Kajenje, vplivi na kotracepcijo

Pozdravljeni.

Moje dekle je staro 15 let. Redno kadi cigarete vendar tako, da starsi to kao ne opazijo. Pogosto seze tudi po travi, ce je le priloznost. In ta se najde tudi skoraj vsak dan. Pred dobrima dvema mesecema je zacela jemati Minulet kontracepcijske tabletke. Med drugim v navodilih pise tudi, da naj uporabnica ne kadi, ker to pripelje do resnejsih stranskih ucinkov. Ima tudi tezave z zelodcem oz. nekaj kot refluks spodnjega dela crevesja zaradi cesar jo veckrat boli trebuh, pred menstruacijo tudi precejsnje bolecine v jajcnikih.
Kljub temu, da jo redno osvescam in si prizadevam, da bi se odrekla kajenju, sploh marihuane, ki jo vodi v brezvoljnost vsakega trenutka, ko ni pod vplivom cesa psihoaktivnega, so uspehi majhni. Jasno mi je, da so za taksno ravnanje kriva tudi njena leta, a vseeno bi morala do svojega telesa biti bolj odgovorna. Skrbi me, ker se mi sem in tja zazdi, da bi ji vech lepih obcutkov v tistem trenutku pricaral en joint kot pa moja blizina naprimer. Ima me rada in mi skusa dajati dosti svoje ljubezni, a ne morem jo pa pripraviti do tega, da bi naredila konec kajenju in, da bi se “prebudila” iz tiste otopelosti kjer ji je sami zase vseeno. Seveda jo imam tudi sam zelo rad in bi ji zelel pomagati vendar brez nekih pogojev ali na silo (ce ne nehas te bom pa pustil bla bla). Pa sem pricel ze pocasi obupavati..
Zato bi bil dobrodosel kakersenkoli ze nasvet..
Zaskrbljen pa sem tudi zaradi kontracepcije in ucinkov kajenja.. ko je zacela, sva se domenila, da bo mocno zmanjsala kajenje vendar je sedaj spet vse po starem.
Ginekologu pa med drugim ni povedala, da je kadilka. Skratka.. ne vem vec kako naprej ravnati z njo.. se pa o vsem tem tudi dosti pogovarjava samo z njene strani to ni priljubljena tema in jo kaj hitro zamenja s cim bolj .. veselim.

Lep pozdrav in hvala za bodoce nasvete.

New Report

Close