Kaj narediti, vaše mnenje…
pozdravljeni!
Imam tezavo in ne vem več kaj je prav in kaj narediti.Zato vas prosim za mnenje in pomoč.
S partnerjem sva v zvezi 2 leti in v zadnji polovici leta se je pojavil problem, da on ne prense moje preteklosti oziroma, ga neekako moti, da ni moj prvi (spolni partner). Verjamem, da lahko to nekomu pomeni ogromno in ni s tem nič narobe. Ne razumem pa dejstva, da sm mu povedala, da mi je žal in da tega ne morem popravit.Pa tudi zpovedala sem se mu da mi ne pomeni tisti prvi seks kar vsi pravijo da bi naj bil neki wauu in se ga naj bi ženska za vedno zapolnila.Jaz ne spadam v tisti procent in sem izjema. Ampak on tega noče dojeti oz. sprejeti. Tisti seks mi ne pomeni nič, ker sem ga dobesedno doživela z enim bedakom, ker sem se oirala na ljudi okoli sebe in njihova mnenja.. Vem, da me ljubi in tudi jaz ljubim le njega in si želim da bi za vedno ostala skupaj, ker vem da je on tisti pravi. Ampak , ko zacnema to temo in kaj bom naredila gleda tega, da bom neki popravila se mi poruši svet in nimam več volje do ničesar. zavedam se da sem storila največjo napako, ko nisem počakala nanj. Zdaj pa se sprašujem, ali je sploh kaj kar lahko spremeni to, ali pa je to moja usodna napaka in bom zaradi nje trpela vso življenje, saj mislim da bom zaradi te napake izgubila osebo, ki jo obožujem. Problem pa je tudi v tem, da moj dragi teg pozna in ga sovraži ker je uničil mene oziroma mojo prihodnost (kot žensko). Vem da ima zelo stroga načela okrog tega ampak to je nekako preveč zame.. Ko govoriva o tem je tako drugačen človek, da si ne upam niti omenit, da bi poskusla na to pozabit in živet dallje. o tem noče slišat. želim si rešit ta problem, ampak preprosto ne vem kako.prosim,vas da mi poveste svoje mnenje, ker res ne vem več kaj naj in kako naj reagiram in to poskušam popravit. zanima me pa tudi ali menite, da to pomeni da mu ni toliko do mene kot mislim, ker sicer bi najdel pot da se sprijazni s tem in to razreši sam pri sebi?
Hvaležna bom kakršnegakoli komentarja oziroma mnenja.
Lepo pozdravljeni.
Opisujete stisko, ki jo doživljata s partnerjem in iz katere ne najdeta izhoda. Vrtita se v začaranem krogu občutkov krivde in sramu, med vam pa je vedno več prepirov, s tem pa padata v vedno večji razdor v odnosu.
Nase jemljete občutek krivde, za stvari, ki jih ne boste nikoli več spremenili. Globoko v vas je občutek, da ste naredili nekaj zelo grdega in nekaj zelo narobe. Poskušajte se umiriti v sebi in prečutite te občutke. Nihče na tem svetu vam nima pravice soditi za stvari, ki ste jih počeli. Fant, ki je z vami šel prvič v spolnost, se je zabaval in vas izkoriščal za svoje potrebe. Ni se ljubil z vami iz ljubezni in ker bi vas imel resnično rad. In ravno zaradi tega, ste vi odnesli občutek krivde. Zlorabil vas je, ker vas ni čutil. Res ste vi privolili v to spolnost, vendar iz nevednosti in morda iz potrebe po ljubezni in občutku pripadnosti. To pa je prvo, kar tam niste dobili. Zato se počutite prazno in izkoriščeno. In ta občutek izkoriščenosti boli. Počutite se krivo, ker mislite, da ste vi tista grda in slaba, ki je nekaj naredila narobe. In to kar čutite, čuti vedno žrtev, rabelj se vedno smeji in gre zmagoslavno iz odnosa.
Spolnost iz ljubezni je spolnost, kjer je obojestranska predaja in pripadnost. V takšnem odnosu ne čutiš samo povezanosti skozi spolne organe, temveč čutiš povezanost tudi skozi srce.
Nikakor si več ne dovolite ravnanja s seboj na tak način. To je zgodba, ki je vaša in nihče je nima pravice soditi. Verjamem, da vas ima vaš partner rad, vendar to ni način, na katerega se izraža ljubezen.
Vaša preteklost ni prevara vašega partnerja. Kaj bi potem rekli vsi tisti, ki so ločeni in z otroci vstopajo v nove odnose. Partnerja, če ga imaš resnično rad, sprejmeš z vso njegovo preteklostjo, ga v tem čutiš in razumeš. To je odnos, ki ga je smiselno iskati in to je odnos, ki omogoča rast.
Vi ste tisti, ki morate ljudem pokazati, do kje lahko gredo. Ker imate občutek za meje poškodovan, ljudje vstopajo v vaš svet, vas razvrednotijo, vam dajejo občutke krivde, vas ponižajo in osramotijo. Morda se ravnokar napisano sliši grozno in brezupno, vendar če se v sebi umirite in razmislite o tem, kaj dopuščate drugim ljudem, lahko prav tako v sebi zberete dovolj energije in si rečete dovolj. Nihče na svetu ne bo tega naredil namesto vas. Svet se vedno odziva na vas in na to, kar vi nosite v sebi. Ne morete spremeniti partnerja, lahko mu pa poveste, do kje lahko pri vas gre in s tem v svojem življenju naredite velikansko spremembo, velikanski korak. Preprosto ne dovolite si več, ker se imate radi in ste tega vredni.
Vse te stare zgodbe bodo izginile, ko bosta vidva resnično našla stik v ljubezni in povezanosti. Vzemita si čas drug za drugega, začutita se v bolečinah, ki jih nosita, ustvarjajta odnos pripadnosti in topline. Predvsem pa iščita občutek, da vama je drug ob drugem lepo in se imata rada. Vse drugo pa je postranskega pomena in se s časoma tudi samo razreši.
Vse dobro vam želim v prihodnje in srečno