kaj mislite?
Oba štejeta že kar nekaj let čez 30. Sta par. On ne čuti potrebe po otrocih (v nekem smislu govori, da bi jih imel, da bi bila ona srečna, sam si jih ne želi pretirano). Ona otroke želi, ne mara pa psa, ki ga ima on. Tudi sama preteklost je zelo boleča, ker jo je namreč varal in to ona težko pozabi. Kakšno prihodnost napovedujete takemu paru?
Zakaj pa bi morali napovedovati prihodnost. Vsak si svojoprihodnost kroji sam.
primož
Jaz v takšni vezi ne bi bila srečna. Za otroka se definitivno ne bi odločila. Psa bi nekako tolerirala.
Ampak ni pa prav nič slabša situacija in nič slabša možnost za bodočnost kot pri večini parov, ker je v vsaki zvezi potrebno ves čas sklepati kompromise. Nikdar si ne želita oba enako močno: otrok, psov, hiše, kreditov, dopusta itd., itd… samo da se nekateri ne ubadajo preveč s tem, pa je.
OK, dokler si razmeroma srečna. Če pa nisi, pa raje stran.
Drugo vprašanje je varanje. Če bi imela občutek, da mu ne morem zaupati, da ni iskrenosti in da ni pravih čustev… Bi šla stran. Enkrat sem to že naredila.
Ojla!
Če si v paru eden želi otroke, drugi pa ne, je to kar bistveno razhajanje. Tisti, ki bi otroke rad imel, mora razmisliti in se odločiti, kaj mu je bolj pomembno in kaj bo bolj izpolnilo njegovo življenje – otroci ali partnerstvo brez otrok. In potem naj se odloči – ali bo ostal z istim partnerjem brez otrok ali pa iskal novega, ki si bo želel otrok. Na silo nekoga narediti za starša pa ne gre.
In primerjava med psom in otrokom je hudo neresna!
..premalo informacij si napisala..
Zakaj ona sovrazi njegovega psa? Ali zato, ker na splosno ne mara zivali, ali psov, ali pa konkretno sovrazi prav tega njegovega psa, ker se ji mogoce zdi, da je njemu vec do psa kot do nje oz. njunega odnosa?
Zakaj jo je prevaral? Zakaj sta se vedno ostala skupaj? Kaj je tisto kar ju sploh povezuje v vezi? Ali mu lahko ona se vedno zaupa, glede na to, da jo je prevaral ali ga mogoce potiho prezira (in posredno tudi njegovega psa), ker mu ni do otrok z njo? Zakaj mu ni do otrok? Ali mu nasplosno ni do otrok in mu tudi nikoli ni bilo ali mu ni do otrok prav z njo, ker v sebi cuti, da ta veza ni tista prava (enkrat je ocitno ze imel nekaksne dvome v svoja custva do nje, ce jo je prevaral..verjetno?)?
Napisi kaj vec in bolj podrobno o njuni vezi..glede na to kar si pa napisala, pa se mi zdi, da ticita skupaj bolj iz navade kot iz ljubezni drug do drugega..lahko pa se tudi motim..vendar prvo vprasanje, ki mi pride na misel, ko sem to prebrala je bilo prav to: Zakaj sta tadva sploh se skupaj?
Po moje nič kaj dobrega. Varal jo je, pa otrok tudi noče… Seveda, ker bi bil potem še bolj “obvezan” in bi še težje kam ušel… Sploh pa menim, da je v teh letih neujemanje parterjev okoli vprašanja otroci da/ne, kar ključno. Namreč kaj naj počneta skupaj, če pa eden želi, drugi pa ne, leta pa tečejo…
Mislim da tej oni (tebi?) bije biološka ura, in ne razmišlja toliko o bodočem življenju s tem partnerjem, kot o tem, da je čas, da ima otroka in si ga tudi želi. Vendar, naredila je-si premalo na tem področju. Že ves čas veš, da te je varal, da je njegova ljubezen mlačna, ti pa kar vstrajaš in računaš na čudež in otroka, ki bo vajin odnos pozdravil. Žal se motiš.