno gretje za dojenčka, ko je zunaj tak mraz!
Tudi tokrat BOM široko povijala, ne glede na prvi pregled kolkov!
Pozdravčke!
Vallery!

New Report

Close