Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kaj za zajtrk v nesezoni!?

Kaj za zajtrk v nesezoni!?

Kaj vse jim dajete za zajtrk, k priporočajo sadje, če pa tolk sadja ni na izbiro. Vedno dobim samo, jabolka, banane pa hruške.
Mi zmanjkuje idej! Starost 7 mes.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Veliki pozdravček!

pri nas je imel rad npr. banano zmešano z avokadom.

Ojla,tudi jaz imam sedem mes in pol starega fantka.Od sadja je ananas,kaki,avokado,mango,banane,kivi.To sadje dobiš v trgovini vse leto.Upam,da sem ti kaj pomagala.LP

Ojla, mene pa zanima, kako naredite to sadje za zajtrk? Mi lahko katera pomaga? Prooosim. Če se kateri da, mi lahko pošlje na mail.

Hvala.

Sicer ne priporočajo južno sadje do enega leta (razen banan), ker so precej alergeni. Najbolj menda kivi. Vendar če ni nobenega problema, kar veselo z zajtrkom.

pri nas so šle najbolj v promet jabolka in banane. Jabolka sem skuhala skupaj z rižem in naredila kašico. Ravno tako je možno z gresom. Tudi kuhan riž in sveža banana sta šla dobro v promet.

Lp, Ela S

ja, ista starost, enak problem. s tem, da hruške in banane ne prenešamo najboljš, torej ostane samo še jabolček. zaenkrat smo navdušeni nad grozdjem (dokler se ga bo pač še dobilo).
pogosto namočim čez noč suhe slive in marelce, pa jih zjutrej zmiksam, dodam jabolček, grozdje in včasih še redko polento. gre kot za med. samo, ne mormo pa skoz tega jest. bo treba še kej probat.
začenjam počasi uvajat borovnice – zmrznjene, z jogurtom, samo očitno bojo delale težave naši prebavici oz trebuščku (smo slabo spali). pa kaki bi bil po moje tud fajn, sam se ga nikol ne spomnim kupit (prosim, ne komentirat).

upam, da sem kej pomagala.

Probajte še dobit kakije… dajte zmrznit…. cele… in potem odmznete in jih ponudite same ali s skuto… da ne boste jedli celo zimo iste zadeve…

Pri nas ima rada tudi tole kombinacijo: žlico ovsenih kosmičev skuham z malo vode. Dodam pa jabolko ali banano ali suho slivo. Al malo kombiniramo. Podobno naredim tudi z rižem, včasih tudi s poletno. Včasih ji ponudim skuto z banano, al pa banano z adapt. mlekom. Mah, tudi meni že zmanjkuje idej! :(( Kaj pa jeste za večerjo?

lp!

oj

star 7,5 m, banana in breskev zamrznjena še od poletja, banana in hruška al pa hruška in piškot, kaki, jabolko vendar sedaj manj ko so kakiji, včasih kornje in jabolko, vse to zamalico vendar tudi meni zmanjkuje idej pa za večerjo

Kako se naredi čespljeva kaša?

lp

mi smo stari 7,5 meseca in od sadja jemo
jabolke, hruške, banane, breskve, marelice, slive, grozdje, nešplje, mango, papajo, kivi, maline, borovnice, kaki, mandarine tudi že jagode smo probali in zaenkrat nobenega problema.
pripravljam pa kašice samega sadja, ali z jogurtom, ali s skuto, keksi

Inna! Ouuuu! Pri 7,5 mes ste pa že veliko obdelali. Moja je stara 10 mes, pa še nismo vse kar si naštela ti – kdaj si ji pa dala prvič borovnice, maline, kivi in jagode? Kivi smo mi že probali, a je menda hudo alergen, zato ji ga dajem redko. Hja pa marelic tudi še nismo…. a si to zamrzovala?

Grozdje, v Šparu sem včeraj kupila slive, nashije. Lahko pa uporabiš tudi suho sadje (imajo veliko železa menda)

kaj pa za večerjo, da se bo najedel, ampak da ni preteška hrana, da ne bo imel problemov ponoči?
Moj še kar ne spi…vsake dve do štiri ure se zbuja! Ne vem kaj mu je? Al je res tako lačen, pravzaprav še bolj kot pa podnevi, al …ne vem…??
Že 7 mes. nisem spala celo noč, se mi že zdi, da hodim po trepalnicah, k sm tko zblojena. Pa obožujem spat in veliko prespim, sem kot medved – veliko spanja, a zlo mal energije… No, vsaj tako je bilo… s spanjem mislim. Nič več! Kako pa vaši spijo? Kakšen nasvet kaj naj mu naredim, da bo bolje spal? Ker se njemu tut pozna pol čez dan, da ne spi dobr ponoči. k je bil mlajši je blo boljš, zej pa starejši je, – je vse slabš! Smrk!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Veliki pozdravček!

Corn flakes (tak brez glutena), kruh (brezglutenski) in mleko (lahko adaptirano ali riževo ali sojino), rižolino, polenta spet z kakšnim od teh mlekcov, ajdova kaša, mi zdaj že tudi proseno kašo…
Pa dober tek

New Report

Close