Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kako do subvencije stekel?

Kako do subvencije stekel?

Spoštovani,

slišim, da lahko dobiš od zdr. povrnjeno za stekla vsaki 2 leti. Sama ima očala že 6 let, stekla so popraskana, vendar pa mi je okulist (ob zdr.pregledu v okviru službe) rekel, da če se dioptrija ne spremeni potem tega ne morem uveljavljat.

Je to res, ali pa lahko vseeno izkoristim to možnost?

Dioptrijo imam isto, le da ne poznam vrednosti, ker sem pregled opravila pri okulistu s koncesijo in je potem prišlo do manjšega spora, češ da moram tudi okvir pri njih nabavit, sicer moram pregled plačati, kljub napotnici. Ker sem se pozanimala na polikliniki mi pregleda ni bilo potrebno plačati. Listek o vrednosti dioptrije pa sem izgubila.

Kakšen je postopek? Ponovni pregled preko napotnice in potem nakup očal in uveljavljanje subvencije?

Hvala za odgovor.

Na vsaki dve leti ste upravičeni, če se vam dioptrija spremeni ali ne.

Od okulista do okulista je sicer drugače, tako da glede nabave okvirja vam ne bi znal svetovati (morda ima tudi on nekatere stroške z vami).

Lp.

ta post me je pošteno razjezil, sploh če pomislim, da sem pred tremi leti spraševala očesno zdravnico, kako je glede povrnitve stroškov, pa je dejala, da moram vseeno plačat. istočasno je vedela, da sem študentka in da si takega izdatka enostavno ne morem privoščit.

g. rene, kateri dokumenti so potrebni, da se ti prizna ta upravičenost ? hvala za odgovor.

Samo potrjena zdravstvena izkaznica. Očesni zdravnik vam napiše naročilnico za ortopetski pripomoček, s kateri greste do optika, ki vam odšteje določen znesek (od 7200,00 SIT naprej, odvisno od dioptrije).

To je vse.

Lp.

New Report

Close