Kaj mi je storiti?

Imam fanta s katerim že živim kakšno leto in sva se tudi to poletje zaročila, k meni se je preselil iz sosednje države, ker sem mu našla delo. Bolj ali manj sva se razumela, le da je zagrenjen z delom in vedno doma poslušam njegovo nerganje, jaz službe sploh ne omenjam doma, pa imam tudi slabe dneve. Pač iščeva še kakšno boljšo varianto. Nenehno hoče biti z menoj, z ničemer se sam noče ukvarjati, stokrat na dan me kliče v službo, pa tudi kadar je prost nenehno išče izgovore, da me obišče in mi gre na živce, ne morem “dihati”. Čist slučajno je prek e-maila “naletel” name moški iz ZDA, s katerim si od takrat vsak dan že 4 mesece pošiljava nešteto mailov, zadnja 2 meseca pa me tudi pokliče na delo, imava marsikaj skupnega, poleg tega, da sem tudi jaz že bila v ZDA, oba sva “Bika”po horoskopu, marsikatere teme sva se že dotaknila in tako “si paševa”, kot da sva sorodni duši. To tudi sam pravi in pošteno mi je “zlezel” v kožo. Želi vse ukreniti, da se srečava, rad bi mi plačal pot v ZDA, hotel (da se nebi počutila nelagodno prespat pri njem), in če bo kemija delovala, naj grem domov uredit stvari, spakirat in se poročit z njim. Že sedaj me kliče z svojim priimkom, rad bi me spoznal z najboljšimi prijatelji(poročen par), pa tudi z starši. Najhujše je to da si to želim, kaj če je on tisti, ki mi je sojen? Jaz sem stara 24 let, on 39. Moj zaročenec 28. Včeraj sva se z zaročencem hudo skregala zaradi malenkosti in prvič sem se ga ustrašila, ker me je histerično začel tresti, da sem kričala od bolečin, nato sem mu rekla, da je to prvič in zadnjič storil. Da zagotovo več ne vem kaj čutim do njega. Z mislimi sem vedno z američanom. Pomagajte…

Spoštovana NYC,
preverjanje, kontroliranje, zalezovanje in podobno nikakor niso lastnosti, ki bi zagotavljale trajno prijetno sožitje, čeprav jih zdaj morebiti še spremnlja altualni ljubezenski žar ,vendar si vseeno vzemite nekaj časa za razmislek.Če bo vaš “bik ” z one strani Luže dovolj vztrajen, se boste nedvomno lažje odločili.

To so zelo pomembne odločitve. Punca, premisli!!! Jaz sem upala…danes še vedno upam… ampak vsaki bi rekla isto PREMISLI. Morda ti je težko narediti rez, vendar bolje danes kakor jutri.
Zvonka

Pozdravljena!
Če prav razumem tega moškega s katerim se dopisuješ še nisi videla!Po mojih izkušnjah se tako dopisovanje iz neke romantične zasanjane faze, ko ti je človek izredno všeč sesuje tisti trenutek, ko ga vidiš v živo in ugotoviš, da je bilo vse do sedaj le plod tvoje fantazije!Seveda se lahko motim!Pa se vprasanje ali ni malo neracionalno od njega, da vse to ( poroka….) obljublja ženski, ki je še nikoli ni videl!Samo v razmislek!
l.p.
L.

Saj zato bi ga rada končno srečala, da vidim, ali me bo totalno minilo, ali pa bo iskrica preskočila….hkrati, pa se zavedam, da se spuščam v velik rizik..

Zdi se mi, da si se podzavestno že odločila, pa še sama sebi ne upaš priznati. Če že zdaj iščeš boljšega, bo po poroki še slabše. Torej – zaenkrat praviš, da boš z zaročencem, če se američan ne izkaže za boljšega. To ni fer do zaročenca. Če američan ne bo pravi, bo pa kdo drug. Tvoj zaročenec pa to očitno ni. Torej bodi iskrena do njega in ga pusti oditi, naj si ustvari življenje z drugo, ki se ji bo zdel popoln.
Jasno, da je to samo moje mnenje, ki sem si ga tako ali tako ustvarila samo na podlagi nekaj tvojih stavkov. Toda če čutiš, da imam prav, stori to, kar bo najbolj fer do vseh treh.
Pa lep pozdrav in veliko sreče!

Samo enkrat živiš, zato nimaš kaj premišljevati. Odloči se in pojdi preko luže. S tvojim zaročencem pa je že praktično konec, samo nisi si še tega priznala, zato pa on to čuti in je čedalje bolj agresiven, ker ve da te izgublja. Iz ZDA se še vedno lahko vrneš, če bi ugotovila, da to ni kraj za tebe. Boš pač bogatejša za eno izkušnjo. Z zaročencem pa po moje žal nimaš prihodnosti.

Videla sva se prek slik, ki si jih pošiljava, no on ima še web kamero, tako da veva kako izgledava, no vendar sestanek v živo, bo vse razjasnil. Premislila sem si in mu rekla, da če me ima res tako rad kot opisuje, naj pride on sem. Obljubil je, bomo videli kaj sledi..

Mislim da delaš grozno napako. Pozabi na ameriko. Vse to kar si zdaj napisala zgleda kot sanja 5 letnega otroka. Včasih še svojim bližnjim ne moreš zaupat, zdaj si se pa pustila speljat enemu butastemu 39 letnemu americanu. Punca, zgledaš mi full obupana. Ne ga srat z onim tipom iz amerike ker ce bi bil kaj prida bi si tam našo kako punco! Tud ti si lahko tu, zato ne rabis hodit v ameriko. Ko bos tam bos komplet odvisna od njega in on to hoce. Bogve kake načrte ma s tabo. Premisli.

odštevanje se je začelo…8 dni do odhoda v ZDA.
Zaročencu sem vse povedala po resnici, boli vendar grem dalje, poslušam svoje srce. Karto že imam.

Vseeno hvala na nasvetih, soočam se s problemom kakor mislim da je prav.

Srečno!

New Report

Close