Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost kaj pa moški pred punkcijo

kaj pa moški pred punkcijo

Zanima me, kakšna so navodila za moškega pred ženino puncijo foliklov. Menda obstajajo, a midva jih še nisva dobila.

Danes je moj 10. dan ciklusa, čez nekaj dni bom verjetno imela punkcijo. Pred spermiogramom običajno velja, da mora biti moški tri dni ”tešč”, kaj pa prej? Verjetno je treba kljub vsemu poskrbeti, da so spermiji pred temi sveži…?

Hecno vprašanje, a ker sem v 1. postopku IVF, je vse novo in neznano. Pa še vprašat ne znam, upam, da boste razumele…

Hvala za pomoč!

V MB sem ob zadnjem UZ dobila dobila list-Navodilo za aplikacijo “stop injekcije”, kjer piše le 2 dni vzdržnosti
tinta

<http://tinta.moj-album.com/>

Ja, na listu je njemu pisalo, da 3 ali dva dni prej ne smeva, potem pa nama je sestra narocila, da naj jaz vzamem stop inekcijo, on naj se pa “sprazni”. to je opravil v petek zvecer, v nedeljo dopoldne je moral pa ze dat seme, ker sem jaz imela punkcijo. tako da v bistvu se dva dni ni bilo.in seme je bilo v redu.

Ja, je pač tako, da navodila dajejo sproti in za nas bi bilo marsikdaj lažje, če bi vsaj kakšno malenkost povedali vnaprej. V LJ sicer dobiš informativni list o poteku, ki je star 4 leta in vsebuje nekaj tipkarskih napak, ampak postopek je precej drugačen kot na tem listu.

Aja, da odgovorim na tvoje vprašanje. Ja, tudi meni je sestra dala stop injekcijo, potem pa rekla, naj se mož zvečer sprazni. Sem imela kar malo težav, da sem spodnjo čeljust obdržala na svojem mestu. Jaz sem bila namreč vsa napihnjena kot žaba in niti slučajno me “praznjenje” ni mikalo.

Tecka, saj menda ni dala navodil kam naj opravi 😉
Malo heca, ampak sliši se res čudno.

Juppi, pozdravljena!

Mene pa zanima, kakšna je bila diagnoza pri vaju. Glede na zgoraj napisano, predvidevam, da slabo razviti (ali slabo gibljivi) spermiji, ali pa celo azoospermija. V najinem primeru gre za azoospermijo, pa me zanima vajina zgodba… je bil partner na biopsiji? ali punkciji? So našli spermije (popolnoma razvite? ali samo do določene stopnje?) Kako hitro se odvijajo stvari od biopsije do prve punkcije pri ženski in kako vse skupaj poteka. Midva namreč čakava sedaj na rezultate biopsije in sva vsa na trnih. To so res težke preizkušnje v življenju… nič ni v tvojih rokah… samo čakaš lahko in upaš, da se bo dobro izteklo, ker drugače si ne znaš predstavljat več življenja… takšnega, brez cilja in motiva. Da ne govorim o tem kako so ljudje zoprni z vprašanji… no a kej migate, a bo kej… kdor ima lahko otroka čisto po naravni poti se sploh ne zaveda kako težko je iti skozi vse to in prav zoprni so, ker me vsakokrat naredijo žalostno.

Lep dan ti želim…

Sorry, malamiška, z nama si ne boš kaj dosti pomagala.

Zaenkrat smo ugotovili le, da nismo nič ugotovili. Z možem je vse OK, z mano po doslej narejenih preiskavah tudi. Le pluska že dobra tri leta ni…

Glede navodil za moške pred punkcijo pa sem spraševala zato, ker menda obstajajo posebna pravila, a midva pri Rešu nisva dobila ničesar. Ker je bil spermiogram OK, očitno navodil nisva rabila…

Sicer pa sem imela včeraj v Postojni punkcijo (in čez 20 foliklov – je bilo kar ”veselo”), transfer pa imam v ponedeljek.

Veliko uspeha vsem…

jst bi vprasala a je punkcija boleča?ker to ti rinejo z iglo v jajčnik a ne?

Meni so pred punkcijo ponudili injekcijo ketonala, in sem jo seveda hvaležno sprejela, tako da me ni ne vem kako bolelo. Zbodljaje sem sicer čutila, ravno prijetno ni bilo, ker moraš tudi trebuh potiskati navzdol (je bil tam še en medicinec v asistenco, ki mi je pri tem pomagal), ampak sem kar preživela.

Pri zobozdravniku je meni dosti hujše.

erika391 a lahko poveš kje si bila na punkciji, da so ti ponudili injekcijo ketonala?
Mene je namreč zelo strah punkcije in bi tudi rada kako protibolečinsko stvar.

lp

New Report

Close