kaj naj?
Pred približno pol leta sem ga spoznala in se zaljubila vanj do ušes. Imela sva kratko avanturo, potem pa je on službeno odšel v tujino. Nekaj časa sve se še klicala in vse je kazalo, da se obeta začetek lepe veze. Potem pa naenkrat od njega ni več glasu. Kasneje, ko se je vrnil sem izvedela, da je tam spoznal dekle s katero sedaj tudi hodi. Najine poti se še križajo, predvsem poslovno, a interesa za mene ne kaže več. Jaz pa brez njega ne morem. Neprestano sanjarim in upam, nikakor ne morem pozabiti… Sprašujem se – kaj naj storim, da ga dobim nazaj? Vem, da je nesrečnih ljubezni veliko, tudi sama sem jih doživela, a tako kot čutim do njega nisem še nikoli. Sicer sem dovolj samozavestna in realna oseba, a sedaj sem odpovedala. Kaj mislite – je zaradi drugega dekleta moja pot do njega res onemogočena???
Alenka,
ne ni onemogočena, bi bilo pa neumno, da bi na vsak način hotela do njega. Če si je našel drugo med tem, ko sta bila vidva skupaj, potem te že ni vreden in ti vsekakor zaslužiš boljšega.
Le zakaj se držite preteklosti, saj ne boste nazaj živeli, ampak naprej. Če ne boš živela naprej, boš ugotovila da sploh nisi.
preteklost je zato, da se iz nje kaj naučimo, ne da nas obremenjuje.
Poiskusi za trenutek pogledati naprej v prihodnost in pozabi na to kar je bilo, zamisli si,d a je lahko še veliko bolje kot je bilo.
primož
Draga Alenka,
natančno se vprašaj in si odkrito odgovori na vprašanje : zakaj ga hočeš nazaj? Ker si vanj še zaljubljena ( to bo minilo, verjemi) ali zato, ker te je prizadel s tem, da si je izbral drugo? Ugibam, ampak mogoče gre samo za užaljen ponos, ki si ga hočeš izravnati s tem, da bi ga dobila nazaj.
Ker – preprosto ne morem verjeti, da lahko sanjariš o nekom, ki se je sredi vajine zveze zaljubil v drugo in z njo ostal. Ki ne kaže nobenega interesa do tebe? Kaj ti to pove o njem in kaj o vajini zvezi?
Nič ne gre na silo, ne moremo kar prisiliti nekoga, da nas ljubi. Kaj bi dosegla s tem, da bi uporabila kakšno zvijačo, da bi se vrnil k tebi, a to ne bi bila njegova globoka želja ( kar prav gotovo ni)? Odšel bi spet ob prvi priložnosti.
Včasih moramo v življenju pač stisniti zobe in na debelo pogoltniti in – živeti dalje. Tudi zato, da ohranimo samospoštovanje.
Imam precej dobro teorijo, zakaj se oklepas tega moskega.
Trenutno si v tocki v svojem zivljenju, kjer ti nekaj manjka. Morda kaka sprememba, stres,…? Obcutek, ki ti ga daje ta situacija ali pa ta moski je tocno to, kar sedaj potrebujes. To je alarm, ki nakazuje neko tezavo na drugem podrocju! V bistvu sploh ni pomembno, za katerega moskega se ogrejes, vazno je samo to, da ti daje obcutek nedosegljivosti.
Ni problem v tem, da nimas moskega, ki ga OCITNO ne mores imeti, ampak je treba tezavo resevati nekje drugje.
Sama si rekla, da si razumen clovek, moski te ne spravijo s tira, torej te je s tira vrglo nekaj drugega, posledice pa se kazejo na tem podrocju, kajti ce bi si zelela seksi moskega, s katerim bi izpolnila svoje sanje, bi ga ze imela, saj je taksnih veliko.
Kaj pravis? Aja, da smo na jasnem: NE kritiziram ali diskreditiram tezavo, zelim samo pomagat!