Kaj je s to zdravnico, ki v Tedniku poziva naj darujemo SVOJE SPOLNE CELICE, da se drugi oplodijo?
Ergo naj poginejo tisti, ki nimajo za hrano (prepovedati rdeči križ, karitas, anine zvezdice in kar je še tega), zmrznejo pod smreko tisti brez nastanitve, depresivci naj skočijo v prepad, ……….., ……………. !
To si hotela povedati o krščanskem usmiljenju!?!?
Kolikor sem razbral iz svetega pisma je krščanski glavni šef oplodil po “delegatu” eno bejbo in s tem stori dejanje, proti svoji veri!?!?
Ja, marsikaj je na tem, da se je z enimi rečmi treba preprosto sprijaznit. Ampak sodoben človek kar misli, da ima do vsega pravico in cepeta ko majhen otrok v trgovini.
Večina komentarjev itak kaže samo na to, da ste teme veseli, ker lahko spet pokazete svoj primitiven gnus in sovrastvo cerkve. O zadevah (ne cerkvenih ih ne v zvezi z darovanjem jajcnih celic) ne veste pa itak nic. Se ne bojim, da bi kdo od vas kaksno malenkost komu daroval. Ceprav zdaj na vse grlo kokodakate, je ni korenjakinje med vami, ki bi bila pripravljena sestopit iz svojega udobja in se postavit v vrsto za kakrsnokoli darovanje.
Upam, da se boste verni kristjani, ki hočete jemati pravico do darovanih spolnih celic neplodnim, držali svojih načel tudi takrat, ko boste zboleli za rakom ali pljučnico, in boste počakali, da vas vaš Stvarnik pozdravi ali pa vzame k sebi na lepše.
Ampak čudno, takrat za vas vaša pravila nekako ne veljajo.
Ne vem, kaj se razburjaš, saj te menda nihče ne sili. Druge pa pusti pri miru, da se odločijo po svoji vesti, pa nehaj mahati s tem bogom.[/quote]
Lahko prosim razložiš, če si že tako pametna kako bodo preprečili, da se bratje in sestre ne spoznajo, ko odrastejo in se zapletejo v zveze.
Pravijo, da se ista kri privlači!
Kdo bo odgovarjal za te inceste????[/quote]
Incest je Bog spodbujal. S kom misliš, da so se otroci Adama in Eve nažigali, če je bila to edina familija na svetu? To je bilo lahko samo namerno.
Sicer je bilo rečeno, da se lahko daruje samo 2x. Verjetno je mišljeno, da za dve različni osebi? In da naj ne bi bilo problemov, da bi se kdaj srečala brat in sestra in imela razmerje. Tako je pojasnil zdravnik.
Ampak 2x v Sloveniji plus otroci, ki jih je darovalec naredil pa še njegovi bratje, sestre, strici, tete. Je res tako mala verjetnost, da se potem sorodnika zapleteta v razmerje? Mala verjetnost, da se zapleteta brat in sestra, ampak večja pa že, če rečemo bratranec in sestrična.
Verjetno ima darovalec tudi svoje otroke, njegovi bratje in sestre tudi. V mali Sloveniji.
In niso omenili, da bi se dalo to kaj slediti kdo so krvni sorodniki. Verjetno pri posvojenih otroci to gre ali tudi ne?
itak tega nihče ne bo delal……..sem ter tja kakšna ženska mogoče nekaj deset….zato ne vem zakaj se kregate………….glede krščanstva in ateizma……….vsak veruje kar hoče……..da pa nekdo napiše kakšni so kristjani ali kakšni so ateisti je pa sam primitivec……kajti človeka inači glede na vero, spol, premoženjsko stanje………..
zakaj bi jaz dala svojo spolno celico neki ženski??? in kaj bi ona rodila, otroka, ki je napol moj, ali kaj?? ne štekam…
sem abosutno proti delanju česarkoli z glavo skozi zid (sploh oploditvam na takšen in drugačen način)..kar ni dano pač ni dano..narava že ve, kako in kaj..
pa sploh nisem verna, niti malo..
Poslušaj ti. Privoščim vsakemu otroka. Ampak enim enostavno ni usojeno, kaj ti tu ni jasno?
Se matrajo po naravni poti ne gre!
Grejo na oploditev s svojimi celicami pa 10 let hodijo na oploditve pa ne gre.
Potem hočejo tuje spolne celice pa ne gre.
Včasih je pač treba pogledat resnici v oči in priznat, da ne gre, ne pa hotet nekaj na silo in pričakovat čudeže![/quote]
Ko boš nekoč morda potrebovala kri, ti bodo zdravniki povedali, da je pač ne dobiš, da ti je usojeno umret in te pustili izkrvaveti.
Kakšna panika, saj to ni od danes, je že dolgo. Zdaj je bilo samo na TV. Jaz bi darovala, če bi bilo tako lahko kot pri moških. Zdaj nimam več let za darovat, se pa pogosto spomnim na to in se sprašujem, če sem se prav odločila. Če vi ne bi, ne pomeni, da nihče ne bi. Vsak ima svoje poglede, sto ljudi, sto čudi. V tujini celo donosijo otroka za druge, pa ne samo, kjer je plačljivo. Tudi po naravni poti ima marsikdo brate in sestre za katere ne ve. Danes lahko vsaj analiziraš dnk, če si bil tako spočet ali posvojen. Ne vidim problema v tem, če si nekdo želi otroka in se bori za to. Problem je, če živi samo za to in travmira cele dneve. Poseg v naravo je pa povsod okrog nas, od naprave s katero pišemo na forum naprej. Zagotovo je bolj dobro, čisto in naravno spravit življenje na svet, kot pisat svinjareije po spletu. Po vaši logiki je tudi boj proti bolezni, z glavo skozi zid.
Pazi se te logike, da ti ne bo kdaj rekel, da se moraš tudi z boleznijo preprosto sprijaznit. Ker vsakršno zdravljenje je nenaravno, poseganje v naravo. To menda veš?[/quote]
Ja, imam recimo kožo s skoraj nič pigmenta, s katero sem se morala sprijazniti… To vem in sem se sprijaznila. So mi pa zelo lepe temne ženske in si nisem všeč, ko vidim moj jogurt v ogledalu. Pa kaj čem? Cepetat?
Odkar sem imela zapored 4 splave mi je jasno, da otrok ni nobena pravica, ampak dar. In kdor ga jemlje za pravico, ga ni vreden. Brez izjem.
Zdravljenje in otroka enačiti je pa smešno.
Da o šaljivosti one o inteligentnem in premišljenem zlivanju gnojnice na cerkev niti ne bi.