Najdi forum

Zanima me kaj se splača kupiti,da bi ogrevala en prostor samo za par ur.

Kalorifer.Dobiš ga v Retečah v Coroni.

Koliko je pa cena?

Če boš zraven oz prisoten potem ja, sicer odsvetujem(če se začne kaj pregrevati oz problem staranja in možnost samovžiga) in priporočam oljne radiatorje!
kalorifer nudi hitro ogrevanje, a le zgolj zraka, kar pomeni da po prenehanju ogrevanja se kaj hitro shladi. Oljni radiator se počasneje ogreje, pa po koncu tudi malo zadrži toploto (odvisno od velikosti!)

pRIPOROČAM TI PLINSKO PEČ ZA OGREVANJE PROSTOROV. vANJO DAŠ TAKŠNO PLINSKO JEKLENKO KOT ČE IMAŠ ŠTEDILNIK NA PLIN. dRŽI ZELO DOLGO(ODVISNO OD PROSTORA) v Merkurju jo imajo za 20.000 SIT ima varovala tako da je zelo varna glede plinov in možnosti samovžiga.
Pa tudi hitro ogreje prostor.

Zibro kamin – hitro ogreje, petrolej ni pretirano drag

Oljni radiator je verjetno najboljša rešitev. Priklopi se na elektriko, hitro se ogreje in ni drag. V Merkurju stane 17.000.

Za svojo sobo sem si nabavila oljni radiator (za približno 17.000), ki ima vgrajen tudi ventilator, da se zrak hitreje greje, ker kroži. Ok, rabi pač elektriko, a dobro segreje, ne porablja kisika in nima nobenega vonja. Plinska peč rabi ful kisika, ne vem če je primerno za bivalne prostore (sploh ne za spalnice), zibro peč tudi rabi kisik, tiste dražje celo ne smrdijo, tiste cenejše (pa še vedno kar drage, no morda se na dolgi rok splača) ful smrdijo, sploh ko jih ugasneš, tako da moraš nesti peč ven iz prosora (tako mi je povedala prijateljica, ki to imajo), pa pogosto moraš zračiti prostor (kisik). Je pa verjetno primeren za velike prostore (ampak res velike), saj so tudi oljni radiatorji različni-za različno velike prostore. Pa ni potrebno skozi paziti, da je petrolej v rezervoarju in v kantici pri hiši. Tolko vem jaz o tem.

LP

New Report

Close