Najdi forum

Spoštovani !

Ker se odpravljam na dokaj športne prvomajske počitnice, me zelo zanima naslednje:

S športom se ukvarjam cca. 3x tedensko (aerobika, fitnes ), sedaj tdva tedna nazaj pa sem začela še s sobnim kolesom oz spinningom, naj pvem, da kolesarske kondicije i nimam največ. Kar se je zgodilo povezujem z vadbo na kolesu. Zvečer sem bila eno uro na kolesu, kjer sem imela visko intenzivno vadbo, po kateri sem se počutila povsem ok. Seveda so me nekoliko bolele meišice, vendar nič neobičajnega. Naslednji dan sem opravila daljšo vožnjo v avtu (nekaj ur sedenja pri miru). Ko sem ustavila stopila iz avta in stekla, me je v levem stegnu (stegenski mišici), tako zabolelo, kot bi mi kdo porinil nož v nogo, bolečina je bila naslednjih nekaj ur tako močna da sem komaj hodila in vozila, skratka nogo sem komaj premikala. Proti večeru sem si stegno masirala, sicer brez krem in obkladkov, samo z roko in je bilo enkoliko bolje, edaj skoraj teden dni kasneje (to se je zgodilo prejšnjo sredo je bolečina še zmeraj prisotna, sicer le minimalna). Ker se za 1 maj, to je čez en teden odpravljam kolesarit in športno plezat po Italiji me zanima kaj menite vi. Ali imam samo nategnjeno mišivco, ki bo kmalu uplahnila ali je lahko kaj hujšega? Kja mi svetujete ? Havala za vaš odgovor in lep pozdrav,

URŠKA

Pozdravljeni,

po vašem opisu mislim, da vaša mišica potrebuje zmerno “športanje” in ne večjih naporov.Verjetno ste tisti večer mišico preobremenil in je prišlo do omenjenih težav.

Svetujem vam, da obiščete zdravnika, da preveri, če je potreben počitek.

Sicer pa priporočam, da si dnevno masirate mišico z olji, lahko dodate tudi kakšno kapljico eteričnega olja evkalipta,tudi ko boste na počitnicah.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close