Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? kako dolg je pregled v razvojni ambulanti?

kako dolg je pregled v razvojni ambulanti?

In kako 1. pregled v RA sploh zgleda?

Namreč mi gremo ta teden z našo 4-mesečnico, ki pa se še na 2 uri doji, do Ljubljane pa imamo dobro uro, kar pomeni, da bo naša punca, če jo podojim doma, do pregleda že spet lačna. In kadar je naša punca lačna, je joooj:)))

Torej, ali se da tam kje v miru podojit?
Gremo pa v RA v ZD Bežigrad.

RA je na koncu enega dosti mirnega hodnika, kjer ni veliko prometa mimo, tako da najbrž lahko tudi na hodniku podojiš. Sicer pa te najprej sestra vsesorte izpraša, kar traja 10-15 min in potem moraš otroka še slečti, stehtati, zmeriti, tako da niso strašno na minute naspidirani. So pa tudi tako prijazni, da ti bojo po moje brez problema pustili vmes še podojit, če boš prosila. Zdravnica potem pregleduje ene 20-30 min.

Najlepša hvala, ali se ti da še malo napisati, kaj vse pregleda zdravnica, da tako dolgo traja?
Ali otroka pregleduje golega? Me je malo strah, ker naša se vedno pokaka, ko je naga:)))

Nene, ni nag – v plenički in bodiju, če pa je treba še kaj v zvezi z rokicami pogledat, pa še potem na koncu bodi slečeš.

Hmmm, se bom poskušala spomnit, kaj pri tako malem pogleda – verjetno je odvisno od tega, zakaj je otrok bil sploh poslan. Pri naši jo je postavljala v vse sorte položaje, na noge, na trebuh, hrbet, dvigovala za roke, dvigovala nad glavo, dajala kravce past, gledala, kako se obrača, naredi tudi nevrološki pregled, pregleda reflekse, ušesa, posluša srce… Ves čas ti zraven govori, kako moraš z otrokom doma delat in je kar malo težko slediti vsemu. Traja ene pol ure.

kako je v Lj ne vem, nekateri zdrav.domovi imajo sobe za dojenje.
sicer pa mi smo bili poslani zaradi možnih posledic poroda (acidoza ploda, slab apgar in vakumski porod.) oprvai plošni pregled in potem nevrološki pregled. sam pregled traja kot ti je napisala zgoraj in pa potem imaš možnost še kaj vprašat in ja pokaže ti rokovanje z dojenčkom (kako ga obračati, kako nositi, …)

Predvsem brez panike, normalno je da so otroci stari 4 meseca dojeni in da kadar so lačni jokajo.Itak, to ja vsi razumejo, moja je tudi na dve uri jedla.Jaz sem se zmenila točno na uro in točno ob uri sva bili pregledani.

New Report

Close