Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kaj je narobe?

Kaj je narobe?

Pozdravljeni!
Sprašujem za prijatelja, ki mi do zdaj ni zaupal kakšne težave ima, prejšnjič pa se mu je zgodilo ko sem bila v bližini. Začelo ga je stiskati in močno boleti po celi levi strani, tudi v predelu srca. Težko je tudi dihal. Ni hotel k zdravniku in niti zdaj noče. Pozneje mi je povedal, da ima levo stran nekako modro in otrdelo (predvsem zgornji del).Zdaj je že 2. dan in še vedno ga stiska in boli, vendar ne tako kot pred dvema dnevoma. To se mu zgodi 1x na 3 mesece. Kaj bi to lahko bilo? Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Opisujete napad tesnobe s telesnimi znaki, a bi moral vedeti še kaj več o prijatelju in okoliščinah, da bi to lahko z gotovosjo tudi potrdil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

absolutno se naj obrne na zdravnika!!!!!!!!!!!

Ali je napad tesnobe nevaren? Prijatelj je zelo hitro živčen in je mnogokrat pod stresom. Kar precej tudi kadi in pije- ali je ta napad posledica tega ali zakaj se mu to dogaja? Hvala!

Spoštovani!

Napad tesnobe ni nevaren, je pa nadležen. Kajenje in pitje sta lahko tudi znak reševanja psihičnih težav na neustrezen način. Alkohol lahko sproža panične napade. Zakaj se mu dogaja, bi bilo potrebno preveriti z osebnim pogovorom. Nekaj je v osebnostnih lastnostih, nekaj življenjske izkušnje, pridobljeni vzorci…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close