kaj pa veter

Redno vas prebiram in moram reči,da ste vse zlata vredne,ko nam neizkušenim mamicam svetujete kako pa to in kako ono.Sedaj pa imam še jaz eno vprašanje in namreč ali je priporočljivo iti na sprehod,ko zunaj piha veter.Vem,da prijeten pomladni in poletni vetrič nima kaj škoditi dojenčku,toda kaj pa tako hladen kot piha sedaj.Ali lahko brez pomislekov odpeljem svojo punčko osem m. v športnem vozičku( brez zaščite proti vetru)na sprehod?Kaj naredite ve ostanete doma ali kljub vremenskim razmeram odidete ven?

Brez zaščite proti vetru jaz ne bi šla ven. Zakaj pa je nimaš?

jaz ne bi peljala ven otroka brez zaščite, tudi pri toplejšem vetru, če je močan. Vsaj s kakšno koco mu naredi zaveterje ali pa z marelo, tako da nima direktnega vetra v obraz. Ko je bila moja še tako majhna, mi je zelo prav prišel voziček z ročajem, ki se ga je dalo obrniti, in sem jo vedno obrnila tako, da je veter pihal v voziček iz hrbta. V mareli pa je tudi senčnik uporaben, kot sem že napisala

Ali pa vozicek vleces za sabo, da ne brije otroku direktno v glavo… Saj se da…kaksno minutko si kar privoscita tudi v vetru… S.

Če veter ne piha tako močno in če dojenčica ni prehlajena, ne vidim nobene ovire. Problem so edino sunki vetra, zaradi njih ne more dihati. Moja dva (4 leta in 15 mesecev) sta zunaj tudi v dežju in snegu, če sta pa mokra, jih pa potem hitro preoblečemo.
Sem pa pred časom v Baby Centru kupila PVC prevleko za čez voziček (univerzalno). Mislim, da sem dala manj kot 4.000 SIT. Zadeva je krasna, za veter, dež, sneg … povsod se obnese. Drugače pa tudi malo vetra ne škoduje.

LP, IrenaK

New Report

Close