Najdi forum

kako do vec energije??

lep pozdrav!

mene pa zanima kako pregnat utrujenost. kljub 8-urnemu spanju moram it nujno popoldne se za 2 uri spat in spim ko ubita. nimam fizičnega dela in sm useeno kar naprej utrujena. zato sem razmisljala da bi zacela vsak dan teci da bi si pridobila malo kondicija in da bi dobila malo vec kisika. visoka sem 170, tezka pa 58kg. prehranjujem se normalno.

kaj bi mi svetovali? kako do več energije?

hvala.

Tek je za tistega, ki nima kondicije, vsaj za začetek, prezahteven. Enourni malo hitrejši sprehodi, so dober uvod za poznejši začetek teka, ki je v začetnih tednih, obvezno kombinacija teka in hoje. Če začneš takoj s tekom, boš najbrž zelo hitro vrgla “puško v kuruzo” :).

Kako živeti zdravo in manj stresno?
@life je odlična pot do zdravja in dobrega počutja.
http://www.a-life.eu.com

Lep dan!


@life

nova
Uredništvo priporoča

lahko ti jo jaz malce posodim – jaz kar pokam od energije. Dva otroka, 1x na teden tečem, 2x na teden vodena vadba, služba, doma ustvarjam z glino, barvam stene najmanj 1x mesečno, obračam stvari v stanovanju kar naprej,… si moram prav reči, zdaj je pa dosti in se zvečer ulezti na kavč in vzeti knjigo v roke. Kaj bi ti priporočila – morda pravilno prehrano (jem na 3 ure in “zdravo”). Morda te utruja enoličnost, morda to, da nimaš nobenega cilja…

Utrujenost lahko nastopi včasih od čisto občiajnih, vendar osnovnih stvari, ki jim ne posvečamo pozornosti: premalo spanca (ta je izjemnega pomena), prehrana (ne nezdravih maščob, enostavnih OH, redni obroki, voda), premalo gibanja, potem so pa res tudi psihološki vzroki, kot so naveličanost… to vsak zase najbolje ve.
Onina, super, da imaš toliko energije, v tvoje dobro upam, da se ne motiš. Včasih se ljudje precenimo in potem prekurimo. Ponavadi, ko smo v stresu, imamo dosti energije, nas kar žene naprej, vsi se nam čudijo… ko prenehamo z aktivnostmi, zbolimo…

Meni zelo zelo pomaga zdrava prehrana!

Vsak dan veliko sadja in zelenjave, na različne načine in različnih vrst. Nekaj malega pojem stročnic, še manj polnozrnatih žit, pa skoraj vsak dan si privoščim tudi kaj malega za dušo – tortico ali odličen zrezek ali dva kozarčka dobrega vina, … Mlečne izdelke jem redko.

Bistveno, kar sem spremenila je, da se zdaj najem zelenjave in sadja, ostalo pa je ‘za zraven’. Lačna nisem nikoli, počutim se odlično, imam več energije, kot prej in še nekaj kilogramov sem izgubila.

Prej nisem slabo jedla, a očitno premalo svežega!

Jaz bi ti svetovala, da daš enkrat pogledat kri-sama sem bila zelo utrujena in sem s težavo izvajala telesne aktivnosti (predvsem tek), imela sem pa zelo nizek hemoglobin, po jemanju železa pa sem bila kot nova!

New Report

Close