Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kajenje in nosečnost?

kajenje in nosečnost?

pozdravljeni

sem relatvino mlada in bi z otrokom še lahko malo počakala, a si ga želim, prav tako moj mož.

je pa tukaj en problem, da sem kadilka in ves čas si govorim, da bom prenehala s kajenjem, pa še kar kadim.

sprašujem strokovnjake, kako lahko kajenje vpliva na plod in koliko časa je priporočljivo prenehati s kajenjem pred zanositvijo?

vem samo to, da če bi izvedela, da sem noseča, bi takoj lahko prenehala s kajenjem, a to je ravno najslabše, sem slišala.

lp.

Nisem še nobenega otroka srečala,ki bi imel težave ker je njegova mati kadila.
Z kajenjem lahk onehaš kadarkoli v nosečnosti

otroci kadilk imajo ponavadi nižjo porodno težo, motena je tudi oskrba s kisikom, kar verjetno potegne za seboj še kakšno nevšečnost…
jaz sem prenehala kaditi 2 leti pred načrtovano nosečnostjo

sama sicer nisem nikoli kadila, sem pa imela v porodnišnici sostanovalko kadilko. in otroka ki je zaradi nikotinske krize skozi javkal. sama sicer nisem strokovnjak, to so besede bolnišnične pediatrinje. izgubljanje na teži, ni se hotel dojiti, zlatenica… to so sicer dokaj pogoste težave pa vendar ti dajo misliti.

To vse kar ste opisale,so imele moje znanke nekadilke

V vsakem primeru bi bilo bolje, da prenehaš kaditi, sploh če imaš željo po tem. Toda izgovor ne sme biti otrok, ampak moraš biti v sebi tolko prepričana, da prenehaš. Je pa res, da ko so naše mame rojevale pred 30 in več leti, se je vsepovsod na veliko kadilo, pa so se rojevali normalni dojenčki. Tudi to je res, da je razlika med cigaretami pred 30 leti in danes. Vprašanje, kateri so bili bolj škodljivi. Če se zgodi, da zanosiš, potem se mi zdi, da vsekakor ne smeš kar prenehati kaditi, temveč samo zmanjšati.

Predvsem: ne se sekirati in veselo delajta na zanositvi.

svetujem ti, da prenehaš kaditi še preden zanosiš in to toliko prej, da več ne boš v nikotinskih krizah…
vse ki menijo, da kajenje v nosečnosti nič ne vpliva na plod se samo tolažijo in slepijo same sebe!
prenehati kaditi je pa res najmanj, kar lahko storite za svojega bodočega otroka in zanj največ

Nikoli nisem kadila, rodila 1 mesec pred rokom, otrokova telesna teža je bila 2360 gramov. Cimra, strastna kadilka, ki je takoj, ko je lahko vstala šla na cigaret, je rodila otroka, težkega skoraj 4 kg!
Ne vem, no.
Če bi sama kadila, bi bila sigurno v skrbeh, da če bo z otročkom kaj narobe, bo to lahko zaradi cigaret.
Drugače pa-nizka porodna teža, nikotinske krize, larifari!

preden sem zanosila sem pokadila približno malo več kot eno škatlico, sedaj ko sem noseča in sem v 2 mesecu nosečnosti sem zmanjšala na približno 6 cigaret na dan. vsi mi govorijo da naj preneham, ampak vem da to ni dobro.svetujte mi na koliko naj zmanjšam in koliko lahko pokadim.

Mislim, da si kar konkretno zmanjšala.Jaz sem sicer pokadila od 0-3 cigarete na dva-tri dni, pa ne zato, ker nisem hotela, ampak mi je hvalabogu smrdelo in ni bilo panike.Ko pa mi je zadišalo, se naredila kakšen dim pri možu, ampak več kot par dimčkov mi ni pasalo.Res ni treba kadit 20 cigaret, če pa tu in tam kakšnega, mislim, da ni panike.Meni je priznani G rekel, da če mi zelo diši, ni dobro prenehati in naj si pomagam tako, da naredim pri vsaki c samo par dimčkov in ugasnem………pa ni blo potrebe, ker mi je res zasmredlo in to takoj na začetku.Enako je bilo s kavo, ki je sploh nisem pila, ker mi je smrdela, pa jo imam drugače zelooo rada.

lp
škratek

pred kratkim bila pri G in vprasala, kako je s kajenjem med nosečnostjo oz. koliko časa moram prej prenehati s to grdo razvado. vprasala me je koliko jih skadim, nato pa odvrnila, da ni nobenega problema in naj samo začneva delati na otroki in čim manj komplicirati in da so od romkinj otroci veliko bolj zdravi(čeprav skadijo več škatlic na dan), kot pa od naših zakompliciranih mamic…:)

ta ginekologinja je pa po moje sama zelo strastna kadilka!!!
preberi kaj o tem meni dr. Pušenjak; če ga nekatere sprašujejo tudi resnične bedastoče, ga lahko tudi v zvezi s kajenjem

pozdravljene!sem mamica in kadim celo nosečnost sem kadila pa sem nasploh suha (ko sem zanosla sem imela 47 kg,podedovano) in sem rodila 2530g težko punčko in je čisto zdrava sedaj sem noseča 15 tednov in kadim vendar s plodom ni nič narobe še celo prevelik je!
pokadim jih pa 6 na dan!

Ja krasno no, pohvalno, iskrene čestitke!!!

v preteklosti so bile ze take teme, svetujem vam malo branja, na primer tele:

jaz bom samo prekopirala svoja takrat zapisanja mnenja, za katerimi se vedno stojim:

“Na zdravje vpliva zelo veliko stvari. Kajenje je eno izmed njih. Koliko spostujete sebe in svojega otroka je pa druga zgodba.”

“Zalostno se mi zdi, da ste nekatere tako sebicne in samovsecne, da se pozvizgate na vse in lepo kadite naprej. Pa kljub dokazom, da bi z otrokom lahko bilo kaj narobe (kateri stars si upa izzivati to? Lahko, da ne bo nic (vidnega), kaj pa ce? A se boste potem tolkle po glavi celo zivljenje??), da mu lahko skodi v razvoju. Enostavno ne razumem. Dokler ste same, delajte z vasim zdravjem, kar hocete. Ko pa ste odgovorni se za zivljenje in zdravje otroka, pa bi se spodobilo, da se vsaj malo zamislite nad svojim pocetjem. Kaj boste pa potem, ko boste dojile? Otroka na dojki, v usti cigareto? (poznam tudi tak primer, zal) Bo otrok rasel ob cigaretnem dimu?

Niste vec same! In ni to samo vasa stvar! Je stvar tudi vasega otroka!! Seveda ste njegovi starsi vi in vi o vsem odlocate. In lepo, da jih ze od malega obsojate na nezdravo zivljenje s povecano verjetnostjo raka in drugih obolenj.

Glede zelenjave in ostale hrane je res, tudi hrana ogromno vpliva na nase zdravje. Eni pazimo, drugim je vseeno. Vasa odlocitev, katere stvari se vam zdijo pomembne in katere ne. Pravijo, da vsi otroci lepo rasejo, ce pazis ali ne. Vprasanje je, kaksno doto jim dajemo za kasnejse zivljenje, ko se bodo stvari, ki niso v redu, zacele kazati.”

“Kajenje zal ne vpliva ‘samo’ na alergije in astmo. Priporocam malo branja:

Pa se kratko mnenje pušenjaka:

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

mateja00 in podobne inteligentne kvazi dame!
Nadvse pohvalno je, kar počneš, predvsem pa veliko poveš o sebi in svoji puhloglavosti! Si ćefurka? Tak primitivizem in umska zaostalost je možna zgolj pri južnjakih!

ŠOKIRANA SEM. Oprosti tako obnašanje ALI pa kajenje med nosečnostjo ne spadata med civilizirane in normalne ljudi!!! Jaz pa zate upam, da ne nosiš otroka s takimi čustvi v sebi! Zgrožena sem.
Mislim, da je na mestu, da se opravičiš vsem.

ČE BI KADILA BI SE RODIL OTROK ŠE LAŽJI. KAJENJE JE STRUP ZA OTROKA IN MATER.

Ne skusat iskat opravicila za svoje neumne razvade!
Ob vseh slabih vplivih iz okolja, je poanta ravno v tem, da otroka dodatno ne zastrupljamo se s takimi, ki jih lahko preprecimo (cigarete, alkohol, droge,…)
Sicer pa je uradno dokazan vpliv kajenja oz. nikotina na moteno rast, dojencek postane nemiren, razdrazljiv, slabo sesa in pogosto bruha. Pozneje se vplivi cigaretnega dima kazejo kot pogostejse obolevanje spodnjih dihal (pljucnica, bronhitis) in srednjega usesa, lahko pa se pojavi tudi trajno slabse delovanje pljuc. Kadilke veliko prej odstavijo dojencka od prsi, ker jim mleko presahne zaradi predcasnega upada hormona prolaktina, med “osumljence”, ki bi lahko bili vzrok za nenadno nepricakovano smrt dojencka v zibki (NNSD), o kateri se v zadnjem casu veliko govori in pise, pa so poleg trebusne lege med spanjem uvrstili tudi dojenckovo pasivno kajenje.
Dojencki potrebujejo dodatno skrb za cisto in zdravo okolje, kar smo jim odrasli dolzni zagotoviti.

zakaj sploh tolikšna debata o tej temi. vsi dobro vemo in se zavedamo: kajenje škoduje in PIKA! kdor misli drugače, to še ne pomeni, da ni pameten ali nerazgledan…pomeni le, da se tolaži, ker sam/a ne more prenehati…

škoda, da tako modrujete…po vrhu vsega se pa med sabo še žalite!

in še nekaj, če kajenje res nebi vplivalo na nosečnost in plod….zakaj vedno toliko debat in vprašanj o tem???

New Report

Close