Kaj me čaka? NUJNO!

Lep pozdrav.Imam vprašanje,ki je lahko rešeno že jutri, pa vendar…
Prejšni ponedeljek sem odšla k zobozdravnici zaradi bolečine zoba (sedmica levo spodaj), nakar mi dr.pove, da ga morava zruvati. Dala mi je dve injekciji, potem se je začelo. Ob mojem opozorilu, da bi bilo fino stvar prej slikati, se ni dala motiti. Sedmice ni zruvala, je pa napol zruvala čisto zdravo osmico, zaradi katere nisem imela več popolnega ugriza, saj se usta niso več normalno zaprla, in pri vsem tem mi je spahnila še čeljust.Sem mislila, da me bo konec. Mož pridrvi v zdravstveni dom, me odpelje na urgenco, kjer mi dr. poravna čeljust, nakar ugotovi, da ust oz. zobovja ne dobim skupaj zaradi že omenjene osmice. Urgentno me vzmejo naprej, in mi pod anestezijo prežagajo sedmico, jo vzamejo ven, osmico pa poskušajo s pomočjo žične ligature postaviti nazaj v alveolo. Prerežejo mi notranjo stran dlesni pri osmici, ker so na sliki vidni kostni fragmenti. Vse to zašijejo, žico pritrdijo na štirico, petico in šestico , vse do osmice. Danes je en teden, pa vam povem, da brez prekomernega uživanja zdravil ne bi zdržala. Moj govor je zelo nerazumljiv, saj imam občutek, da se osmica maje. Najbolj pa me skrbi oz. povzroča bolečine odvečna koža na notranji strani osmice, ki zelo zateka. Ali naj ne bi ta koža odmrla, ali pa so spet zafrknili in niso zašili prav? Bodo kožo odrezali stran? Bodo še osmico vzeli ven? Je bil moj primer malomarnost osebne zobozdravnice?

najlepša hvala

Spoštovana MAYA,

en teden po tako obsežnem posegu so bolečine še normalne, bi se pa počasi že morale zmanjševati. Če so vam dlesen na notranji strani šivali in če imate v bližini še žično ligaturo, potem tudi nabreklost dlesni ni nič nenavadnega. Če pričakujemo, da bo kakšen del tkiva odmrl, potem ga odstranimo že pri posegu. Če tkivo prišijemo nazaj, naj bi ostalo v telesu.
Kakorkoli pa je težko soditi po elektronskem mediju. Glede na to, da je od posega že minil 1 teden, greste mirno lahko na pregled, da zobozdravnik oceni, kako se rane celijo.

New Report

Close