Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Kaj je dvojni vid?

Kaj je dvojni vid?

Imam eno vprašanje, in to v zvezi z dvojnim vidom.

Zanima me kaj pomeni ta “dvojni vid” Da vidiš stvari dvojno v kakšnem smislu? Meni se namreč le ta pojavlja ko fokusiram na neko točko v bližini, pa se mi potem ozadje nekako podvoji. Je pa res da sem zadnje čase pod velikim stresom in da me vsaka stvar hitro zmoti. Okulist mi pravi da, je tak dvojni vid normalen in da se to imenuje “fiziološki dvojni vid”. Kaksen dvojni vid se je pojavil vam?

Peljala sem se po cesti in naenkrat sta se pojavili dve beli črti sredi ceste (namesto ene, seveda). To je moja izkušnja dvojnega vida. Po nekaj dneh on in off tele dvojnosti, je minilo.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

A ma se kdo kaksne izkusnje z dvojnim vidom? in kaj se vidi dvojno?

Dvojni vid pri Ms zgleda tako,da za določen čas lahko enostavno vse kar vidiš vidiš dvojno,lahko pa se ti dvojni vid pojavlja tudi ob gledanju v bolj oddaljeno točko nekaj časa ali pa pod določenim kotom če gledaš desno ali levo.Meni se zelo rad pojavi če poizkušaam gledat nazaj preko rame ne da bi zasukala še telo.
No,to je popolnoma preprosta moja razlaga pojava dvojnega vida pri MS:pojavi pa se ti lahko tudi meglena slika pri kateri pa preprosto nekaj časa ne vidiš povsem jasne slike ampak je vse skupaj kot bi gledal skozi manjšo meglo.
Pri meni vse to traja le nek določen čas-včasih manj drugič spet dalj časa,ampak vedno se mi nato popravi ;))))))))))))

lp Tanča

Sama sem imela izkušnjo z dvojnim vidom (približno en mesec), zraven še izguba globine. Pri meni je to zgledalo tako, da sem dejansko videla vse podvojeno (slika zraven slike – in ne veš katera je realna). Ko so mi na očesni kliniki naredili lancaster test (upam da sem prav napisala), pa niso našli nobene posebnosti. Tudi MS mi takrat niso diagnosticirali (sploh je ni nihče omenjal). Vse skupaj je trajalo en mesec (ne spomnim pa se ali je bilo tako ves čas ali samo določene dneve) in tako kot je prišlo, je tudi minilo in se ni nikoli več ponovilo! Od tega pa je zdaj že osem let.

Živjo!

Imam punčko staro 19 mesecev, ki preboleva meningo encefalitis. Zdravljenje je dolgotrajno. Posledično je tudi dobila epi napade, ki bodo baje po treh mesecih zdravljenja z zdravilom KARBOX izginili.
Zanima me ali je lahko posledica te bolezni in zdravljenja tudi dvojni vid. Dobiva pa na dan 375 mg zdravila. Kako naj pri tako majhnem otroku vem da dvojno vidi, saj mi še ne zna povedati. Je znak mogoče mežikanje.

Lep pozdrav in hvala. Danijela

zanima me če je kaj narobe z mojim vidom. ko gledam nek predmet vidim dva predmeta za njim,če potem pogledam predmet katerega sem prej videla dvojno, pa prejšnji predmet katerega sem prej videla enojno vidim dvojno. to se mi zgodi če je en predmet oddaljen od mene približno do enega metra drugi pa do približno 5 metrov. drugače če ne usmerim izostrim pogleda točno v neko stvar se mi to ne zgodi in vidim normalno.

Imam eno vprašanje! Meni se to dogaja pogostokrat,da vidim dvojno sliko,mislim sam tega pojava ne znam razložiti 🙁 Gledam nekaj pa se mi pojavi tisti predmet bolj blizu potem pa izgubim nadzor nad levim očesom in kar sam začnem gledat z levim očesom v zrak,nato se mi levo oko začne nekak premikat sukat in ob tem mi gre glava gor dol,dokler to ne mine. Meni se tole zdi dolgo,vendar traja par sekund… Tega bi se rad rešil,saj te je po tem ko se ti to zgodi sram in tudi ni prijetno !

Prosim za odgovor!

L.p

Prosim za odgovor,!!!!! :/

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close