Spostovani!

Zanima me sledeče – če morda obstaja kakšna psihološka razlaga zakaj fant kliče svojo bivšo žensko s krite številke ali tuje številke? Stvar zgleda približno tako, da ponavadi ko pokliče reče, da je pomata in da kliče v nek x kraj. In se je itak zmotil; včasih si tudi spremeni glas. Tega mi tudi sam nikoli ne bi priznal in drugače z mano sploh ne govori.

Po moje sem bila vcasih verbalno pregroba z njim in sem mu povedala par hudih, npr. da se z mnim itak ne da funkcionirati in podobno. Na tak način mislim, da sem ga prizadela. Fant je precej egocentričen, občutljiv, introvertiran.

Da bi se drla na njega v telefon, ali spremenila številko, ne pride v poštev. Rada bi se z njim iskreno pogovarjala in pogovorila, ampak problem je v tem, da on z mano ne govori. Kako naj sploh vzpostavim nek kontakt, koko naj se mu sploh približam v najširšem pomenu te besede? Rada bi imela z njim ljubeč in odprt odnos.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

ne vem če sem prav razumela napisano. Ste vi bivša ženska, ki jo “nadleguje” po telefonu? Sicer ne govori za vami? Istočasno pa bi radi imeli z njim ljubeč odnos.

Osnovno orodje, ki ga imamo psihiatri je pogovor in opazovanje. Če tega nimamo na voljo, lahko samo ugibamo kaj se z nekom dogaja.

lp

Prav ste razumeli. Jaz sem bivša ženska, s katero ne govori in jo kliče po telefonu. Odprt in ljubeč odnos si z njim želim, ker je tudi on zame samo bitje, ki se pač uči. Moj namen ni ga dikreditirati, ali napadati na kakršenkoli način. Pa tudi ukvarjam se drugače z duhovnostjo in zato bi rada imela z vsemi odprt in ljubeč odnos, ki pa ni nujno, da bi rezultiral v fizično zvezo.

Spoštovana ga. psihiatrinja jaz sem vam situacijo po moje relativno neprestransko opisala. Opisala sem tudi svoje napake – zanima me kaj lahko iz tega sklepate in kako naj poskušam dosečti napisano (torej normalna kumunikacija v realnem svetu).

Hvala za pomoč in trud!

Pozdravljeni,

odnos je lahko samo dvosmeren. Ni mogoče imeti ljubeč in odprt odnos z nekom, ki vam za to ne daje priložnosti.
Morda pa stik, ki ga ustvarja kaže, da si odnosa tudi on želi, le da tega trenutno ni sposoben? Po drugi strani pa je možno, da vas želi s svojim vedenjem ustrahovati in vam sporoča, da je bilo vaše vedenje zanj nesprejemljivo? Kaj je najbolj verjetno, boste najbolje presodili sami.

lp

A. Winkler, hvala Vam za napisano. Druga opcija, da me želi ustrahovati ne pride v poštev, ni on tak, da bi to želel, in nisem jaz takšna, da bi se to šla..

Potem najverjetneje prvo.. Bom tečna, če še prosim za kakšnem konkreten nasvet – kako mu naj pomagam, da bo to zmogel nekako počasi dosečti..

Res hvala še 1x!

z odprtimi vrati? Vztrajnostjo? V kolikor je prijateljski odnos za oba sprejemljiv. Kaj pa če je zanj le ljubezenski?

lp

New Report

Close