Spoznala sva se preko spleta pred 3 meseci. On je 5 let samski, ima 40 let, doma ima kmetijo, hodi tudi v službo. Ima tudi 12 letnega otroka, ki veliko časa preživi pri njem. Jaz 3 leta samska, s 10 let starim otrokom in 37 let. Skupaj z njegovimi prijatelji in otroci sem bila skupaj na morju na poletnih počitnicah v kampu. Imeli smo se lepo. Najin odnos je bil na počitnicah pred prijatelji in najinima otrokoma prijateljski. Drugače se videvava na 14 dni, tako da pridem k njemu po službi na kmetijo. Imava se lepo…ampak vse je kratko in sladko..kar sledi pa ni več prijetno. Med počitnicami ko sta bila otroka pri drugem staršu, sva bila za vikende skupaj pri njemu doma. On ves čas dela od jutra do večera. Priznam da mi je všeč in tudi jaz sem njemu, samo nekako se ne moreva zbližati v tisti popolnosti. Mislim da tiči problem v tem, da imava premalo stikov in premalo kumnunikacije. Večinoma komunicirava prek mailov. Nekaj časa sva se tudi klicala oz. me je klical on, čez čas pa mi je dal vedeti, da mu to ni všeč in sva s tem prekinila. Pokličem ga sedaj jaz. Ostala sva pri mailih, ki pa meni niso všeč. So tako neosebni. Zdaj sem mu omenila, da mi tale odnos, ki vlada med nama ni všeč. Zanimivo pri tem je, da me nekako ne želi izpustiti oz. izgubiti.. v smeri, da bi se še bolj zbližala, pa tudi ne naredi veliko. Predlagala sem pogovor, da se oba izjasniva glede pričakovanj, želj. Jaz bi rada poglobila najin odnos, več stikov in komunikacije…pa me je po drugi stran strah, da ga bom izgubila. Po eni strani sva oba okupirana z službo, delom doma in otokom..vmes je še oddaljenost med nama cca 90 km. V tem času sem se nanj navezala, imam ga ves čas v glavi, samo tole dopisovanje, videvanja mi niso všeč…Ko sva skupaj se imava lepo (pogovarjava se, crkljava… )ujameva se…samo vse skupaj me spominja na flirtanje. Ugotovila sem, da je še vedno aktiven na spletnih portalih, kjer spoznavaš ljudi..to sem mu tudi omenila…nekaj je sicer omenil, da bi bil čas, da preneha s tem, dejansko pa ni še naredil nič. Jaz sem se povsod izbrisala, ker nisem našla kar sem iskala…pa tudi nekako sem se osredotočila na njega. Všeč mi je in sem mu tudi jasno povedala, da si ga želim bolje spoznati…bojim se da sem preveč vsiljiva…ker sem jaz tista, ki nekako predlagam ali izrazim željo po srečanju…ker ga pogrešam. Prvič v življenju se takole obnašam. Njegovo bližnji so mi povedali, da je glede osebnega spoznavanja precej zadržan in da rabiš precej potrpljenja. Želeli so me opozoriti na to, da bom morala imeti močno voljo. Ko obupujem in mu to pokažem se takoj zgane…
Ne razume tega, da če ti je nekdo všeč, imaš željo da ga bolje spoznaš in komuniciraš z njim. Maili zame niso primerno sredstvo. Bojim se, da se je samskega življenja preveč navadil in da nima prevelike želje vanj spustiti še koga. Drugi pravijo, da če ni dovolj zagret,da mu enostavno nisem dovolj všeč.
Kaj menite? Vsi mi pravijo naj še malo potrpim in mu dam čas? Jaz v sebi trpim, ker bi bila več z njim v njegovi bližini…po drugi strani me bega, da sem samo nekaj prehodnega in da ne bo iz tega nič. V moji glavi je zmešnjava…upam da sem vsaj razumljivo napisala…

Hmm očitno imata različne poglede. Sama želiš več skupnih trenutkov, več bližine, on si pa tega ne želi in kar imata je njemu luštno izgleda, tebe pa je začelo moriti.
In to ni dobra popotnica glede prihodnosti.

Jaz bi rekla korak nazaj. Če veš, da želi stike na 14 dni mu to daj, če želiš. Če pa tega ne zmoreš ja potem pa bolje da se prekine vse skupaj. Ker se bosta samo kregala. Ne skrbi on ve, da ti želiš več in ti tega ne zmore dati. Kaj to pomeni za tebe? Boš čakala v miru in uživala v tem kar imata ali boš nemirna in na vsake 14 dni prišla s tem vprašnjem pred njim!

Mene je predvsem zmotilo, da je še vedno prisoten na spoznavnih portalih. To, in dejstvo, da si pogostejših stikov ne želi, bi lahko pomenilo, da njegovi nameni s teboj niso pošteni, oziroma vzdržuje tak odnos, dokler boljšega ne najde. Upam da se motim.

Če imata dva obojestransko željo biti skupaj, potem ovire, ki so med njima, nekako premagata. Že najdeta priložnosti biti skupaj.

Spoštuj svoje občutke glede vajinega razmerja in se poskušaj pogovoriti. Ker je zveza še kratka – 3 mesece, se mi zdi, da je prvo, o čemer bi se morala dogovoriti, to, ali sta vidva zdaj par ali ne. Ko si v paru, nehaš iskati nove priložnosti. Kot kaže, si ti to že nehala, tvoj prijatelj pa še ne. Vprašaj ga, kako razmišlja o tem, morda še ne čuti, da sta že par.

Seveda, če pa nista par, potem je na tebi, da se malo odmakneš, da se nehaš vesti skoraj kot da si poročena z njim, torej imaš svobodo pogledati še drugam, iti po svoje, ne biti na razpolago na vsakih 14 dni, mu dati možnost, da tudi on pride k tebi ali da oba gresta kam, skratka vrneš se na začetek razmerja, ko je vse še odprto in se mora on bolj potrudit za tvojo družbo. Morda pa rabi to zavedanje, da te lahko izgubi, da nisi več na voljo kadarkoli.

Je pa res, da je pri vsaki trimesečni zvezi še vse odprto, po letu ali dveh staža se pa že boljše ve. Vzemi to razmerje kot spoznavanje moškega spola in se pri tem dobro imej, kadar se da! Ne bodi preresna, po trimesečni zvezi praktično še nimaš kaj izgubiti, ker je bilo še premalo časa, da bi trdna zveza sploh nastala. Opazuj se, kaj ti paše in kaj ti ne. Uri se v umetnosti pogovarjanja z moškimi. Povej mu, kaj ti je všeč in kaj ti ni. Delaj na tem, da bo v vajinem razmerju več tega, kar ti je všeč. Delaj na tem, da imata več skupnega časa samo zase npr. gresta sama na počitnice.
Pamet v roke, ne hodi samo k njemu na obisk, da mu kuhaš kosilo in po možnosti še garaš na kmetiji. Da samo za kanec moške pozornosti daješ preveč.

Priporočam knjigo Moški in ženske na zmenku (John Gray).

Draga zvitorepka,

da mu je čisto dovolj videvanje na 14 dni je čudno. Če želiš nekoga ob sebi oz. bolje spoznat ti je to absolutno premalo.
Očitno mu malo zaflikaš na 14 dni potem pa adijo in spet 14 dni….

V prvi vrsti pa se zavedaj tega, če bi bila ti prava zanj ne bi več zahajal na portal za spoznavanja, ampak bi s tem zaključil in bi se raje posvetil tebi in vajinemu odnosu, on pa očitno kar išče naprej??!!
Zato punca pamet v roke in glavo na pravo mesto….

lp

Če si ugotovila, da je še vedno aktiven na chat portalih, potem si ugotovila vse. Iz te moke, žal, ne bo kruha.
Glej, precej moških neprestano išče nekaj boljšega, zato se ne morejo osredotočiti na eno samo žensko. In tako tekajo od ene do druge.
Itak ga ne moreš prisiliti, da se bi ustalil ob tebi. Lahko pa najdeš drugega partnerja, ki bo pravi zate.
Srečno!

Očitno si ti bolj zagreta kot on, drugi problem pa je, da je človek deloholik. Ne vem, če boš srečna z njim, če ti že na startu kaže, da si mu bolj neko mašilo, vmes pa še naprej išče na portalih.

O, ja revček je zadražan in hkrati aktiven na portalih. Na kratko ..ti nisi tista prava. Na dolgi razrahljani špagi te drži za vsak slučaj, če ne bo boljšega ulova. Rezerva pač mora bit. In le zakaj bi te klical on, kar sama krij stroške, če ga hočeš slišat!?
Med vrsticami nisem uspela razbrati, da bi se med med vama spletla kaka globja intima, razen crkljanja
in pogovarjanja
Torej odnos ne napreduje ! Boljše je biti sam, kakor sam v dvoje!

Zgleda, da je čas, da se spet prijaviš na potrale!

Vso srečo!!

Pozdravljena Zvitorepka!

Mogoče pa ni vse tako črno kot so pisali predhodniki. Tri mesece je res kratka doba, tako da malo pa le še podrezaj, predno ga daš na hladno 😀

Strinjam se, da morata razčistiti ali sta par ali nista … in od tam naprej. Kot njegova partnerka boš imela več besede in s tem tudi “pravico” pričakovati, da ne bo flirtal z drugimi (tudi virtualno ne).

Srečno!
Jana

točno tako dela moj bivši z ovčkami. Vsak vikend z drugo. Ena mu pere,lika, fafa…. z drugo je zmenjen z sprehod… ena je zahtevala,da se odjavi z portala in jo je takoj skenslal…….a je treba še kaj pisat??

Ma ustvariš si en namišljen profil na teh portalih, ga ogovoriš kot kao ena druga ženska in takoj vidiš pri čem si. Brezveze še dolgo nekaj tuhtat in razmišljat v stilu “morda pa je tole, morda je ono…”.

New Report

Close