kaj je z mano?
Pišem že malo ne v obupu. Po skoraj 10 letih sem končno dojela, da z mano nekaj ni vredu. Namreč vsake nekaj časa me nekaj močno vznemiri in postanem tako živčna, da kričim, da si bom nekaj naredila in da me itak nihče ne mara. To mi je že prišlo v navado, zato nisem nikoli niti pomislila, da bi s tem bilo kaj narobe. S prvim fantom sem se zmeraj prepirala za malenkosti in če bi kdo poslušal najine prepire, bi si mislil, da je tu nekaj hudo narobe. Z drugim fantom postaja enako. Tu so še pripomogli moji starši, ker niso navdušeni nad najino zvezo, ker je on v finančnih težavah in še en čas ne bova mogla na svoje, njegova mama pa je hudo ljubosumna na mene. Vedno se je zavzel za mene in ni pustil, da bi nama kdorkoli škodil. Res je dober fant, jaz pa imam spet tiste svoje izpade. Res ne morem več. Povejte mi, ali naj poiščem pomoč? Zdi se mi, da si sama ne bom mogla več pomagati, ker se to že vleče od srednje šole.
Sedaj sem zaposlena, letos sem diplomirala. Pravzaprav bi morala biti srečna punca in se veseliti življenja, tako doma kot tudi s fantom. Tudi tam bodo enkrat problemi rešeni, vendar bom mogla biti bolj močna.
Kako naprej?
Pozdravljena
Prišla si do spoznanja, da stvari, ki jih počneš niso v redu. V tebi so verjetno stvari, ki jih nisi nikoli razčistila. Verjetno je tvoje vpitje ventil za tebe, da sprostiš svojo stisko ali kaj podobnega. Vendar pa s tem slabo vplivaš na sebe in okolico, zato ne bi bilo slabo, da poiščeš strokovno pomoč. Lahko je to terapevt, psihiater ali pa kakšna skupina s podobnimi težavami. Glede na to, da ti partner stoji ob strani ti bo s te strani še lažje. In pa, tudi če se vama s partnerjem zdi še tako nemogoče, poskusita oditi na svoje, pa tudi če bosta z denarjem še tako na tesnem. Kar nekaj podobnih stvari sem sama dala skozi, vključno z obiskom psihiatra in pa skupine za samopomoč, pa v prvi fazi ne zaradi sebe, ampak zaradi hčerke, ki se je zdravila od motenj hranjenja, vendar pa so v drugi fazi terapije pomagale tudi meni in možu.
Pa veliko sreče
Nevenka
Forum je zaprt za komentiranje.