Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kaj menite vi???

Kaj menite vi???

Spoštovani g. Kersnik

Odločila sem se, da vas vprašam za nekaj nasvetov. Pred 4 meseci sem šla na odvzem krvi, ker me je poslala moja leleča zdravnica. Moram še najprej povedati, da kri sem vedno imela vse v mejah normale, sedimentacija 2. Takrat so mi ugotovili, da imam maščobo v krvi, preveč levkocitov in triglicaridi.Tako sem bila razočarana in se sekirala. Zdravnica je povedala, da čez dva meseca bova ponovili izvide. Nato sem jaz ostala noseča, in sedaj sem v 12 tednu nosečnosti. Na ginekološkem so mi odvzeli kri za vse priskave. Ko so prispeli izvidi, je bilo vse v mejah normale, niti maščobe ne levkocitov in triglicaridi.Kaj mislite, kako to, da sedaj naenkrat je vse dobro? Kaj mislite, če je možno, da se izvidi zamenjajo v labaratoriju itd? Takrat sem jaz vprašala mojo zdravnico, če je možno, da se zmotijo, je povedala, da lahko. Jaz sem pa vedno premišljevala kako to, da so izvidi takšni, ker v mojem sorodstvu in daljem sorodstvu, nihče ni imel ne maščobe, ne sladkorne, še ostalih hudih bolezni kot so, rak kap itd, nihče ni imel nikakeršne bolezni. Vedno mi je bilo v mislih, da je to nemogoče, da bi vse to meni ugotovili. Kaj vi menite na to? Ali je pa mogoče, da v nosečnosti se vse spremeni? Za vaš čas in odgovor se vam prisrčno zahvaljujem.
Lep dan
Doroteja

Spoštovani!

Vrednosti so bile lahkotudi povečane, ampak ne vem zakaj se toliko sekirate. niste sicer povedali, koliko so bile te vrednosti povečane, koliko ste stari in koliko kadite (če kadite). Izvidi so pač izvidi, vedno je potrebnogledati celotno sliko. Zlasti mejno zvišane vrednosti pa so največkrat zgolj za zgago. Pozabite nanje in veselo ujčkajte vašega otročka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani g. Kersnik
Za vaš hitri odgovor se vam najlepše zahvaljujem. Napisala sem vam že vse moje labaratorijske izvide, resnično ostalo pa nisem omenila. Stara sem 35 let, NE KADIM. Maščoba je bila tam nekje malo več kot 8…. Levkocitov je bilo okoli 14…. Za triglicaride pa res se ne spomnem koliko je bila njihova vrednost. Sekirala pa sem se zato, ker mi je moja zdravnica povedala, da je to nekaj sumljivega, če bodo izvidi ponovno takšni, da me bo dala na daljne preikave. Zato sem se sekirala, saj drugače ne bi, če mi ne bi tako povedala. Sedaj je pa presenečena nad novimi izvidi. Še dodatno sem ginekologa vprašala, če je vse dobro je povedal, da boljše ne more biti. Vprašala sem za maščobo, ker sem mu povedala, da sem imela oz, da so labaratorijski izvidi tako pokazali in se je začudil, sedaj je v mejah normale. Levkociti so 8,3 maščoba pa 4.8 Vidite kakšna razlika. Zato me zanima, da je verjetno prišlo, do pomote v lab. Kaj menite vi?
Hvala za vaš dragoceni čas in odgovor.
Lep dan
Doroteja

Spoštovani!

Zamenjava bi bila seveda možna, a malo verjetna. Mogoče je šlo za neko infekcijo, saj ne kadite (pri kadilcih so namreč levkociti zvišani brez infekcije) in so bili levkociti zato povišani. Normalno so potem padli. Holesterol 8 mmol/l je kar poštevno povišan, tako da si je njegov padec teže razložiti, saj bi ga po zares obilnem obroku maščobe lahko z normale spravili na kakšnih 6 mmol/l. Po drugi strani je patudi res, da holesterol nekoliko niha. Na vašem mestu se ob sedanjih noramalnih izvidih ne bi več vznemirjal za prejšnji izvid, saj vam ne more škoditi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close