Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kaj delate z otroci ki zgodaj vstanejo

kaj delate z otroci ki zgodaj vstanejo

moj se vstane recimo ob 6.30.Star je 14 mesecev. Čez vikend bi še jaz tako rada malo poležala. Ampak on je takrat v največji formi, poln energije in ni šans da bi še spal.
Se vstanete tako zgodaj in kaj počnete?
Sem poskusila ga dati že kasneje spat (gre spat ob 20uri, pa še komaj zdrži do takrat) tako da sem ga imela gor do 21 ali dlje, ampak se vstane enako ob 6.30!?!?

Kot prvo moram poudarit, da “vstati” ni povratni glagol, torej “vstanemo” in NE!!!! “se vstanemo”.
Oprosti, ampak to je pač ena od namernih šlamparij, ki me zelo motijo (jih je še par, pa ne bi zdaj o tem). 🙂)

Tudi naš sinko vstaja zgodaj in ne pomaga prav nič. Če gre spat bolj pozno, morda zjutraj spi kake pol urice dlje, se pravi do 7h. (to je že kar luksuz)
Ne preostane mi drugega kot da vstanem še jaz, potem se pa oblečeva, pa pripraviva zajtrk (oz. jaz pripravim zajtrk, on je pa zraven v stajici:)) In če ati še vedno spi, potem se pač v kuhinji še malo igrava, dokler mali s svojim vriskanjem ne zbudi atija. 🙂)

Joooj blagor vam!Kaj bi jaz dala, da bi spali do pol šestih:-)
Mi sedaj spimo do štirih!!!!
Mi lahko prosim kdo svetuje kaj naj še naredimo, da bo zaspal nazaj. Ne pomaga ne mleko, ne ujčkanje, ne petje, ne nošenje…NIČ! Popolnoma buden skače po postelji. Star je 11mesecev.

misliš, da je to zgodaj? a ti za kakšen dan posodim svojega?? 😉)

moj sine je star 22m in že odkar ima svoj red za spanje (nekje od 6m dalje), gre spat med 19.30 in 20.30, zbuja se med 5.15 in 6.00. raje bolj 5.30 kot 6.00. čisto vseeno, ali je delovni dan, praznik, vikend, premaknimo ure ali ne, on vstaja isto. ker ima posteljico v isti sobi kot midva, se seveda zbudiva tudi midva (pa sva bila oba prej kar zaspanca). ni pomagalo nič, ne poznejše uspavanje (samo še bolj tečen je bil), nič. in sva se pač sprijaznila.

tako gremo med tednom kar zgodaj od doma in pridemo ob spodobni uri v vrtec/službo, med vikendom pa se pač zbudimo zgodaj, se še malo valjamo po postelji, potem sledi obvezna flaška mleka za sina, oblačenje, nato pa pospravljamo stanovanje (sin zelo rad sodeluje), pripravljamo zajtrk, se igramo… pogosto je ura 6.15 pa mi že rišemo z voščenkami;(

mi smo se pač sprijaznili in čeprav sva midva z možem običajno še čist skozlana tako zgodaj, nisva dolgo taka, ko najinega junaka razganja od energije. kaj češ.

Živ!

naša princeska je tudi že nekajkrat hotela pokonci že ob petih!!!
Pa sva se oba z možem delala, da spiva in je…zaspala nazaj….do pol osmih…pol pa res ne gre več….

Oh, s tem se mi ubadamo ze kar dolgo casa… ceprav je sedaj (dobro leto in pol smo stari) kar veliko bolje… ko pa se ni imel 1leto, sva velikokrat skupaj gledala soncni vzhod… poleti… Ne me vprasat, kako sem vlekla podocnjake za sabo…
Zdaj vcasih pride v najino posteljo, pa se se malce postiska… ampak zelo kratek cas.. potem pa zacne cukat za lase… vleci nos, odpirat moje oci… juhuhu…
Ob postelji imam en kupcek knjigic… Vcasih “palijo”, pa si jih nekaj casa ogleduje, medtem ko poskusam naredit kaksen podaljsek… Zadnje cas pa se najraje gleda foto albume… In tako si pridobim kaksne cetrt urce podaljska…
Pa s partnerjem sva zmenjena, da imava ob vikendih in praznikih izmenicno jutranje dezurstvo… Tako vsaj en lahko malce potegne.. Ker sva obadva velika zaspanca… Le po kom se je vrgel mladicek… heheh

Hja, ko bo pa pubertetnik, ga pa z bagerjem ne bom zvlekla izpod kovtra do kosila…
Dooolga jutra vam zelim… S.

Odkar je (17M) v vrtcu, skoraj vedno prespi noč. Zdaj ko sem se (morda zaradi lune in vremenskih sprememb) veliko zbujala tudi jaz, je bil tudi on buden okrog 2h, potem je težko zaspal in spal morda do 6h. zdaj ko smo prestavili uro, zaspi okrog 19h (prej najkasneje ob 20h) in se obvezno zbudi pol šestih, pa tudi prej se je zjutraj zgodaj prebujal.
Nič, vzameva ga k sebi v posteljo, pa še malo skupaj podremamo in se pomečkamo (sploh med vikendi), sicer ima pa na polic nad posteljo kup igrač, ki jih doseže, če hoče. Največkrat hoče pač žive igračke, beri: mamo in ata! 🙂) Če prav pomislim, mi prav ustreza tako zgodnje jutro, seveda, če je ponoči spal brez prekinitev.

Lp neja

Ti si še dobra. 🙂 Mi smo pri tej starosti vstajali ob pol petih. Si predstavljaš, kako to izgleda na morju. 🙂 Ker smo bili v hotelu, je bila dnevna rutina jutranji sprehod od pol šestih do pol osmih, ko smo imeli zajtrk. Po moje so nas imeli domačini kar za malo trčene, he he. Na srečo smo potem popoldan lahko zaspali kar za dobri dve uri in tako nadoknadili jutranji manjko. Se je pa bilo prav luštno sprehajat, ker ni bilo nobene gužve, pa vroče še ni bilo. Doma je pa najbrž res kriza, sploh zdaj, ko je slabo vreme. V tolažbo, z leti otrok začne bolj dolgo spati. Zdaj, ko gre v vrtec, jo je pa treba iz postelje metati ven. 🙂
Čez vikend pa, hvala RTVSLO za Živžav. Ko bi le še za soboto našli kaj podobnega. 🙂

z.

Mi smo tudi vstajali ob 5 uri. Od 3 otrok kar dva. V hotele sploh nismo upali, dopustujemo v apartmajih. Zajtrk pri nas traja od 6 do 10 ure. Sedaj so otroci starejši. Tista dva. ki zgodaj vstajata delata naloge in se učita zjutraj. Hčera zjutraj rada potegne, uči se zvečer.
Bodimo pošteni ! Mož rad zjutraj malo potegne, za vstajanje ob odhodu v službo potrebuje dve budilki in ženo. Sama vstajam med 5 in 6. Vedno ! Enostavno se zbudim in nisem več zaspana.

Kleopatra – Kako si pa ti “aklih”- na slovenščino.Pusti punco ,da piše kot ji paše a ne>?
Saj te ni prosila ,da ji popraviš slovnične napake…zato drugič bolj preberi vprašanje…
pa lep večer

Vstajamo ob 6h (oba – 3 letnica in 16-mesečnik). No, od nedelje naprej ob 5h, kljub temu da spat hodita kot prej ob 20h.
Kaj delamo? Med tednom se lepo počasi in brez panike pripravimo za v vrtec oz. varuški. Vikend – najprej pogledata risanko in popijeta mleko, nato pozajtrkujemo in ob 7h že rišeno, se igramo s plastelinom, kockami … Mama uničena, otroka totalno aktivna.

Tudi pri nas smo iz kluba zgodnjih ptic – ura, ki jo navajaš sploh ni zgodnja, vsaj kar se mene tiče ne. Prav zdaj, od kar smo premaknili uro, se ubadamo z vstajanjem ob petih (prej je bila šesta ura – vsak dan). Pa je mali star skoraj 16. mesecev. Nič ne pomaga, on je ob petih buden. Vzameva ga v svojo posteljo in se malo crkljamo, pa beremo ampak to max 30 minut potem pa je treba vstati. Se dere dol, dol in to je to. Naj se ve kdo je gospodar, kajne. Ne res, šalo na stran, smo probali vse mogoče pa nič ne pomaga. Nočem pa, da zjutraj joka ker midva nočeva vstati.

Petka

New Report

Close