Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Kaj te pripelje do varanja?

Kaj te pripelje do varanja?

Vem ja, ze nestetokrat obdelana tema. Pa vseeno tisti, ki ste ali varate, kaj vas je pripeljalo do tega?
Ste v vezi, v kateri ste srecni, vam nudi vse kar ste od nekdaj zeleli: varnost, zadovoljstvo, podporo, dober seks. Vse klapa. Pa vendar poslusam iz dneva v dan o prevarah. S sodelavko, prijateljico…
torej ali lazete, da ste srecni v vezi, vam tudi vse to ni dovolj, kaj ne klapa?
Kaj iscete kar doma nimate?

občutek, da nekomu pomeniš več..

Varajo samo osebe,ki so slabo vzgojene in se ne držijo 9 in 10 Božje zapovedi.

Če že pridigaš, pridiga tko kot se zagre.

9 zapoved je ‘ne želi svojega bližnjega žene’ – če je tvoj sosed poročen (zate je vseeno, če si vezan ali ne), nimaš kaj čeprkat okoli tiste ženske, ker je tvojega bližnjega žena in jo pusti pri miru.

10. zapoved je ‘ne želi svojega bližnjega blaga’ – to nima nobene veze z varanjem.

zapoved, ki govori o varanju je ŠESTA ZAPOVED:
ne prešuštvuj – če imaš ženo/moža nimaš kaj okoli drugih skakat.

tko, dragi pridigar, malo verouka od laika kot je mouse 😛

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Pa ima vseeno nekaj zveze z varanjem.
Sem že pozabil,kdo je bil tisti iz svetega pisma,ki je ob svoji smrti rekel:
” svoje žene nisem niti v mislih prevaral nikoli ” in ob tem lahko vsak pri sebi razmisli kaj se dogaja v njegovih mislih.

Ma ta Pridigra sploh ni noben vernik, ampak si je pač nadel takšen imiđ, da bi bil zanimiv. Deluje pa prav nič zanimivo, temveč morbidno.

Noben pravi vernik ne čuti potrebe, da bi v prav vsak stavek rinil Boga. ne, ne, ta Pridigar deluje prisiljeno, umetno, prav nič pristno.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

včasih avtobus, včasih taxi, ob nedeljah pa me do varanja pripelje kar kombi od sosede Mice!

🙂))

Tudi ti deluješ prisiljeno,najbrž ti bratec narekuje kaj napisati,ker tvoj um seže samo do velikih ženskih dojk,naprej pa sama tema.

a je greh že če pomisliš na to?
pol je pa tale tvoj tip iz svetega pisma edini 🙂) če mu je za verjet, seveda

Kaj se ven vlečeš, če si zasral, si pač zasral.

Pomisliti na nekaj samo po sebi ni greh; misli se ti lahko vrinejo, vsilijo, ne da bi hotel. Važno in od tebe odvisno pa je, kaj s temi mislimi narediš.

Primer:
Tvoja punca leži z gripo doma, ti pa vseeno greš na koncert. Tam zagledaš hudo mačko, ki ti namiguje na vse možne načine. Seveda se ti takoj vrine v glavo misel, kako bi le bilo, če … ko je že ravno prilika … saj punca ne bo izvedela … samo enkrat …
Potem se pač odločiš:
– ali boš podlegel tem svojim mislim in šel s tisto hudo mačko – v tem primeru si grešil.
– ali pa se boš na mestu obrnil, v dan in noč trgovini kupil jabolko in banano ter obiskal svojo bolno punco in ji naredil preprosto sadno solato za hitrejše okrevanje – v tem primeru si zlata vreden tip, ki si ga vsaka punca lahko samo želi.

[Govoril sem. Hau.]

10 Če kdo prešuštvuje z ženo svojega bližnjega, naj bosta oba usmrčena, prešuštnik in prešuštnica. 11 Če kdo leži z ženo svojega očeta, s tem odgrne nagoto svojega očeta; naj bosta oba usmrčena; njuna kri pade nanju. 12 Če kdo leži s svojo snaho, naj bosta oba usmrčena; ravnala sta sprevrženo; njuna kri pade nanju. 13 Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo; naj bosta usmrčena; njuna kri pade nanju. 14 Če si kdo vzame ženo in še njeno mater, je to krvoskrunstvo; njega in njiju naj sežgejo v ognju, da ne bo krvoskrunstva med vami. 15 Če kdo spolno občuje z živaljo, naj bo usmrčen; in žival zakoljite! 16 Če se ženska približa kateri koli živali, da bi se z njo parila, ubijte žensko in žival; naj bosta usmrčeni; njuna kri pade nanju!
17 Če kdo vzame svojo sestro, hčer svojega očeta ali hčer svoje matere, pa vidi njeno nagoto in ona njegovo, je to sramota; pred očmi sinov svojega ljudstva naj bosta iztrebljena; odgrnil je nagoto svoje sestre, zadene ga krivda. 18 Če kdo leži z žensko, ko ima ta mesečno čiščo, in odkrije njeno nagoto, je odgrnil izvir njene krvi in sama je odgrnila izvir svoje krvi; naj bosta oba iztrebljena izmed svojega ljudstva. 19 Ne odgrinjaj nagote ne sestre svoje matere ne sestre svojega očeta, kajti to se pravi razgaljati svoje meso; zadene ju krivda. 20 Če kdo leži s svojo teto, je odgrnil nagoto svojega strica: nosila bosta svoj greh in umrla brez otrok. 21 Če se kdo oženi z ženo svojega brata, je to nečistost; odgrnil je nagoto svojega brata; naj bosta brez otrok.

(kopirano iz Svetega pisma)

Potem pa se vi spravljate na muslimane in jim ne pustite, da bi si zgradili džamijo, češ, da je šeriatsko pravo prehudo, sami ste pa isti, če ne še hujši.

ma dej…ti si ubrisan

To je napisano v Svetem pismu stare zaveze;to se pravi pred rojstvom našega odrešenika Jezusa Kristusa.Od takrat naprej so se sistemi menjali in postajali ljudem bolj odprti in prijazni,do današnjih dni ko je katoliška cerkev mislim da najbolj odprta in liberalna cerkev v naši državi.
Mladina današnje generacije vedno govori ne gledat v zgodovino,glejmo kaj bo danes in kaj bo jutri.

Mir s tabo

Zakaj pa potem navajaš ta primer, če to več ne velja?

Kdo se pa odloči, kaj iz Svetega pisma, se bo upoštevalo in kaj je navadna neumnost?

blagor ubogim na duhu kajti njih je nebeško kraljestvo…

K bi vi enkrat znal odgovort na vprašanje, ne samo da nakladate vse drugo, sam tist kar je treba ne in se kregate. Bučkoti, pejte raj na forum za mlajše

a ti Teologijo študiraš?

zmotila si se, preberi še enkrat in ne citiraj, če nimaš pojma.
to, kar si napisala ni noben od blagrov.

NE ZARAD ENGA UBRISANGA PRIDIGARJA SODIT VSE KRISTJANE ZA BUDALE

PRIDIGAR, PRVIČ KO TE SREČAM, TE TKO PREBUTAM DA NE BO OSTAL KAJ DOST OD TEBE, PA SEM KRŠČANSKO VZGOJENA IN MI VERA VELIK POMENI, AMPAK TI DELAŠ ZDRAHO IN MEČEŠ SLABO LUČ NA VSE KRISTJANE, DEJ SE UMIRI, ČLOVEK!!!!

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

New Report

Close