Kako dobiti čim več?

Prosim brez obsojanja že vnaprej. Potrebujem namreč pomoč.

Že kar nekaj let sem skupaj s fantom s katerim imava otroka, starega 1 leto. Prej sva skupaj živela kakšno leto v najemniškem stanovanju, sedaj pa sva že 2 leti preseljena v hišo, ki jo je zgradil on. Sama sem investirala kolikor sem lahko – nekaj v opremo, vse ostalo je investiral on skupaj s parcelo. Razmerje nekje 20/1. Ima precej višjo plačo od mene, zato tudi mesečno plačuje račune on, ima tudi 2 kredita, jaz plačujem 2/3 vse hrane v mesecu in občasno kaj za otroka kar potrebuje in druge stvari. Materialno nam ničesar ne manjka. On je vlaga v hišo, ker misli, da je njegova in da bo tako tudi ostalo. Kolikor vem se s časom vse deli vsaj na pol?

Imeli smo se lepo, vendar žal meni ni več do zveze saj ne čutim več prave povezanosti in bi rada “ločitev”. Ne sprašujem kako rešiti vezo, ker se to ne da, ampak imam sedaj vprašanje kaj in kako to urediti, da ne ostanem brez vsega? Otrok bo seveda šel z menoj, a ker nisva poročena ali vse skupaj kaj spremeni? Ali lahko zahtevam polovico premoženja ali se mogoče dokazuje kdo je kaj vložil? Problem je namreč, da svojega denarja nimam veliko in bi se trenutno lahko vselila le k staršem ali mogoče v najem v majhno stanovanje. Če pa bi lahko dobila dobro izplačilo in alimente pa bi bilo veliko lažje.

Sumim sicer, da utegne fant nagajati in zahtevati otroka zase, a mislim, da se to ne more zgoditi, sigurna pa sem, da bo problem z denarjem.

ti bi kar polovico, aaaaaaaaaaaa.
A misliš da je on po župi priplaval?
Na sodišču boš morala dokazat, kje si dobila denar, da si vložila kar nisi vložila, ne gre to kar tako enostavno, pola-pola.
Inm kje piše, da boš ti dobila otroka?
Vse več moških dobi otroka, pravzaprav sodišče določi kdo ima boljše pogoje.
Če ima on večjo plačo, večje možnosti dobre vzgoje,izobraževanja, bivanja (ti še sobe nimaš)..

Če se oba ne bosta zmogla pogovoriti in dogovoriti, obstaja še možnost poravnave sporov. Tukaj, na Med.Over.Net, lahko povprašate še na forumu Mediacije http://med.over.net/forum5/list.php?224 , za strokoven odgovor, pa na forumu Pravni nasveti http://med.over.net/forum5/list.php?286

Saj ravno zato bi bilo veliko lažje, če ne bo kompliciral pri denarju, saj si nekaj zaslužim že zaradi gospodinjenja, ampak sumim, da bo kompliciral. Ker, če bi dobila recimo pol hiše v denarju, bi si brez težav kupila stanovanje in bi bila z otrokom na precej boljšem, tako da tudi sodišče ne bi imelo razloga, da ga dodeli njemu.
Ker vem, da si ne more privoščiti in mi izplačati polovico hiše, kako se to potem uredi? Se vse skupaj proda in tako razdeli na pol? Alimenti se vežejo na celotno premoženje ali le na njegovo plačo?

Zaradi takih kot si ti, si ne upam delati hiše na podarjeni parceli-del parcele od mojih staršev bi prepisali name. Denarja imam nekaj našparanega, ona nima nič, še kredit ne vem če bo uspela sploh dobiti. No in praktično bi financiral vse sam, in tako kot pri tebi bi se mesečni stroški nekako delili (pazi, kredit ne šteti v te stroške). in da bi se ona nekega dne odločila, da bi me zapustila, ker ji ne bi bilo več do mene, bi hotela… nekaj za popotnico, da ne bi bila brez, saj kot praviš, misliš, da si zaslužiš, ker si gospodinjila. Ja, a on je pa u luft gledal ali kaj, pa je bajta kar sama od sebe zrasla kot goba?!
Fak, a to je pravičnost?! Če imaš kej pameti v glavi, praračunajta si koliko si vložila in še kak procent nabij zraven in naj te izplača, ker normalna oseba ti pol nikoli ne bi dala, kakšen je pa on pa ne vem.
Da bi men to naredila, bi te najprej po zdravju vprašal, samo toliko!

V glavnem, če boš hotela pol, bo vojna, zasovražil te bo on, družina, prijatelji,…

želja…get real

Ne vem na podlagi česa ti zahtevaš polovico vrednosti hiše, če pa še sama praviš, da si vložila 1/20 vrednsoti

S časom se deli na pol? Dokler ima on račune, da je njegov denar vložen, se ti lahko samo smeji v obraz. In še odplačuje 2 kredita za bajto, medtem ko ti nobenega. Pusti ti tiste novice, kejr imajo v angliji žene pravico do polovice bogatstva. Na koncu nobena ne dobi polovice, ni sodnik po župi prilaval, da bo žensak, ki so poročene 2 leti, dodelil polovico, čeprov so prispevale minimalno.

Žal, ne kaže ti preveč dobro. Tudi podatek, da prispevaš 2/3 vrednosti hrane na mesec. On plačuje položnice.

Pač, zahtevaj svoj vložek nazaj….to gospodinjenje in podobno, ne vem kok to pali na sodišu. On bi tebi lahko zabil nazaj neplačevanje najemnine v njegovi bajti. Pa upam da imaš račune za svoj vložek, če ne moreš dokazati, da si ti vložila svoj denar, nimaš nič.

Otroka pa ponavadi dodelijo materi. Pazi pa da ne najame enga odličnega zajebanega odvetnika, ti pa enga nesposobneža, ki se je komaj čez pravo pregural. DA ne bosta na koncu dobila deljeno skrbništvo.

Najprej, kar je osnoven problem je to, da mora avtorica ugotoviti, da ni sposobna skrbeti za otroke ne kot gospodar in ne kot gospodinja. Če bi bila gospodar bi imela svojo hišo, če bi bila gospodinja se pa ne bi ločevala. To ni nič od človeka in res nima smisla, da zahteva otroka zase. Naj se najprej prime v roke. Obsedenost z materialno koristijo za katero veš, da je ne zaslužiš in da ti ne pripada nakazuje na propad mentalitete. Verjetno se ti zdi, da boš na koncu še pametnejša od vseh s tem klestenjem premoženja, za katerega veš, da ni tvoje, vendar se ti bo obrnilo tako, da te še otroci ne bodo hoteli poscati če boš gorela.

V trenutko ko to bereš, ti z povratnim hekanjem preko septerra core ip serverjev baziranih na eschelon sistemu nadzora digitalne komunikacije, vdiram v tvoj osebni računalnik in pridobivam točne podatke o tvoji lokaciji. Nakar bo nadte poslanih ducat visokousposobljenih poklicnih morilcev…

Samo če bolje pomislim, bi moral da bi vas popolnoma iztrebil in obvaroval pristno in dobro v narodu in zvezah… pobiti kakih 100.000…

Meh… Raje grem na sladoled

(Aborting hack)

Ali sodstvo preverja stanje in prilive/odlive na računu, da vejo kdo je dejansko dal denar? Ker račune lahko prinesem tudi jaz, saj so v nekaj mapah na dosegu roke in pač rečem, da so moji.

Res je sicer, da je skoraj vse kupljeno ali narejeno z njegovim denarjem, a sem porabila ogromno časa, da je bilo narejeno po mojih idejah, saj imam boljši občutek za dizajn. Z denarjem, ki bi ga dobila sporazumno, si ne morem kupiti ničesar, sem pa prepričana, da mi ne bo dal kaj več, saj je preveč škrt. Rekel je celo, da meni ne bo dal ničesar, ampak določeno vsoto napisal na hčerko in ko bo dovolj velika, dobi tisti denar. S tem se seveda ne strinjam, saj denar rabi mala že sedaj, pa konec koncev tudi jaz, da se preživiva, to ga pa očitno ne zanima. Tisto preživnino bi plačeval, oz. tudi tega noče, saj bi rad otroka kar zase. Sem že govorila z odvetnico in je prepričana, da bo otrok moj, pa tudi načrt ima kako prisiliti tipa v prodajo hiše oz. v izplačilo, za katerega denarja nima, kredita takega pa tudi ne more dobiti. V končni fazi kaj mu bo takšna hiša, ko je pa tudi vzdrževat ne bo mogel.

Malo smo zašli, trenutno me najbolj zanima odgovor na prvi stavek?

Res je sicer, da je skoraj vse kupljeno ali narejeno z njegovim denarjem, a sem porabila ogromno časa, da je bilo narejeno po mojih idejah, saj imam boljši občutek za dizajn

Daj povej mi. Si ti hodila na kakšen tečaj, ali si naravno tako hudo fukjena?!

Ti bi rada lepo razčlenjen pravno uverjen strateški načrt v sosledju faz izvedbe o tem kako izčrpati tega poba.

Tvoji izgovori na otroka so naravnost bedni! Govori kar hočeš…le ne misli si, da si kaj posebnega… Takih vas je tam zunaj desettisoče samo v tej postkomunistični farsi od države. Uničujete vse česar se dotaknete.

Ali sodstvo preverja stanje in prilive/odlive na računu, da vejo kdo je dejansko dal denar? Ker račune lahko prinesem tudi jaz, saj so v nekaj mapah na dosegu roke in pač rečem, da so moji.

Slovenski jezik ne pozna besed, ki bi odrazile bolanost tega.

Okej čisto resno pijavka! Prej kot začneš sanjat o zapravljanju frajerjevega denarja je tu eno malo dejstvo, ki so ga vsi prejšnji nesojeni svetovalci spregledali. In sicer odgovor na vprašanje: kje si ti prijavljena, na katerem naslovu si prijavljena kot da je tvoje stalno bivališče?


Lažeš kradeš bohe ješ, mami.


Se pravi si prepotentna kokoš. Ena od tistih redkih, ki jim uspe dobiti tipa, ki jih finančno vzdržuje, ob tem pa imajo občutek, da so ustvarile vse kar so kupile, v stilu: tale avto sem kupila jaz in je moj……….mož je dal samo denar in je čist nesposoben krunkelj škrtast, ki nikoli ne bi mogel takega avta kupit…..polna Slovenija takih bab. Lahko bi te opisoval v nedogled.


Mnja, saj so je kupil in jo potem vzdrževal.

Res je, da je vse to hec in da si ti ena navadna avšica, ki si je to temo izmislila, da bodo ljudje zgroženi, da takšne ženske dejansko obstajajo, ampak dejstvo je, da svoje lastnosti, ki jih prikazuješ v tekstu nosiš v sebi in si jih verjetno posesala vase od matere in jo še eskalirala, saj glede na tvoj način razmišljanja si tudi mater znala ugonobit. Kot piše nekdo pred mano, tebi bo otrok samo orožje, na koncu se bo še otrok naveličal in ostala boš sama, brez nič, Gnus, gnus, gnus….

Po dveh letih v hiši misliš, da ti vse pripada pol/pol, a investirala si, kolikor si lahko? Koliko imaš prihrankov? S čim boš živela otroka? Si kdaj razmišljala, da je to prvenstveno tvoja odgovornost, ko se odločiš in odideš?

Odrasti. Ne računaj več, kaj vse boš izpulila fantu, ker od njega odhajaš.

Moje stalno prebivališče je prijavljeno na tej lokaciji, kjer živimo, torej hiša.

Fantje, fantje, fantje… pomirte se malo. Nekaj tu ne štima. To ni provokacija. Ženska je preveč hladnokrvna. Ne vidite da ne reagira ne na žaljivke, ne na nasilna osebna mnenja, ne na sugestije. Posla imamo z preračunljivim subjektom brez čustvene vpletenosti, ki je neomajen na poti do cilja in zbira arsenal za ˝finalno rešitev˝

Čeprav je kar čudno in neumestno, da sprašuje po stvareh, ki bi jih zagotovo dobila dobro razčlenjene z strani v tej smeri izobraženih strokovnjakov.

Kako zanimivo naključje, da si v zvezi vzdržala ravno 2 leti, pol pa ti je bilo dovolj. Po dveh letih prijave v skupnem gospodinjstvu z partnerjem namreč prične veljati enaka zakonodaja ob primeru ločitve kot velja pri poročenih parih.

Če ti bo uspelo skozi odvetnico, boš nesla najmanj nujni delež od ˝mase˝ česarkoli, kar on ne bo mogel dokazati z računi. Ostalo odvisno od izida bojev odvetnikov in detajlov v zakonodaji. Če boš dobila otroka še alimente do konca šolanja. Tisto o pola pola pozabi. Pa nije ti ovo mehička ljimunada bre…

Si vsekakor odvratna vendar se je pozabilo pogledati drugo plat medalje…

Kaj pa se je zgodilo, da si se tako naperila? Ni bil to kar si opisala filmski začetek družinske idile? Kaj ga je prekinilo in te spremenilo v harpijo?

zdaj ali si od vedno bila tako flegma in brez čustev (potem partnem ne more biti nič drugačen od tebe drugače nebi zdržal zraven tebe) ali pa se je v tej zvezi nekaj hudo zalomilo da si postala takšna. otroka boš itak dobila ti, ker v tej državi mora biti nekaj hudo huuudooo narobe, da otroka dobi oče. preživnino mora plačevati drugače jo lahko iztožiš. glede nato da praviš, da ima dovolj denarja mislim, da nebo problem od kod vzeti.
morala boš dokazati da je bila hiša kupljena ko sta že živela v zunajzakonski zvezi. v tem primeru je tvoja polovica hiše. potem lahko zahtevaš od moža povrnjen delež. predlagana bo najbrž poravnava, ki nebo ravno polovica vrednosti hiše ampak svetujem da sprejmeš (če nebo nek bizarno nizek znesek).

Poskušal bom na vprašanja samo odgovoriti, ne pa jih tudi komentirati. Ker žaljenje tudi na internetu ni dovoljeno.

Ja, seveda imaš vso pravico, da zahtevaš pol hiše. Lahko zahtevaš tudi celo hišo. In avot, pa še vikenda, če ga fant ima. In otroka, pa seveda tudi plačevanje preživnine zanj. Lahko zahtevaš tudi, da tvoj partner plačuje preživnino tudi zate.

In vse to lahko tudi dobiš. Ampak se mora s tem strinjati tvoj partner.
Ali pa moraš dokazati, da je on nesposobnež, ki se je kot pijavka prisesal nate in ni pri ustvarjanju vajinega skupnega premoženja prispeval nič, razen da se je enkrat potrudil in ti zaplodil otroka.

Če ti pa to ne uspe, pa lahko o čem takšnem zgolj sanjaš. In še naprej uporabljaš svoj občutek za dizajn, da boš vedela, v kakšni bedi živiš, odkar si ga zapustila. In dobro izkoristiš naslednjih 16 let, da boš otroku, ko bo star 18, znala pojasniti, zakaj se ni tvoja računica izšla in je otrok moral otroštvo in mladost preživeti v bedi.

ja, ta z dizajnom je pa za umret od smeha…lako je “dizajnirat” s tujim denarjem 😀

Mislim, da ti Želja malo preveč filmov gledaš in si si samo želela dobiti enega premožnega fanta, da bi z njim imela otroka in ga potem izsiljevala za denar. Upam, da je fant dovolj pameten, da bo iz tega iztržil čim več, kar se bo dalo in ti bo pripadel le “leden tuš”. S tvojim pisanjem si mi dala vedeti, da ti je le do bogastva, do katerega bi rada prišla na nepošten način. Če ti je do partnerja vseeno, pomisli na hčerkico, ki ima rada oba starša.

Gospa želja saj ti odhajaš,saj te ne zapušča on.In on je oče tvojega otroka zato pazi kaj delaš.že zaradi otroka ostani z njim v dobrih odnosih.
Imam podobno zgodbo;sem živela 3 leta neporočena z očetom svojih 2 otrok v novi hiši,ki jo je večino financiral sam.Delala sva jo 7 let.In teh 7 let sem živela doma,hodila v službo in sama vzdrževala otroke.Tudi to je nekaj.Se pravi,da mi nekaj pripada.
no v glavnem po 3 letih življenja v novi hiši sem spoznala drugega in odšla z otroci.In kaj mi bi takrat pripadalo??Imela sem tako slabo vest,da sem odšla brez vsega,brez službe(Ko sem se selila sem dala odpoved-razdalja),brez denarja,samo z otroki.
Kasneje mi je dal miljon tolarjev,čeprav se mi zdi,da bi mogla dobiti vsaj 10 mil.tolarjev.pa sem bila lepo tiho.Sedaj mi plačuje preživnino za otroke in to je to.

SEM BILA NEUMNA;KER NISEM VEČ ZAHTEVALA?ne vem.Še zdaj ne vem kaj mi bi takrat dejansko pripadalo,ker ima poleg hiše še veliko posestvo.Vendar tako je.Sedaj nič več ne morem.

Avtorica tako naredi,da bo v redu.

New Report

Close