Lep pozdrav vsem sportnim navdusencem!
Zanima me, ce kdo ve, s katerim sportom bi se lahko pri svojih 17ih letih zacera profesionalno ukvarjati; za mnogo sportov sem ze prestara, da bi sele sedaj zacela in tudi kaj dosegla. Ce kdo ve za kaksne take sporte, naj mi jih , prosim, kaj nasteje, ker se sama nobenega ne spomnim, pa bi res rada se enkrat v zivljenju trenirala kak sport tko zares in ne le za zabavo, zdravje in telo. Hvala!
tanja

Kakšno borilno veščino. Poznam ljudi, ki so začeli s TaeKwonDdo-jem pri 16-ih, 17-ih letih pa so danes državni prvaki (po par letih)

probaj cim vec, mogoce si za kaj talentirana in ne potrebujes velik casa da se spustis na raven boljsih sportnikov.

Tanja!

Najprej zdravniški pregled pri specialistu medicine dela, prometa in športa.
On ti bo svetoval osnove in pogoje.
Sicer pa: borilne veščine, tek, kajkaštvo… Pozdrav, Ali

Zaradi studija sem se precej zasedela in sem spoznala, da bo treba stvari premakniti, ce nocem biti pri 30-ih kot stara mama. Tudi jaz sem se znasla pred dilemo, kaj trenirati. Naposled sem se odlocila za karate in sicer za univerzitetno skupino (so mladi vseh starosti, prevladujejo pa okoli 20 let, ne manjkajo pa tudi starejsi, vec kot 30!). Sem zelo zelo zadovoljna. Sem v dobri kondiciji, delamo tudi vaje za raztegovanje. Pritegnilo pa me je se marsikaj drugega (prepoznavanje in obvladovanje situacij fizicne ogrozenosti itd.). Za informacije si poglej stran nasega kluba (vpis poteka prav zdaj, drugace pa spet v jeseni):

http://mskai.dergan.si/ljubljana/
Na levi strani si preberi se “karate v silobranu” in “kaj treniramo”, kjer je pojasnjeno, kako naj bi stvar sploh zgledala. Za ta sport nisi res nikoli prestar, poudarek pa tudi ni izrecno na borbi.

New Report

Close