Zdravo, znašel sem se v katastrofalni življenjski situaciji. Žena me sovraži in to večkrat dnevo glasno pove, me zmerja, zapira na balkon pozimi v mrazu, ko grem po prepiru na cigaret. Imava 3 otroke stare od 3 do 6. Zaslužim 3000 EUR mesečno, ona pa 1000, krijem vse stroške, kredit za stanovanje, stanovanje sem kupil s pomočjo staršev sam, prav tako avto. Ona je prispevala morda vse skupaj kakšnih 30.000 EUR, jaz in moji pa 240.000 EUR. Doma delam, kuham, pospravljam, prati mi ne pusti, zato pa pečem peciva, likal sem tudi, skratka ni mi težko delati, se ukvarjam z otroci, jih vozim na dejavnosti, hodim 1x tedensko na rekeracijo in po njej na pivo ali 2 in morda 1-2x mesečno na kakšno pijačo do kolega, soseda ali s sodelavci. Varam je ne. Ker sem na robu živčnega zloma sem parkrat udaril otroke po riti ali za ušesa, ki so zelo živahni in parkrat njo pritisnil ob steno ali zvil roko. Večinoma me je ona fizično napadla, pa sem se moral ubraniti. Nekajkrat me je pljunila v obraz, zamahnila z nožem proti meni, mi vrgla stvari v glavo, opraskala. Ima zdravstvene težave in je na dolgotrajni bolniški, bila je tudi pri psihologih in alternativnih medicincih, vendar pravi, da sem vir vseh njenih problemov jaz. O meni govori le črno in ne zna o meni povedati niti ene lepe besede. Skupaj sva preko 10 let od tega okrog 8 let v izvenzakonski skupnosti.

Ne vem kaj naj naredim, ona mi pravi, da naj se odselim ali jaz obiščem psihologa. Morda bi mi sicer psiholog koristil, ampak si ga težko privoščim, ker raje vlagam v otroške hobije in me skrbi, kako bom plačal kredit ter račune. Prav tako menim, da mi ne bi zelo koristil, ker nekako ne vidim problema v sebi. Partnerka mi sicer očita, da sem grob do otrok, ampak jih težko umirim, ker mi pred njimi zbija avtoriteto in nikoli ne potegne z mano pri mojih vzgojnih ukrepih. Očita mi prdenje, ker imam res težave s prebavo, pa očita mi, da se naj ne bi zanjo dovolj zanimal. Seksava praktično ne več, spim na kavču že nekaj let (ker smrčim in mi poka nos bojda). Težave so v zobnih pastah nepospravljenih praznih embalažah šamponov, včasih kaj pozabim, vendar nisem tip, ki se z ženo ne bi hotel pogovarjati ali pa bi le buljil v TV. V bistvu manj gledam TV od nje… Sem sicer zelo razmišljujoč tip, nikjer nimam osebnih problemov, niti jih nisem imel s prejšnjo punco s katero sem bil 4 leta sicer še v srednji šoli. Težav nimam v odnosih s kolegi, službi, sem v bistvu priljubljen in nekako skrivamo to notranjo stisko. Včasih sem negativen do njenih znancev, pravih prijateljev pa ona nima. Do otrok sem nestrpen zelo verjetno, ker imava midva tako obupen odnos.

Nimam več ideje, kaj naj spremenim. Že več let se spreminjam, kot je hotela, pa nisem dosegel ničesar, le slabše je. Tole pišem ponoči, potem, ko sem več kot pol ure stal na balkonu in mi je ponudila, da mi odpre vrata, če grem do psihologa ali pa se odselim. Odvrnil sem ji, da nič od tega, ker na tak način ne moreva komunicirati. Zdaj pa razmišljam ali sta to res edini 2 opciji.

V primeru ločitve bi ji nekako pustil stanovanje, ker se mi smili ona in otroci, ne vem pa, kako bi zmogel mesečni kredit 900 EUR + njene stroške in še zase najemnino in stroške plačevat.Zdaj ko je na bolniški ma dost glih za hrano…

Pri vama vidim res samo dve možnosti, kot praviš. Psiholog oz. bolje partnerski terapevt za oba skupaj ali ločitev. Predvsem pa morata oba nujno pomiriti svoje živce za dobro otrok, ki vajine težave zelo močno občutijo!
Kar se tiče stroškov pa, če gresta narazen, tebi ni več treba plačevati njenih stroškov, temveč le preživnino za otroke, če bodo otroci ostali pri njej. Čimprej se obrni na center za socialno delo, kjer ti bodo pomagali z nasveti glede nadaljnjih korakov, kakor tudi glede preživnine, če bosta šla narazen.
Mimogrede, jaz sem s tisoč evri eno leto preživljala 4-člansko družino (ko je bil mož brez službe). Zdaj se je odselil, ima službo in vse kar plača je vrtec za tamalega (preživnina še ni določena). Ni mi lahko, ampak preživi se. Veliko jih mora preživeti še z manj denarja.

Srečno!

Teja

nič ne puščaj,kaj je s tabo? sploh ni važno kdo je kriv -to kar si z starši vložil v stanovanje ne daj.Naj ji streho dajo njeni. Če pustiš,da te stera stran iz tvojega potem ti res v glavi nekaj manjka.

Ne dovoli,da iz tebe naredi psihičnega bolnika. Nisi pač tak kot bi ona hotela isto lahko ti rečeš njej.

Za to prdenje pa nimam besed.A bi prdnil pred šefico,direktorico? nebi?

no vidiš,tudi pred njo ti nebi bilo treba.

Mislim da morata oba k terapevtu ker je vajin odnos katastrofa na polni črti. Nasilje ni rešitev. Varianta je tudi psiholog (ne soc. delavec) na CSD in svetovanje (je brezplačno) in lahko zelo kakovostno. Poglej si spletne strani na CSD. Lahko jim pošlješ e pošto pa te bodo bolje usmerili v rešitev težav, ti pokazali druge poti. Ločitev pa se šteje pač da vsak skrbi za otroke na polovico, stanovanje pa se dokazuje z vložki – preberi si zakon, saj je tega polno naokoli. Ali pa stopi do pravnika in mu plačaj uro svetovanje (jaz sem dala za to 80 e) in sem dobila odgovore na vse svoje dileme.

Dragi obupani,
mislim, da moraš sprejeti odločitev o razhodu. Ker če te žena zapira na balkon , če ti odkrito pove, da te sovraži, to ni zdravo okolje ne zate , ne za otroke in tudi za njo ne.

Nisem sicer ekspert v svetovanju , ki se tiče razdelitve premoženja , stroškov , to bi se bilo fajn obrnit na kak drug bolj pravno formalen forum. Jaz ti lahko samo povem, kaj občutim ob tem tvojem postu. Da si ne samo obupan , ampak tudi že čustveno napet, labilen in depresiven. Kar je čisto normalno glede na situacijo , ki si jo opisal. In ravno zaradi tega se moraš TAKOJ lotit reševanja tega problema , ki je že za moje pojme gora težav.
Glede na to , da sem ženska, si prav dobro ne morem predstavljat , kakšen je profil, značaj tvoje partnerke. Imam občutek, da ji tako prav na silo hočeš ugoditi v vseh njenih željah in pričakovanjih, da ob tem sploh ne razmišljaš , kaj si TI želiš. Tako potem ona uspešno manipulira s teboj , ti pa jo kot cucek ( oprosti izrazu) ubogaš vsako stvar, ki se je spomni, pa če je razumna ali ne. Daj, bodi malo moški v pravem pomenu besede , ne sanjari, da se bodo stvari čudežno porihtale in naredi plan. Svoj plan, ne njen plan , ki ti ga diktira ( 2 možnosti izbire).
Če si v svoji glavi naredil zaključek , da je to definitivno konec , moraš temu cilju sledit. Z njo se moraš vsest in v duhu te svoje odločitve pogovorit, kako se bo ena vajina skupna pot razdelila na dve potki. Z njo moraš razčistit vse – otroci , stiki , preživnina , stanovanje-lastništvo, krediti, prebivališče nje in tebe ter kje bodo otroci….Ampak, poudarjam, do tega pogovora lahko pride šele , ko se boš ti v resnici odločil za razhod ter ko pravno formalno vidiš , kako se premoženjsko zadeva uredi. Glede na višino tvoje plače , ne znam presodit, kaj te tako skrbi. Tudi ona mora poskrbet za preživljanje sebe in otrok, sicer sorazmerno njenemu dohodku. Če te pa skrbi , da te bo obrala do kosti v finančnem smislu, se pa res pogovori s pravno stroko.
Za tolažbo ti rečem, da se nobena župa ne poje tako vroča kot se skuha, zato zajemi sapo, čez par minut bo nov dan in boš morda drugače gledal na isto zadevo, ki se ti zdi ta hip katastrofalna. Nujno pa moraš začet reševat zadevo, ki je že akutna
Vse dobro ti želim!

Najprej se vprašaj, če želiš živeti do konca življenja z nekom, ki te zaničuje. Ljubezni ni več in s tem tudi glavnega razloga za skupno življenje. Denar kljub kreditu ni problem, saj o tvojem standardu povprečen Slovenec lahko le sanja. Res je, da moraš nekaj narediti na sebi, s psihologom ali brez. Predvsem se postavi sam zase, bodi odločen in ne copata.

Da prvo okrcam tebe. Zvijati zenski roko..A nisi dovolj moskega da ce treba tudi preneses udarec…
In se potem umaknes…
Normalno da ne pustis da bi te tepla..Umakni se..
Mene vse bolj tole spominja na 3 osebo..
In redko se motim.
Ce si v oceh drugega na koncu slab, je drug dober.

Nisem pristaš nasilja,to celo obsojam,ampak če mu je ženšče pljunilo v obraz ,bi moral narediti še kaj drugega ne samo zvit roko in jo potisnit ob steno. Ubogi otroci, če vse to gledajo zraven.
Mislim,da je res najboljša ločitev,ker medsebojnega spoštovanja in ljubezni ne bosta nikoli več deležna po takšnem kaosu kot ga imata.

Pozdravljeni,
rada bi vam povedala svojo zgodbo o zakonu in vas prosila za nasvet.
Z možem sva v zakonu 8 let in imava prekrasno hčerko 7,jaz pa imam od prej sina 15,kateri živi pri mojih starših že 4 leta zaradi tega,ker je bilo med možem in njim preveč trenja,ter mož pravi,da je moj sin nevzgojen in da sem ga jaz “zafurala”.Vendar moj sin je čisto vredu človek,samo v njegovi družbi postane nekdo drug,ker ga je mož maltretiral z malenkostmi in tudi roko je položil nanj.Jaz sem se preselila iz drugega kraja k njemu,živiva v najemu v hiši.Ko sva bila v zakonu 2,5 let,me je prevaral z prijateljico,katero sem spoznala v novi službi,naslednje leto me je prevaral z mojo poročno pričo in rekel,da je se je to zgodilo zaradi pomanjkanja sexa doma,vendar pa ob tem ni pomislil,da sem mogoče tudi jaz utrujena,ker sem se preselila,rodila se nama je hčerka,bila sem popolni tujec,nova šola za otroka in novo okolje zanj in zame,skratka življenje na novo gradit.Jaz sem vse zvedela in sm mu rekla,da naj na hčerkino smrt priseže,da me ne vara in je prisegel.Potem sem šla do teh dveh punc in jima pogledala v oči in jima povedala,da vse vem in se poslovila.Možu sem dala na izbiro 3 možnosti:
– da se ločiva
– da živiva skupaj zaradi otroka,izven doma pa vsak po svoje
– da urediva zakon.
Rekel je,da želi ostati v zakonu in ga urediti.Jaz sem rabila 4 leta,da sem prišla k sebi,da sem mu začela počasi zaupati.
Lansko leto me je našel star prijatelj na fb, iz prejšnjega podjetja.Tudi slišala sva se po telefonu,in enkrat je moj sin to povedal možu,da sem se z enim prijateljem pogovarjala po telefonu.Ko me je vprašal,kdo je to,sem mu povedala,da je star prijatelj,kateri mi je tudi pomagal kadar sem rabila pomoč,da smo skupaj v družbi hodili ven,da sva delala v istem podjetju.
Tudi rekla sem mu,ko bo v našem kraju,ker ima tukaj sorodnike,da gremo skupaj na kavo,da se tudi onadva spoznata,pa je rekel da ne,da se mu ne bova smejala v obraz.Sploh nisem razumela takrat kaj mi je hotel s tem povedati,šele kasneje sem dojela da je on mislil da imam kaj s tem prijateljem in da bom njega peljala na kavo z njim,da se bova iz njega norčevala.Jaz nimam nič za skrivat,zato sem tudi hotela,da se spoznata.S tem prijateljem sva se pogovarjala po fb,res pa da sva se pozno ponoči,vendar nič nisem imela z njim,videla se nisva 7 let in sva se pogovarjala,kaj vse se je dogajalo med tem časom.Moj mož pa je mislil,da se jaz dobivam z njim na skrivaj in mi je preverjal od telefona,maila,na fb iskal pogovore……itd….
Prijatelju sem enkrat napisala,da mi naj ne piše,ker moj preverja čisto vse in pripisala-cmok,nočka.Mož je to videl in me pretepel pred hišo in ko sem rekla naj me spusti noter,da grem po telefon,me je spustil in sm šla po hčerko,vzela v naročje in hotela oditi,v tem mi je zvil roko in hotel udariti s pestjo,vendar je zadel hčerko,ko sem to videla,sem jo izpustila,mene pa je z pestjo po glavi,potem sem se zatekla k družinskim prijateljem.Družinski prijatelj je poklical moža in mu rekel,da naj se ne igra s takimi zadevami,če hoče sebi dobro in mu je rekel,da naj pridem domov,da se pogovoriva,vmes pa je peljal hčerko na tortico,ko sem se jaz zatekla k njim.
Potem sva se pogovorila in je videl,da res nimam nič z njim,nikoli pa mi ni rekel,da mu je žal ali pa oprosti.Enkrat,ko sem ga vprašala,je rekel,da je velikokrat razmišljal o tem,da naj bi mu bilo žal za to,kar mi je naredil,a izrekel nikoli ni teh besed.
Letošnjo poletje,ker ima novo službo,pa je prišla ena ženska iz porodniške in sta postala “prijatelja”.Vse lepo in prav,da imamo ljudje v življenju prijatelje,vendar mož ne verjame v prijateljstvo med moškim in žensko.Eno noč sem bila na računalniku in mu je pisala na msn,ker je mislila,da je on gor,vendar sem ji povedala da že spi. Čez dva dni sm mu hotela pokazati,kaj sva se pogovarjale z njo in ŠOK!!! Odprlo se mi je kaj sta se onadva pogovarjala.Takrat sem videla kam pes taco moli in sem mu rekla,da zame to ni prijateljstvo,ampak nekaj čisto drugega.Nato mi pribije,da sta se onadva pogovarjala,da sta za skupaj,samo da ne moreta biti,ker sta poročena…..halo,kaj pa je danes takšnaga,se ločiš pa je….sem mu rekla nazaj. Pa sem prebrala,da je dobil solzne oči,ker je NJEN otrok zbolel….strel v srce…..rekel je da njemu njenih otrok za svoje ne bi bil problem vzet……kaj pa moj sin em si mislila…..Po tem je reku,da si ne bosta več pisala in konec.
Čez teden dni,ko sem bila v službi,mi je nekaj reklo,da naj grem na msn in pogledam in kaj vidim,z njo se pogovarja (piše) in to kaj: da ga zanima,kaj ona čuti do njega; da on resno misli z njo,drugače ji nebi namenil toliko časa, ona pa še sama ne ve kako in kaj in da naj ji on pove,kam ju bo to pripelajalo……Ko sem prišla domov sem znorela,dala sem mu ultimat,da naj se že enkrat v življenju odloči…..rekla sem mu ona ali jaz!!!!!!! Na to me je prosil,da naj njej ne povem nič,ker mu preveč pomeni……..kot prijateljica…….PA KAJ ŠE!!!!
Po tednu dni je rekel,da se je odločil zame,vendar sem dvomila,da govori odkrito,pa sem si rekla malo počakaj pa boš videla. In glej ga zlomka,na skrivaj si je dopisoval z njo,imel na tiho zvonenje za sms in brisala sporočila,to sem zvedela po dveh mesecih po ultimatu.
Ni mi dalo miru in sm hotela z njo govorit,pa je moj sms poslala mojmu možu,ta pa me je še isti trenutek poklical,kaj se jaz grem.Nič,sam govorila bi rada z njo,sicer pa ne bom se pogovarjala o tem po telefonu. Ko je prišel domov,mi je rekal,da neve kaj se jaz grem in kaj spet mislim,hočem samo na čisto si priti v zadevi kar se tiče nje.Vprašala sem ga,če sta se zaljubila in je rekal da ne,samo da sta se našla v pogovorih,ker imata podobno preteklost,ona je rastla brez očeta, on pa brez mame on16 leta.In sem mu rekla,zakaj pa sta si potem pisala takšne stvari,da ne vesta kam vaju bo to vse pripeljalo,nato pa je priznal,da sta se zaljubila,vendar da nista več zaljubljena.Rekla sem mu tudi,da bom tudi njenemu možu povedala kaj se onadva gresta,pa naj ma še ona sranje doma,tako kot ga imam jaz.Pa je prišel december in z njim zaključki,na katere je mož šel,na vse,prej pa nikoli ni zahajal tja.Po zaključkih sem videla,da je ona začela dajati ljubezensko muziko na msn,takrat me je šele pogrelo in sm ga vprašala,da naj mi že enkrat pove,kaj se dogaja.Pa je še napraj trdil,da je samo prijateljica,kateri lahko zaupa,ker meni pač ne more in da se dobro počuti v njeni družbi.To je bilo zame dost,imela sem vrh glave vsega in sem mu povedala,da bom spakirala in šla k staršem,da si zbistrim glavo in pridem k sebi,on pa mi je dejal,če bom šla,bo hčerka ostala dom zraven njega in sem rekla,da ne,potem mi je reku,da me raje ” kokne” ,kot pa da jo imam jaz.Na začetku decembra pa je rekel,da se lahko ločiva sporazumno in da bom jaz imela hčerko.Tako menja razpoloženja in besede,da me je kar strah,da res ne bo kdaj kaj naredil.
V tem času,ko sem bila pri starših,sem poklicalo njo in ji povedala,da sem spakirala in da se hočem ločit od moža in me je takoj vprašala,če zaradi nje,rekla sem ji da ja.Povedala sem ji,da mi je dost tega,da mi bo moj mož dal vedeti,da mu ona več pomeni kot jaz in kaj mi je govoril za njiju,pa je začela jokati po telefonu in rekla,da je on bolan in kaj naj naredi,da bova ostala skupaj,ker ona ne želi,da se ločiva..Rekla sem ji da eden od njiju bo moral narediti konec,ampak vem,da mož tega ne bo naredil,ona pa naj se sama odloči kako in kaj.Rekla je,da ga bo poklicala in mu povedala,da naj jo pusti pri miru kot da se nikoli nista poznala (delata pa v istem podjetju).Potem sem poklicala moža in mu povedala,da se želim ločiti in je rekel,da se bova potem pač ločila,če JAZ tako hoče.Čez eno uro pa dobim sporočilo od njega,da sem dosegla kar se hotela,da je izgubil najboljšo prijateljico. Kje sem pa jaz??? sem se vparašala. Naslednji dan me je poklical,da naj prideva z hčerko nazaj,da vsaj še zadnje novo leto praznujemo skupaj.Nebom prišla,ker me je strah,da mi kaj narediš,ker bi rada še živela,imam dva otroka,pa je rekel,da obljubi,da mi nič ne bo naredil in da se bova pogovorila kako in kaj zardi hčerke za obiske in preživnino. Popoldan isti dan pe mi je rekel,da želi da se midva pogovoriva,ker se on ne želi ločiti in bi rad uredil zakon.Pa sem šla nazaj in sem mu dala vedet,da želim resnico.Povedal mi je samo,da z njo ni imel nikoli nič inda z mano želi urediti zakon.Ko sem ga vprašala,da mi naj da SAMO EN DOBER RAZLOG,zakaj bi ostala v zakonu,pa mi ni znal povedat.Vprašala sem ga,če še sploh kaj čuti do mene,pa je nekaj še čuti.
In da zardi hčerke želi,da ostaneva skupaj,jaz pa sem mu rekla,da samo zaradi otroka ne želim ohraniti zakona,takšnega ne! Vendar je zdaj v meni problem,nevem več kaj čutim,ali sploh še kaj čutim do njega,bilo je toliko stvari,zaradi katerih sem zablokirala.Globoko v sebi ga še imam rada,vendar z njegove strani ni “feedbacka” že dolgo ne…Rada bi šla,pa me je strah,da bo nagajal.Povedala sem mu tudi,da nikoli ne bi hčerke obrnila proti njemu,ker je toliko njegova kot moja in da bi jo lahko videl kadarkoli.Sploh nevem več kaj naj naredim,vem pa da v takšnem zakonu nočem več živeti.
Prosim za nasvet,hvala.

vidva sta glih za skupaj.

tu je škoda časa in nasvetov

Draga ” nevem več naprej “
Zaradi zadev ki so se vam zgodile sta oba obtičala v obcestnem jašku. Probaj umirit strasti, se pogovorit z njim in ga razumet. Veliko družin živi ” zaradi otrok skupaj ” pa vendar -živijo. Ne si ostvarjat nekakšnih iluzij o veeelllliiikkii ljubezni, ki traja do konca vajinih dni. To so pravljice za lahko noč. Večina teh ki sodeluje na forumih živi ” srečno ” sam- sam. Včasih se moramo malo spogledat z drugimi, da dobimo voljo, do frizerja, novih oblačil,itd, itd, ..Ni vedno rečeno, da partner ima razmerje, če mu ni do pogovora, do izleta, družbe otrok, … hkrati pa se po drugi strani z nam sovražno osebo tako zelo zabava, se smeji..Upam, da sta vajin problemček rešila in da sta ostala skupaj. Najlažje je zbežati. Ampak na koncu nas vedno čaka začetek. Srečno.

Zdravo, JST pa še ena punca sva se pogovarjala prek internetnega omrežja in me je uprasala če se lahk kdaj dobimo in jst prijatelja poklicalem če gre zmano je šel in potem ta punca je gledala za mojim prijateljem in me res zanima kaj naj naredim prosim povej te mi…

New Report

Close