Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kaj mi je?

Kaj mi je?

To vprašanje je najbrž kar pogosto postavljeno in hvaležni smo, da vedno s potrpljenjem odgovarjate.
Sedaj pa moje težave. Pred 10 dnevi sem bila pri zdravnici, ker me je bolela leva roka. Točno mesto bolečine težko definiram – včasih me je bolelo zapestje, včasih nadlaht, sedaj me dva dni močno rama… Samo prvi dan sem imela temperaturo 37,5 stopinj. Napotena sem bila v laboratorij, levkociti so bili 13,4, zato sem dobila aoksiklav 1000 dvakrat na dan. V naslednjih dneh sem bila precej prehlajena, imela sem neprehoden nos, nič vročine.
Naslednji dan sem opazila na obeh gležnjih bulice, mehke, neboleče – menda je vnet sklep. Občasno me boli medenica, roka vsak dan, vendar ne stalno, sedaj bolečina seva iz ramena proti hrbtu, tik pod koleni me boli, kot od udarca – včeraj sem na kolenih čistila- mogoče zato, bolijo me meča…skratka skoraj vsi sklepi, hrbet nekatere mišice. Včeraj mi je zdravnik še enkrat kontroliral kri, levkociti tokrat 11,2. Dobila sem še eno dozo amoksiklava 1000 in v ponedejek grem ponovno kontrolirat kri.
Sedaj me daje že panika, kaj je z menoj. Imam tudi luskavico in moj zdravnik pravi, da so te bolečine posledica tega. Dal mi je napotnico k revmatologu in gastrologu – težav s črevesjem sicer nimam.
Meni pa po glavi rojijo limfomi, levkemije, kostne raki…
Prosim za vaše mnenje. Stara sem 29 let, velika160 cm in imam 102 kg.

Spoštovani!

Oprostite za zamudo pri odgovoru.

Pri neakterih virusnih in bakterijskih beoleznih so to lahko spremljajoči znaki, drugač pa bi bilo smotrno pregledati kri na revmafaktor, ker bi bil to lahko tuid znak revmatične bolezni. Po opisu osdeč na bolezni, ki jih omenjate, ne bi pomislil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close