Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kako do pediatra v LJ?

Kako do pediatra v LJ?

Bom še tukaj vprašala…

Torej, kako si izbereš pediatra za novorojenčka? Te je dolžen vzet pediater iz zdravstvenega doma, kamor spadaš? Pa lahko izbiraš, h kateremu bi šel? A vprašam patronažno, ko bo prišla? Pojma nimam, kako je zdaj s tem… Rok imam čez nekaj tednov.

Pa še tole: katerega pediatra iz ZD Bežigrad bi mi priporočili?

Hvala!

Naj bi blo tako, da greš v ZD, ki je najbližje stalnemu bivališču. Če greš drugam, te lahko pediater zavrne, ker ima kao gužvo. Po bivališču pašemo pod ZD Šentvid, lahk bi šli pa v Šiško, kjer pa bi me lahko zavrnili ali sprejeli (odvisno od pediatra). Tako mi je rekla patronažna, če se to v praksi res dogaja, pa ne vem.
Tko da smo v Šentvidu, ki nam je najbližje in je čist ok. Jest na tvojem mestu ne bi komplicirala in bi šla v najbližji ZD. Men tud ni neki fino se z malim dojenčkom furat na drug konc LJ, pa še z vozičkom greš lahk.

V ZD Bežigrad mislim da ne boš mogla preveč izbirat, ker so (taboljše) zdravnice kar “polne”. Moje dve imata Rusovo, s katero smo vsi v naši familiji zelo zadovoljni, vendar je že 2 leti nazaj jemala samo še brate/sestre svojih pacientov, verjetno sedaj ni nič drugače. Zelo pohvalijo tudi Jelenčevo (menda je tudi zagovornica alternativnih načinov zdravljenja), vendar je ona tudi direktorica ZD in mislim, da ima zaradi tega bolj okrnjeno ambulanto. Gradiškova je po mojih izkušnjah groba in hladna, nje definitivno ne priporočam. Potem sta pa še ena ali dve mlajši (Savkovičeva in …?), ki pa ju ne poznam dobro, pa mislim, da je ena od njiju na porodniški.

nova
Uredništvo priporoča

Hvala za odgovore, bodo kar prav prišle tele info 🙂 Bom v ZD poklicala v kratkem.

Gradiškova da je groba????? Očitno ne govoriva o isti zdravnici, kajti pri naši tamali ni bilo s strani dr.Simone Gradišek o grobosti zaznati niti pikice. Meni je fajn. Jaz ji štejem v plus da ima kilometrino in dela po lastni pameti. Preudarno in učinkovito.

Po naših izkušnjah (pozimi, ZD Vič) je takole:
– patronažna sestra pove, kateri so in kateri še sprejemajo
– v praksi: enega izbereš na podlagi referenc in se prijaviš na prvi sistematski pregled pri 1mes.

Bilo naj bi tako, da skušajo prerazporediti nove paciente k tistim zdravnikom, ki niso povsem zasedeni, vseeno pa sprejmejo še kakšnega novega na račun selitev 6-7letnikov od pediatra k šolskemu zdravniku, če starši želijo izrecno tega pediatra (takšna navodila je dala sestra v ambulanti študentki na praksi 🙂 )

New Report

Close