Najdi forum

KAJ PA ČE NE VEM KDO JE BIL

Kaj pa v tem primeru, če se dogodka sramujem, dokaz je, star več let, jaz pa ne vem kam iti, kje začeti, če sploh lahko najdem neznanca, nasilneža, sploh ga ne želim nikdar spoznati.Pa povejte, zakaj bi odpirala, sedaj je v redu, bližnji sprejmejo realnost, se ne vtikajo v mojo bolečino.
Ali me bo otrok zaničeval čez leta, ker je njegov rojstni list na eni strani prazen?!! ne bodite kruti do mene.

Se sramuješ dokodka ali “dokaza”?

Če se sramuješ dogodka in imaš otroka iskreno rada in zanj skrbiš ter ga vzgajaš v samozavestno osebo bo najbolje, da sama ali s strokovno pomočjo v najkrajšem možnem času “predelaš” svojo napako. S tem boš razbremenila sebe in boš bolj sproščena v vzgoji. Ko boš začutila, da je pravi čas, boš tako otroku odločno razložila kaj se je zgodilo. Če boš poskrbela za “samozavestno vzgojo” otroka se bo ta znal postaviti zase in vrstnikom, ki ga bodo zbadali se bo odločno postavil po robu. Njegov odgovor bo, da ima očeta s katerim pa pač ne živi skupaj, kot milijone drugih otrok. Če bo otrok samozavesten si bo s svojimi uspešnimi dejavnostmi dobil pravo mesto v družbi. Seveda pa bo lahko samozavesten le v primeru, da boš taka tudi ti. Vsi delamo napake. Razlika je le v tem, da se nam nekatere zdijo (so) hujše druge malo manj hujše. Zaradi sebe in drugih pa smo jih dolžni v sebi predelati čimprej.

Če pa se sramuješ “dokaza” bo pot težja! Upam, da temu ni tako, čeprav sem dobila tak občutek, ker ga v pismu ne imenuješ otrok, sin, hči… Če je to slednje NUJNO; NUJNO; NUJNO potrebuješ strokovno pomoč, da rešiš sebe in predvsem otroka!

Konec koncev in NAJPOMEMBNEJE je to, da si imela to srečo, da si postala mati. Sedaj imaš dolžnost, da si prava MATI. Izkaži se v otrokovih očeh. Vse ostalo je nepomembno. Nekoč ti bo hvaležen/na.

Vso srečo ti želim.

Lep pozdrav

Tudi sama sem bila spolno zlorabljena v sedmem letu. Želela sem si samo, da bi zanosila, da bi imela otroka. Otroka se nimaš kaj sramovati, ker je največje veselje in največje bogastvo vsega sveta.

Ti imaš največjo srečo deli jo s svojimi prijatelji in se veseli tega otroka. Pozabila boš na slabe trenutke in se spominjala le lepih trenutkov, ki ti jih bo prinesel/a tvoja hči ali sin.

Sama sem zelo žalostna, ker nisem zanosila, čeprav sem imela tedaj še komaj sedem let, ker sem se počutila zelo osamljeno in bila sem v stiski.

Ko mi je zdravnik povedal, da nisem zanosila sem bila zelo žalostna celo jokala sem takrat dneve in dneve.

New Report

Close