Najdi forum

Kar solze mi lijejo, ko pišem ta post. Na robu obupa in žalosti sem.
Pa naj kar malo opišem zadevo. Stara sem 28 let, s fantom sem v zvezi skoraj tri leta, dve leti že živiva skupaj. Imam ga rada. Od začetka je bila najina zveza čudovita. Bil je zelo ljubeč, razumevajoč, čudovit.
Zadnje leto pa se mi zdi, da ni več tako. Res je da je zelo zaposlen, da pogosto dela tudi čez vikende, a zdi se mi, da nima več časa zame. Oz. so mu druge reči ljubše. Namreč, ne spomnim se, kdaj bi se nazadnje zgosilo, da bi šel spat z menoj, vedno še pozno v noč bulji TV. O kaki intimnosti že dolgo ni več govora. Seksava morda na vsakih 14 dni, pa še to na mojo pobudo.
Ravno nocoj sem želela, da bi šel z menoj spat, pa bi se še malo stisnila in kaj pogovorila, saj se nisva videla ves dan. Toda ne, o tem ni želel niti slišati. In spet sem sama, žalostna in osamljena.
Ne vem, kaj se dogaja. Me nima več rad?
Sam pravi, da me ima ful rad in da njemu (glede seksa) ustreza tako redko. A jaz se ga še spomnim iz začetka najine zveze, ko je bil nenasiten. Saj ne pravim, da mora biti tak tudi zdaj, a čemu taka huda sprememba?
Zakaj ne čuti več nobene potrebe, da bi bil z menoj?
Ogromno solz sem že pretočila, a imam ga preveč rada, da bi se odločila za kakšno hudo spremembo. Toda bojim se, da se bo stanje še poslabšalo.
Ne vem, če bom zmogla za vse življenje ostati tako nezadovoljna in nesrečna.
Kaj mi svetujete?
Samo ne reči, da naj ga pustim.

Žalostna, prva stvar je pogovor. Pove naj ti, kak si vaju predstavlja, kaj si želi, in tudi ti mu povej svoje poglede in želje!! To je prvo!!! Resnično!!

Glej, kaj imaš od tega, da si z njim, če pa ni to to? Res je, da ga imaš rada..ampak si srečna, če ne dobiš od njega nič??? Nisi srečna Žalostna!! In se ne preprečuj,da si. Raje spreglej resnico.

Sploh te ne preprečujem,da ga pusti,ker je bedasto- namreč, najprej morata itak razčistit!!!

Full ti želim,da bi bla nasmejana, srečna,…in želim ti,da delaš na sebi. Posveti se sebi, svojim željam, športu..itd!! Počni to,kar te veseli!

Sporoči, kako bo! Pa lep dan ti želim, Nadine

Nikar prvo pomisliti, da bi ga pustila. Mislim, da je najbolje, da se lepo vsedeta in se pogovorita. Sigurno je kaj narobe, da je takšen, mogoče se te je naveličal, saj se mi zdi noro, da mu že sedaj pri takšnih letih ni več za sex. Saj vem, da sex ni vse vživljenju, je pa dosti, sploh če se imata dva rada, je to samoumnevno. Si mogoče pomislila, da ima drugo, ali pa tudi ne. Nevem jaz bi pomislila na vse. Če se te je naveličal že sedaj je najbolje, da gresta naraze, saj drugače ne boš vzdržala. Upam, da je samo prehodno in da ga bo minilo in bo zopet po starem. Pa veliko sreče

Ne moreš ga pustiti, ker ga imaš preveč rada, čeprav bi morala sebe imeti vsaj toliko rada kot njega in spoznati, da v tej zvezi nisi srečna. Ne kaži mu več svojih želja in mu pokaži naslednjič, ko bo on hotel (le kdaj bo to?) kako je, če je zavrnjen na tem področju. Prepričana sem, da gre vajina zveza h koncu, ne glede na to, kakšne nasvete boš tu dobila. Zato ti predlagam le, da si preberi knjigo Peklenska gugalnica od Sanje Rozman, da se boš bolje znašla v kritičnih trenutkih, ki te še čakajo. Žal. Lep pozdrav.

Ne, res je. Ne boš mogla celo življenje biti nezadovoljna. Enkrat ti bi poknilo. In zakaj ne bi bilo to danes? Če praviš, da se vleče že nakaj časa.
Očitno to on tudi čaka, ker mu ni do tega, da bi on bil kriv razpadu vajine “čudobite” veze. Tako bo lahko rekel kdaj kasneje, saj si sama tako hotela.

Punca, pojdi stran dokler je še čas, dokler še ni otrok. In najdi si nekoga, ki bo tudi po treh letih veze šel rad skupaj s tabo spat.

Moje mnenje.

Pozdravček.

Morata se pogovoriti. Če ne gre drugače, dejansko s “Honey, we *need* to talk”. In to brez obtoževanj ali očitkov, sicer bosta takoj na obrambnih reakcijah.
Govori le o svojih občutkih, o tvojem dojemanju dogajanja. NE podajaj sodbe o tem, kaj počne on (npr. ne “Zanemarjaš me”, raje “Počutim se zanemarjeno, ker imam občutek, da ne pridem več do tebe”, ipd).

Če se bosta lahko pogovorila, potem sta za korak bližje k rešitvi situacije. Možno je, da je še rešljiva, možno je, da ne (in se bosta razšla). To bosta lahko ocenila le sama.
Moraš pa vedeti, da sta za razmerje vedno potrebna dva. Vlaganje enega samega ne reši ničesar, tako da se morata biti pripravljena prilagoditi oba, oba pripravjena vložiti v razmerje nekaj truda.

Srečno!

New Report

Close