Kaj jedo 9-mesečniki?

Zanima me, kaj ponudite svojim lačnim 9-mesečnikom? Naša se doji še zjutraj, ko vstane, popoldan namesto malice, pa pred spanjem, potem pa še ponoči enkrat ali večkrat, odvisno od noči. Sicer pa je že veliko stvari, zelenjavnih kašic za 1000 in en način se mi zdi, da je že naveličana, tako da zdaj poskušamo s testeninami z mesno omako, pa riž z dodatki, blitva še vedno vžge, mi pa zmanjkuje idej. A ji lahko ponudim polnjeno papriko? Paradižnikovo omako?

hoj

Tudi mi bomo ta teden 9. Zjutraj je pri meni, ob 10 malica sadje še vedno s paličnim miksano( jabolko, banana, ananas, hruška in seveda sem pa tja kakšen eksotičen frutek), kosilo krompir in še nekaj, skor vsak dan enkrat z jabolki, blitvo kot špinača, potem kot zelenjavna mineštra samo z brokolijem, cvetačo in korenjem, potem buče in k, kolerabo in k. Makaronov nismo še poskusili, kakšnih omak z paradižnikom tudi ne, riž danes pa mu ne gre najbolj dol po grlu, meso pa puranje samo enkrat z rižem pa ni hotel, jajčk tudi še ne in kravljega mleka tudi ne. Vse to kar skuham zmiksam in dodam maslo in to je to. Nič ne kompiliciram.
A dopoldne ima še en piškot, vmes pa pije jabolčni kompot ali pri meni če je res sila.

Pop malica: razne kašice ki se pripravijo z vodo od milupe, ali kompoti z kašicami, piškot ali pa če je pozno kosilo za moža je še on kr še enkrat kosilo

Večerja : zopet pri meni

lp

Jaz moji 9 mesečnici dam že vse kar jemo tudi mi. In zaenkrat nimamo nobenih problemov.

Pojoča travica – pa ji moraš še zmiksat ali je kar tako? No, majhne koščke? Naša kakšne stvari že poje v kosih, kako reč pa ji tudi še moram miksat. Sploh, če ji ni preveč dobro, ali če nimam volje ne vem kako dolgo zraven sedet. 🙂

naša tudi že skoraj vse poje (razen svinjine, jajc, klobas, hrenovk, salam …). Večino ji hrano speštam z vilico, rada pa je tudi v kosih, tako da jo sama nosi v usta. No, njena hrana je tudi manj slana od naše …

Naš je vse kot mi,le z vilčko mu stisnem in zobki že delajo!Le mleko in beljak ne!

Jaz nisem nikoli miksala, vedno samo pretlačila s tlačilko za krompir,
ali pa z vilico – npr. meso. Probaj ji dati pirine makarončke v obliki zvezdic, moj 10 mesečnik jih obožuje. Lečo tudi je od 7. meseca, pa čičeriko.
Ajdovo kašo z zelenjavo.

Te lahko “miška” vprašam koliko časa pa jutranjem dojenju imata zajtrk?
Zajtrk ob 10h, dojenje pa?

Janata – pri nas je dojenje okoli osmih, potem pa “zajtrk” ob desetih. Kosilo ob enih. Popoldanska malica je dojenje, čas je odvisen od tega, kako se je za kosilo najedla. Večerja pa je med 18 in 18.30, med 20 in 21 še dojenje in spat.

Jaz ga ob 8h podojim in je ob 9.30 že orng kriza.
Najbrž mi že primankuje mleka.
Ob 12h kosilo. (od 13 – 16h spi)
Ob 16h malica, ob 18h večerja in ob 20h dojenje.

hoj

Dojiva se ponavadi tam ob 7.45 pa še enkrat prej, ampak sem tolk zaspana da niti na uro ne morem pogledat, ampak včasih ob 1 , 4 ali 5 zjutraj, nato je pa 10 malica sadje.

lp

Aha, meni spi v kosu od 20h-8h.

New Report

Close