Kajenje marihuane

Ne potrebujem pomoči, samo zanima me mnenje ostalih. Sem redna kadilka marihuane. Vsaj enkrat na dan kadim ze skoraj leto dni, prej pa veckrat na dan kaksne 4 leta. Se prej pa vikendi, vcasih med tednom. Sem uspesna, redno studirala, dobre ocene, obstudijske, dobra sluzba, zelo zadovoljni z mano, nimam se druzine, imam resnega partnerja ze skoraj 10 let. Oba sva sportnika, hodiva v hribe, teceva, kolesariva itd. Kadila sem kot dijakinja sicer zelo zelo malo, kot studentka res zelo zelo veliko, vcasih cel dan, vec dni zapored, po par g na dan ali pa vec. V druzbi, sama, na zabavah, uglavnem dala sem skozi par scenarijev in se sedaj ustalila na nekem ritualu, ki najbolj ustreza mojim letom pa tudi tempu zivljena.
Ne slepim se, da nisem zasvojena. Zame je trava enako kot cukr, ce moram nehat bom, ampak ne rada in me bo mikako. Vsako leto pred zdravniskim morem vsaj 1 mesec abstinirati, ker se pac tako odlocim. Ceprav delodajalec ne testira drog. Na kur** mi gre, da je to tak taboo. Alkohol je ok, trava pa ne. Komu skodim? Ce skodim sebi, se to ne tice nobenega kot samo mene in partnerja. V urinu mi ostane vec kot mesec (preverjeno). Sploh ce sportam. Mogoce bo sedaj kaj manj, ker ne konzumiram vec toliko. Na delu sem trezna, vozim trezna, ko grem ven sem trezna, skadim enega zvecer, ko grejo vsi spat in imam mir. Boljse spim, bolana nisem bila ze 2 leti. No razen sedaj, ko sem nehala in sem takoj ulovila prehlad. Ne stekam zakaj je to nekaj kar se tako obsoja. Kar jaz delam doma je moja stvar, ne vasa, ne od delodajalca, ne od drzave. Ampak ne, jaz ne smem kadit cel mesec ker drugace zgubim siht. To vidim, kot bi nekomu rekla, en mesec ne smes jesti nezdravih prigrizkov. Zakaj? Res odbito. Saj mi ni panike, niti mi ni zares treba. Se pac trudim bit odgovorna pa sledit nekim idiotskim normam, ki jih imamo. A lahko slisim obe strani? Torej tistih, ki to obsojate in tistih, ki ne. Pa prosim za komunikacijo na nivoju.

Nekaj mojih mislih in utrinkov ob vasem zapisu:

Imate prav, problem zasvojenosti in na splosno kajenja marihuane je zapostavljen in se še ne zavedamo v polnosti, kaksne so posledice. O alkoholu vemo več, saj je ze stoletja prisoten v nasem okolju in tudi desetletja dolgo ga proučujemo in zdravimo. Z leti je postalo tudi bolj sprejemljivo, da nekdo poisce pomoč zaradi tega. Zasvojeni ali bliznji.

Pri marihuani pa nimamo toliko strokovnih izkusenj, da bi bilo znanje vsesplošno dostopno in je omejeno na relativno ozek krog strokovnjakov in ljudi, ki iscejo pomoc zaradi tega.

Ker v druzbi velja neko splosno prepricanje med mlajso generacijo, da marihuana ni skodljiva, bi bilo tudi nelogicno, zakaj potem nekdo isce izhod iz njene uporabe.
Na drugi strani pa starejse generacije uzivanje marihuane povezujejo z uzivanjem (trdih) drog, in gledajo s predsodki.

Nesporno pa je, da marihuana tako kot vse substance tega tipa, spreminja funkcionalnosti v telesu in mozganih – na slabse. Spreminja človekovo percepcijo notranjega in zunanjega prostora – oži in zamegljuje pogled.
Spreminja clovekovo osebnost – odtujenost, odsotnost, brez (pristnega) stika, tudi otopelost.
Dolgotrajna (leta) ali povecana (veckrat dvevno) uporaba ubija clovekovo naravo in duha, ga oropa primarne cloveske topline, ustvarjalnosti, notranjega zadovoljstva, srece in zelje po zivljenju. Ubija cloveski potencial postati boljsi clovek.
To so moje izkusnje na podlagi opazovanja ljudi, ki veliko pohajo in/ali so v krogu ljudi, ki so se odlocili, da bo marihuana del njihovega zivljenjskega stila.

Sama ne obsojam nikogar, ki kadi in tudi ljudje, s katerimi sem pogosto v stiku, mislim da ne. Mi je pa zal, ko nekdo, se posebno tako ustvarjalen clovek kot pisete, da ste vi, ima potrebo manipulirati svojo clovesko bistvo in vnasati v telo strupe, ki jih nekdo drug proizvaja z namenom zaslužka in brez spostovanja do samih ucinkovin, ki imajo mesto v zdravilstvu in obredih.

Toliko za zdaj in hvala za odlicno iztocnico in temo. Z veseljem bi prebrala de kaksen komentar, pogled in mnenje.

Lep dan.