Najdi forum

Pozdravljeni,

V družbi prijateljev sem spoznal žensko, ki je simpatična, nasmejana, a zadržana do moških. Se sicer pošali, nasmeji in je zabavna. A ima dokaj jasno postavljeno mejo. Oba sva ločena in malo čez 40. Lahko rečem, da mi je res všeč. Vidi se, da ima po glavi stvari “pošlihtane” in da ima, kot sem izvedel za seboj težko življenje. Je samostojna, ima hišo, sama skrbi za otroke, videti je zadovoljna s svojim življenjem. Si sicer že nekaj časa dopisujeva o življenjskih stvareh, tudi o najinih zakonih ter napakah, ki sva jih naredila in s tem pripomogla k ločitvi. Čutim, da sem ji všeč, a ne dovoli, da bi se ji bolj približal. Pravi, da mi lahko ponudi samo prijateljstvo za priblizno obdobje leta in pol, da se res dobro spoznava in da v kolikor se bi spustila v novo partnerstvo in ji ne uspe, bo to njena zadnja zveza v tem življenju. To mi je pri njej všeč, ker vidim da bi se v partnerstvu potrudila.

Vsak jutro vstane ob petih ter meditira in pravi da meditacija ni uzivanje, ampak trdo delo in da predeluje vse dogodke in osebe v življenju. Ker ne želi da stari dogodki in vzorci pokvarijo njeno prihodnost. Otroke ime že večje in izredno lepo vzgojene. Vidi se da se lepo razumejo.

Ima pa nenavadne želje za prihodnost. Kar me malo bega. Namerava namreč kupiti hektar zemlje in zgraditi leseno hiško, ter zasaditi drevesa, sadje imela bi vrt, čebele in podobne stvari. Trdi da v kolikor sodeluje človek z naravo, in pravilno sadi, nima veliko dela z obdelavo zemlje.. to naj bi se imenovalo rodovno posestvo. Sicer sem prebral Megrejevo knjigo, ki mi jo je priporočila in opisuje podobne stvari in jo vsaj bolje razumem kar mi je pripovedovala..

Bega me vprašanje ki mi ga je postavila..

“kaj lahko doprineseva drug drugemu v vezi.. kaj lahko ustvariva skupaj?”

Kako ji naj sploh odgovorim? Lahko rečem da imam vse kar si sodobna ženska želi (finance, avto, stanovanje, vikend na morju) a všeč mi je ženska, ki ji to ne pomeni skoraj nič. Želi si prijateljstvo, da se v dobrem letu spoznavava, ter da se po določenem času odločiva ali sva res pripravljena za zvezo.

Je že bil kdo pred tako odločitvijo? Leto brez spolnosti je za moje pojme zeelooo dolgo, a po drugi strani, če je za “nagrado” takšna ženska kot je ona, se mi zdi vredno.

Je že bil kdo pred podobno odločitvijo?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Očitno ti je spodnesla tla pod nogami, ker si očitno navajen da padajo na materialne stvari. Ona pa ne želi tega kar ti imaš. Ona ve, da obstaja “nekaj več” in bo to tudi našla… s teboj, ali nekoč, s kom drugim. Ker verjame in preprosto zaupa.

Od tebe je odvisno ali boš zgrabil priložnost in ji pomagal pri uresničitvi njenih sanj, ter si s tem pridobil njeno zaupanje in ljubezen, ali pa boš dal rep med noge in se pritoževal da “vse ženske” želijo enako 🤪

Kaj lahko nudita drug drugemu bosta najlažje spoznala ob skupnem delu…prijateljskem seveda 🙂

Zavihaj rokave in ji pomagaj, pa bosta oba dobila odgovor 😁

Napiši prosim, katero knjigo ti je priporočila, ker bi jo tudi jaz rada prebrala.

Nina,

Vladimir Megre, zbirka knjig je. Meni je rekla za prvo.

nova
Uredništvo priporoča

Upam da nisi med onimi ki so ponavadi premozen v postelji pa zanic.  Res ste smesni ker eni res mislite da je full kesa point. Ni!

Saj jo lahko čakaš…vmes pa druge popravljaš 🤣

Poslušaj, ona ima v mislih zelo specifičen način življenja in njena filozofija je mogoče malo drugačna od povprečja – si ti pripravljen živeti tako? Samo to je vprašanje. Jaz ti recimo že takoj povem, da ni šans, pa je lahko to sam Brad Pitt. Nisem eterično navdahnjena (pa živim na zemlji, in ne, če pravilno sadiš, ne raste samo od sebe in tudi škodljivci vseeno napadajo) in zame bi bila ona čisto preveč v oblakih, poleg tega ni šans, da vstanem ob petih zjutraj (in takim ljudem gremo običajno zaspanci na živce in ne prenesejo, da lahko spimo in poležavamo). Razumeš, kaj ti hočem povedati? Ti boš moral z njo samo živet tako, kot si je ona zamislila, ne tako, kot živiš zdaj. Poleg tega, glede na to, da ji očitno ne zbujaš spolne fantazije in lahko čaka v nedogled, da se bolje spoznata, očitno tudi nima izrazitega libida in boš njen vrtiček okopaval predvsem dobesedno. Verjemi, da nihče z zdravim spolnim apetitom, ki čuti poželenje do druge osebe, ne čaka leto in pol. Sploh pa ne pri 40.

En hektar ni veliko zemlje in se jo da obdelati brez velikih naporov. Sploh če ji je to v veselje. Tako da to ni zelo drugače, kot živeti na podeželju.

Pišeš da čutiš da si ji všeč.. če si to opazil verjetno z njenim libidom ni nič narobe (kot zgoraj predvideva herotica). Verjetno pa dvomi da bi bil ti pripravljen živeti ob njej, ona pa si ne želi živeti v mestu.

Eno leto prijateljstva ni veliko, je pa izvrstna priložnost da spoznaš kakšna je v resnici in ali bi ti bilo tako življenje všeč.

Poskusi..zakaj pa ne? Izgubiti nimaš kaj. Žensk, ki si zavestno izberejo delo doma, ter skrb za moža in družino je zelo malo in bodo vedno bolj dragocene v naši pokvarjeni družbi.

Če bo v tebi videla zanesljivega in privlačnega moškega… verjemi da ti ne bo potrebno čakati eno leto 😆

Pokaži ji, da še obstajamo taki moški 😀

P.s. oglej si posnetke ki jih objavlja na fb Elliot Hulse in fb stran The Transformed Wife, pa ti bo jasno kakšen mora biti moški, da se lahko ob njem ženska počuti varna.

Kaj ji lahko ponudiš?

Premisli, ker če sam ne veš, je žalostno.

Moški mora biti glava družine. Imeti mora smiselni cilj v življenju. Voditi mora s svojim vzgledom, ne s strogostjo.

Tudi jaz sem žal ločena in samska in imam podobne želje kot tvoja prijateljica. Vem, da bom ko bo čas, srečala moškega, ki mu bo tako življenje všeč. Ne bi me motilo, če bi obdržal stanovanje in delo v mestu, če bi mu bilo v veselje. Če ženska zna narediti topel dom, se bo vsak moški rad vrnil domov. Bojišč imate v službi dovolj, ga ne potrebujete še doma.

Sedaj vem, kakšne napake sem delala v zakonu in jih v prihodosti ne želim ponoviti.

Prva stvar pri tem pa je, da bom dovolila blizu sebe moškemu, ki ima v sebi kvalitete in vrednote. Ima tvoja prijateljica prav. Na tak način se znebi vseh moških ki si želijo samo seks. Kar je velik blagoslov.

Svetujem pa ti, da če se odločiš da poskusiš z njo, kljub temu da še ne bo spolnosti med vama, ne iščeš avantur drugje. To bo čutila in boš v hipu odletel.

Poročaj o razpletu 🙂

Miki, ne mislim jih imeti več hkrati. To smo delali v mladih letih in se ni dobro končalo.

Herotika, vem da je to specifičen način življenja. Kolikor ga poznam od daleč mi je na splošno všeč. Mogoče zato ker je toliko drugačen od tega kar poznam do sedaj. Naravo imam pa rad od mladih nog. Tudi zgodnje vstajanje mi ni tuje. Le navajen nisem, da bi katera od žensk rada vstala zjutraj.

Nikolaj, hvala za nasvet. Mislim da bom res. Izgubiti nimam kaj, lahko pa veliko pridobim.

Laura, se strinjam. Če bi nameraval drugje iskati spolnost, me ta njena želja ne bi nič motila😉

se pravi, ženska ni bila iz kmetije in nima pojma v resnici, koliko je dela na hektarju zemlje. Računaj, da imajo ljudje okrog hiše od 500 do 1500 m2 zemljišča in že s tem je ogroooooomno dela, če na tej površini prideluješ sadje in zelenjavo. Govorim iz lastnih izkušenj, verjamem pa, da se bo hitro oglasila kakšna, ki ji vrt obdela tašča in bo trdila, da ni nobenega dela in stroškov. En hektar pa je 10.000 m2 zemlje, tako da si lahko predstavljaš. Če hočeš kaj pridelati to pomeni praktično vsakodnevno delo. Res obstaja kar nekaj zanesenjakov, ki bodo trdili, da ti narava vse sama ponudi – ne verjemi, taki živijo od prodajanja svojih idej, ne pa od zemlje. Je pa pridelovanje na zemlji tak poseben užitek in če ti je v veselje, ne bo nič narobe.

Glede ostalih stvari ne vem, poznam kar nekaj žensk, ki se jim po ločitvi odpelje v “duhovnost” in izgubijo tla pod nogami. za mojo družbo niso, ti sam pa najbolje veš, koliko so ti recimo blizu danes raznorazne teorije zarot……

Pred poroko je bila doma s kmetije, torej predvidevam, da ve o čem govori 😊

Jaz pa priznam da se ne spoznam.

Iskalec resnice, kaj novosti?

Res me iskreno zanima, saj se me je tvoj primer dotaknil.

 

To je ena izmed unih hipijevk, malo zasanjanih, samozadostnih, ampak z izdelanim stilom zivljenja. Vi2 sya si lhk vsec sam na dolgi rok pa dvomim da bi se ulovila. Ti furas svojo sceno, ona svojo, teb se zdi zanimivo, k ti je zenska ful vsec, sam na dolgi rok nau slo. Al se ji bos podredil in obenem pozabu nase ter biu nesrecn al pa bosta sla vsak na svojo stran. Drgac pa mislem da te ona ne vidi kot potencialnega partnerja, drgac bi ze zagrabla in se prepustila. Ko srecas ta prauga preprosto ves da je to to in ne dolgovezis o prijateljstvu pa ujemanju pa nevem cemu se vse. Sm tut jest spoznala enga tazga sanjaca, pa nekak sm zdle hvalezna da ni blo nc iz tiste moke in mi je lajf priskrbu osebo k ima tak nacin zivljenja k jest. Bil mi je ajmeboze vsec, privlacn pa vse, celo sm skusala bit neki kr nism (razni partiji pa take zadeve), pa ni to scena zame bla. Ja ok sm duhovna in odprta za dolocene zadeve sam tm ni blo to to.

New Report

Close